Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfsdfsfsdfsdfs

sprawa z komornikiem o zajecie wynagrodzenia jak dlugo formalnosci pomozcie

Polecane posty

Gość dsfsdfsfsdfsdfs

z miesiac temu dostalem pismo, moj pracodawca poewnie tez, ze od maja maja mi zajac czesc wynagrodzenia-jestem w trakcie zalatwiania ugody z bankiem, ktory prawdopodobnie sie zgodzi, no ale jutyro mam miec przelew, jest szansa, ze otrzymam jeszcze cala wyplate? ktos mi powiedzial, ze te formalnosci trwaja-pracodawca musi dostarczyc troszke papierow... bardzo sie boje

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
aha czyli dopiero w czerwcu tak? nie otrzymuje odp z banku a termin wyplaty juz bliski cholera

jak zakład pracy otrzymał pismo o zajęciu to musi to wykonać

zabiora ci do kwoty pensji minimalnej czyli do 1600 brutto, no chyba, ze to alimenty ale z tego co piszesz to nie :-)

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
myslicie, ze powinienem jechac do tego komornika? czy to cos da?

Gość fdffds
mojemu mezowi od razu sciagneli, pismo przyszlo do zakladu pracy kilka dni rpzed wypłąta i jzu mu zabrali, nei wiem o jakie formalnosci chodzi, maja nakaz i maja go wykonac nawet jakby pismo przyszlo 1 dzien przed wypłąta

Gość fdffds
moj mialm nie zapłącony madnat w wysokosci 200zł i tyle muz wypłaty zabrali a mwoie pismo dostali naprawde tuz przed wypłata

Gość pra(co)wniczka
Dopóki zakład pracy nie otrzyma od komornika uchylenia zajęcia będzie ci potrącał zajętą kwotę z wypłaty Znając z doświadczenia relacje: bank - komornik, martwiłabym się o kolejną wypłatę, bo tej już w całości nie uratujesz. Ostatnio po spłaceniu zadłużenia przez dłużnika, droga zamknięcia sprawy: bank-komornik - zakład pracy trwała ok 6 tygodni. Chodź i naciskaj, od komornika na przykład zawiadomienie o uchyleniu zajęcia może dostać "do ręki" i zanieść je do swojej firmy

Gość iwonkaaaaaaaaa
moja zarabia 1500 na rękę i komornik zajął jej poł wynagrodzenia, mało tego inny komornik zajął jej niedługo później rachunek bankowy... maj do tego prawo, gdyż komornik nie wnika, czy na rachunku jest wynagrodzenie, czy alimenty czy renta... Można u nas w kraju zostać bez grosza mając długi, choć NIBY przysługuje kwota wolna od zajęcia

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
dzieki, czyli jutro wyplaty nie dostane raczej, cholera, mialem nadzieje, ze to potrwa...

Gość fgdfgdg
drugi komormink zajal reszte wynagrodzenia? dziwne u mnei w pracy byla taka sytuacja i zaklad pracy odpisal temu drugiemu ze juz inny komornik siedzi na koncie tego faceta i wiecej zajac juz nie mozna bo ile tam % musi mu zostac

Gość iwonkaaaaaaaaa
nie zajął reszty wynagrodzenia, tylko cały rachunek bankowy przeczytaj w moim linku do analogicznej sprawy dlaczego wolno mu to zrobić

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
przyznam szczerze ze sie zalamalem ;/ 1300 na mieszkanie i 200 do zycia ? ;/ masakra a jak mi zajmie rachunek bankowy to nawet na rate na mieszkanie nie bedzie, bo sciaga mi ja bank z konta

Gość wariatkabławatkakakak
wg mnie moga Ci zabrac majowa wiec w czerwcu tak? ale moge sie mylic

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
jeszcze jedno pyt, czy jezeli udam sie do komornika on mi pomoze, cytalem gdzies, ze oni nie pomagaja

Gość pomagaja idz na ugode z nim
Zobowiazaj sie do dobrowolnego splacania dlugu w ratach.ile masz tego zadluzenia?

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
dzieki

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
ponad 10 tys.. jutro do niego jade, a co jak bank sie zgodzi na ugode? co wtedy z moimi pieniedzmi?

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
15 maja bedzie doradca ktory zajmuje sie moja sprawa tj ugoda... zobowiazalem sie splacic bankowi wszystko, powiedzcie co jak bank sie zgodzi na ugode, a komornik juz wezmie jaka czesc moich pieniedzy??

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
mam do spłacenia 60 tys , zarabiam 930 zl w supermarkecie troche sie martwie

Gość łobuziaraaaaa
jedz dogdaj sie z nim, preciez to tez czlowiek

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
podnosze do splaty 10 tys, a powie mi ktos co wtedy jak bank zgodzi sie na ugode, a komornik czesc kasy zabierze?

Gość dsfsdfsfsdfsdfs
jakos w to nie wierze..