Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość undefimed

WYNIKI MOCZU

Polecane posty

Gość undefimed

Witam ! jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży, odebrałam dziś wyniki moczu, i osadu moczu, trochę mnie zaniepokoiły, dodam,że wszystkie poprzednie badania moczu były w porządku. w moczu mam leukocyty 500 to podejrzewam sporo,a tak jest wszystko okey, tylko w osadzie moczu mam nabłonki płaskie liczne, bakterie liczne, i leu 15-20 wpw. dopiero jutro mam wizytę u ginekologa, czy z mojemu dziecku coś grozi? czy takie podwyższone wyniki w ciąży się zdarzają ?? proszę o konkretne odpowiedzi mam,które być może też miały takie podobne wyniki.

ja mialam tak samo jak ty i jeszcze do tego erytrocyty. przedzwonilam do lekarza i kazal mi zrobic posiew moczu i w posiewie nic nie wychodowali. moze u ciebie tez jest wszysttko dobrze.

Gość kjklklklk
ja mialam ropomocz w 14 tyg. ciazy. nic mnie nie bolalo i gdyby nie badanie moczu to bym nawet nie wiedziala ze jest tak zle. bralam antybiotyk i wszystko wrocilo do normy. infekcje pecherza w ciazy to czesta sprawa

Gość Infekcje pecherza
To prawda, ze to częsta sprawa, ale naleźy ją leczyć w ciąży! Ponieważ mogą skutkować wcześniejszym porodem nawet. Koniecznie zrob posiew, to wiele wyjaśni. A już teraz możesz zacząć przyjmować żurawinę, jest nawet jakiś specjalny preparat dla kobiet w ciąży. Ona leczy stany zapelne pęcherza i im zapobiega. Powodzenia!