Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia87D

niemowlak karmiony piersia musi przyjmowac wi d i k a przy MM tylko d3?

Polecane posty

niedawno urodziłam zdrowe dziecko i i tak musze podawac wit D3 a znajoma ktora urodziła dzien wczesniej i karmi tylko MM K nie musi podawac ale sama d3. czemu tak dziwnie jest, bo ja tego nie rozumiem?

Dlatego, że mieszanki są wzbogacone o witaminę K:)

rozumiem ale nie rozumiem tego ze mieszanki zawieraja witamine d a i tak pediatrzy każa podawac witamine d w suplemencie. u mnie lekarka zalecila podawanie witaminy d3 bobik az do 18 roku zycia, poniewaz takie sa ostatnie zalecenia jakis expertow. dziwne, bo u mnie w rodzinie nikt tak nie musial podawac

Gość djfhdfhjdh
bo teraz dzieci są coraz mniej na słońcu a poza tym kiedyś mniej przejmowano się krzywicą.

Gość bueheheheheheheeh
a cofnij się o 10 lat jakie medycyna zrobiła postępy... U Cb w rodzinie tzn ile lat temu? A mleko modyfikowane to jest przetworzone mleko krowie, które zostało zmienione aby upodobnić je najbardziej do mleka matki... I nikt nie mówi, że nie ma tam witaminy D, lecz jest jej za mało... Poczytaj a potem pytaj...

czyli niedobor powoduje krzywice, kiedys wlasnie nie slyszalam aby ja podawano, a najlepiej do 18 roku zycia ja podawac?

Gość teraz KAŻDY człowiek
powinien suplementować witaminę D3, nie tylko dzieci

Gość obojętnie jaka firma..
Już kolejny raz czytam, że jak ktoś ma brać witaminę D, to lekarz polecił Bobik D... to trochę tak wygląda, jak by byli "przekupywani/nagradzani/namawiani" do polecania tego produktu... Wszystko jedno jaka firma.. byle wziąć witaminę w takiej formie, w jakiem będzie wygodnie podawać.. Ja kupuję w minimsach.. takich kapsułkach, odłamuję końcówkę i wyciskam do buzi zawartość kapsułki.

Gość dodam od siebie ze wit d
innaczej sie dawkuje przy karmieniu piersia a innaczej przy MM. ja podawałam cała kapsułkę, a szwagierka która karmiła MM ponoc tylko jedna kropelkę.

no wlasnie tak samo podaje jedna kapsulke, ale na odwrot kolezanka podaje pol kapsulki. co lekarz to inne zalecenie

Gość violka fasolka)(
Ja karmilam piersią i dawalam cala kapsulke wit K,a wit d3 lekarz zalecil podawac do 18 rż. Moja ma 5 ale jej juz dawno nie podaje.

jak na razie bobik d podaje do 3 latek wedlug zalecenia, ale Pani doktor mowila ze to nie bedzie kobiec podawania witaminy d, każdy lekarz zaleca inaczej