Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergiczka83

uszkodzona skóra po uczuleniu, pomocy

Polecane posty

Gość alergiczka83

Witam, proszę was o pomoc, jakąś radę... kioka miesięcy temu na twarzy dostałam wysypki alergicznej(pewnie na jakiś kosmetyk)Gdy krostki zniknęły zauważyłam coś strasznego!!!W miejscach po krostach zostały mi straszne zmarchy!!!Szcególnie w okolicy ust i tam gdzie są predyspozycje do zmarszczek mimicznych. Moja dermatolog stwierdziła że nie będzie zajmować się takimi głupotami:/ale dla mnie to jest koszmar, bo mam 26 lat i te zmarszczki wyskoczyły tak nagle ze straszną siłą, właśnie po tym uczuleniu. Co mogę stosować na te miejsca?Może ktoś miał podobny problem?Dodam że cerę mam tłustą, a nawilżam ją systematycznie

Gość alergiczka83
Proszę o radę, wymianę doświadczeń, cokolwiek

Gość Smile:):)
Po krostkach nie zostają zmarszczki. Ja też je mam, ale mam dużo poważniejsze problemy skórne. To są zmarszczki mimiczne, jeśli tak Ci przeszkadzają to pozostają zabiegi albo wypełnianie.

Gość alergiczka83
a mi właśnie zostały po wysypce,tak samo mam na przegubie lewej dłoni. Na prawej nie było nic i jest gładka a ta druga cała w krechach

Gość alergiczka83
na przegubie lewej ręki ups:)

Gość hhgg
No niestety tak jest, każdy epizod zaostrzenia nie pozostaje bez sladu. Dziwne, ze lekarz nie wyjasnil ci. Skora jest odwodniona, przesuszona, dlatego zmarszczki sie uwidocznily. Intensywne nawilżanie. Niestety skóra nadwraziwa starzeje sie szybciej.

Gość alergiczka83
a jak na to zaradzic?Co jest najlepsze?Może retinolA czy coś podobnego?

Gość moze idz do innej
dermatolog

Gość drusilla
ja też niedawno miałam alergie, na dodatek pod oczami okropna skóra- jak u babci. mnie uratował zwykły krem nivea, ale może Ci polecić nonabase albo lipobase. super dla cery alergicznej, suchej. następny razem jak Cię dopadnie alergia to musisz gdy tylko skóra na to pozwoli bardzo silnie nawilżać.

Gość drusilla
ja też niedawno miałam alergie, na dodatek pod oczami okropna skóra- jak u babci. mnie uratował zwykły krem nivea, ale może Ci polecić nonabase albo lipobase. super dla cery alergicznej, suchej. następny razem jak Cię dopadnie alergia to musisz gdy tylko skóra na to pozwoli bardzo silnie nawilżać.

Gość też miałam kiedyś taką wysypkę
kup sobie olej z wiesiołka w kapsułkach albo z ogórecznika lekarskiego, nawilży skórę od środka unikaj kawy, herbaty, pij dużo wody mineralnej jedz owoce, warzywa, to najlepsze co może być dla ciała, cery