Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olawd

biegunka u 4latka w uk

Polecane posty

witam . czy ktoras mama z uk moze mi powiedziec co moge jeszcze zrobic dla mojego synka . maly od niedzielnego wieczoru meczy sie z biegunka . mial rowniez goraczke do wczoraj rana . dzis niby lepiej bo tylko dwa razy byl na toalecie . bardziej to nawet nie rozwolnienie co gazy z malym rozbryzgiem (sorki za slownictwo) rowniez wczoraj w nocy i dzis w nocy budzil sie ze go bardzo brzuszek wysoko boli ale znow okazywalo sie ze to gazy . nic prawie nie je , duzo pije - choc jak wypije zbyt wiele wtedy zwraca. podaje mu rowniez diclofor 30

Gość a dlaczego do tel
pory nie poszłaś z nim do lekarza ?

Gość MatkiZagranicą
co możesz zrobić? Iść do lekarza. Nie wiem czy jesteś taka głupia, że nie wiesz o tym. UK to nie Polska. Ja z moim małym za granicą szłam DO SZPITALA z odparzeniem tyłka. I pomogli mi.

Gość Bambaryla147
Jak pije to dobrze. Podawaj biale pieczywo, zwykle herbatniki, banana, mozesz tez dac kilka chipsow lekko solonych, sol wiarze wode w organizmie. Mozna tez wymieszac lyeczke maki ziemnuaczanej w szklance wody i jesli ci sie uda to podawac co kilka minut po lyzeczce. To dziala jak smecta...nic mlecznego.

Po pierwsze nie zycze sobie wyzywania od glupich. Po drugie czy pisalam ze nie byłam??

Gość princessaofpersia
węgiel lekarski w syropie ew. w tabletkach do rozkruszenia i podania razem z odrobina soku, musu owocowego itp zupa ryzanka z marchewka-przepis znajdziesz w necie sucharki wafle ryzowe ryz banany jagody, najlepszy wywar z suszonych jagod odrobina gorzkiej czekolady duuuuzo picia paluszki chrupki kukurydziane bez dodatkow i PROBIOTYK KONIECZNIE

Dziekuje za informacje. Na razie spokojnie spi juz od 2 godz.

Gość princessaofpersia
a jak masz mozliwosc dostac w aptece nifuroksazyd to tez mozesz podac

rota jakiś krązy teraz - pilnuj picia (po trochu, niedużo na raz), za chwilę powinno minąć

Gość moja byla tesciowa
Na biegunke lekarze w UK maja zalecenia byc moze skuteczne, ale drastyczne nieco: nic nie jesc, pic wylacznie wode az przejdzie. Rozumiem dorosly pacjent - jak ma silna wole albo bardzo chory, to wytrzyma o samej wodzie. Lekarka mnie kiedys zbesztala, ze zjadlam banana majac biegunke. Ale ostatnio bylam u lekarza z 16 miesieczna corka, miala lekka biegunke i dowiedzialam sie znow, ze nie podawac nic do jedzenia, przepajac woda az przejdzie. Przeciez corka z glodu lozeczko by ogryzla, bo apetyt mimo choroby miala w normie. Ciekawe czy lekarze sami poszcza jak ich biegunka dopadnie.

dziwne, u mnie zawsze twierdzą - nie dawac jeśc jak nie chce jeść, ale jak chce to dawać

Gość moja byla tesciowa
To moze tylko w mojej przychodni tacy ekstremisci..

zastanawiam sie co za wychowanie maja dorosle kobiety ktore zachowuja sie jak banda gowniazy - byle by tylko nazwyzywac i pokazac jakie to same sa madre...zalosne jestescie a skoro juz tak bardzo jestescie ciekawe - to niestety tu zaleceniem bylo duzo poic , jak nie chce jesc to nie zmuszac itp . takie niestety tu jest leczenia . mialam spory zapas lekow itp z pl ale sie pokonczyly . na szeczescie dzis w nocy maly zawolal ze jest glodny i juz czuje sie zdecydowanie lepiej .