Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co mam robic?

Boje sie śmierci mojej babci

Polecane posty

Gość Co mam robic?

Otóż mam 15 lat jestem chłopakiem. Boję sie smierci mojej babci , ma juz 64 lata jest slaba . Dziś na osobności powiedziała mi żebym nie zabłądził w życiu i żeby wiodło mi się dobrze .. w dodatku powiedziała ''Już nie długo odejdę'' -mówiąc to zdanie przytulila mnie . Szczerze - zachciało mi się mocno płakać , ale postanowiłem,że tego nie zrobię . Wychowywała mnie od urodzenia, strasznie mocno ją kocham i nie chcę żeby to co powiedziałą stalo się w rzeczywistością :( Chcialbym spedzic z nią jeszcze sporo czasu .. Jednakże cały czas obawiam się o jej odejście .. Co mam zrobić w takiej sytuacji?

Gość usamodzielnij sie i pokaz babc
ze dasz sobie rade :) ja tez bylam wychowywana przez babcie i wizja jej smierci byla moim najwiekszym koszmarem, bylam pewna ze zabije sie jezeli ona umrze... no i umarla... nie wtedy, juz doroslam, i przezylam (bo mam kogos kolo siebie) ale poki ona zyla ja nie pracowalam, zajmujac sie nia, zaluje, ze tak sie to potoczylo,zaluje, ze umierajac ona sie martwila o mnie bardziej niz ja o siebie.

Nic nie możesz zrobić, możesz jedynie być przy niej, wspierać ją i cieszyć się ostatnimi chwilami z nią. Powinieneś byc przy niej i dac jej odczuć,że jest kochana, ale nie płacz przy niej, żeby jej nie było jeszcze bardziej przykro, w końcu wie, że Cię zostawi, a Ty będziesz bez niej, wiec nie utrudniaj jej tego.

moja ukochana babcia ktora nas praktycznie wychowala umarla ponad rok temu. kochalalam i kocham ja z calego serca dalej, zawsze byla pelna zycia, wszedzie jej bylo pelno. a potem tak nagle zaczela sie robic slaba, chudla w oczach, ciezko oddychala. jak ja ostatnio widzialam przed smiercia to wrocilam do domu i zaczelam czyta listy ktore mi wyslala. plakalam jak dziecko, bo czulam ze to niedlugo. pare miesiecy pozniej juz jej nie bylo. u mnie to bylo tak, ze ja sie spodziewalam tego i ten bol rozlozylam na raty, kocham moja babcie i zawsze bede ja kochac. dzwon do niej, mowz ze ja kochasz. moja babcia bardzo sie juz meczyla i mysle ze chciala odejsc. mi sie wydaje ze wraz ze staroscia przychodzi pogodzenie sie ze smiercia. trzymaj sie i badz dzielny!

Gość wyfjhaqyu
Mój świat zachwiał się gdy odeszła babcia.. Mieszkałem z nią długo i byliśmy bardzo zżyci.

Gość ffhhggf
coż nie unikniesz tego moja odeszla nagle, nawet sie nie zdazylam pozegnac ... :(

Gość Mad Moxxi
Ale babcia jest chora na coś poważnego czy chodzi tylko o jej wiek? 64 lata to nie starość.

Gość Agata-----
Moj dziadek którego bardzo kochalam umarł kilka lat temu i do teraz cos mnie ściska jak o nim pomyśle, tęsknię i żałuje ze juz go nie ma. Szkoda, ze nie mógł żyć dłużej, chociaż raz mi sie przysnil i powiedział ze on tu cały czas jest w pobliżu mnie. To mnie jakoś pociesza.

Gość ygk loi;o,po
:(