Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piciu piciu

co piją dzieci?

Polecane posty

Gość piciu piciu

upał dzisiaj spory. kto robi owocowe herbatki typu saga i daje w butelce? mówię o roczniaku. hipp i jego cukier mnie nie przekonują!

Gość nie tego nie piją
saga to czarna herbata, moje dziecko nie miało tego w ustach pije wodę, kompot zazwyczaj bez cukru, kompot ze słoika, miętę, koper czasami rozcieńczony sok typu bobo frut

Gość szatyyyyyyynka27
no chyba saga jest gorsza od hippa.ja podaje hipp ale malutko dla smaku albo rozcienczony sok

Najlepiej przyzwyczaić dziecko do wody niegazowanej od początku, nie słodzonych kompotów po co tym maluszkom cukier tak wcześnie

Gość Bambaryla147
Woda jest najlepsza i najzdrowsza.

Gość piciu piciu
OWOCOWA saga-sklad hibiskus i dzika róza. widzialyscie kiedys owocową sagę, nie tę czarną.

Gość piciu piciu
ja robie owocową zwykła herbatę np owoce lesne z biedronki-zalewam i dodaje łyzeczke cukru na dzbanek.maly chetnie pije wystudzone.

Gość byle nie było słodkie..
Mój sporo młodszy, bo ma 4 miesiące.. a pije różnie: herbatkę uspokajającą lub z mięty i melisy.. a najczęściej podaję mu po prostu wodę... Mnie to zawsze dziwi, jak dzieciom (takim np. 4-7 letnim) jak jest gorąco daje się do picia (albo do szkoły do kanapek) soki przecierowe (np. kubuś)... ja nie wiem, ani się tym napić nie idzie, ani to dobre do kanapki..

Gość nie tego nie piją
Skład: dzika róża (56%), hibiskus, aromat, malina (0,7%), maltodekstryna. to ma słodzik a takich rzeczy nie daje się dzieciom :O

Gość gsd
up

Gość piciu piciu
czyli jednak hippa dawac

Gość piciu piciu
Z uwagi na właściwości wypełniające, zagęszczające i stabilizujące maltodekstryny znajdują zastosowanie w produkcji żywności dla dzieci (mleko modyfikowane, składnik odżywek dla niemowląt).

Gość piciu piciu
kubus jest dobry jako drugie sniadanie sam, bez kanapek.

Gość hfoihfiokasx
he he tak dają do mm to nie szkodzi :p nie daję gotowych produktów dla dzieci a tym bardziej mm a Kubuś jest sokiem przecierowym zawierającym najwięcej cukru.

Gość byle nie było słodkie
pracuję z dziećmi i pisałam to, co widzę... Gorąco... maj, czerwiec, a część dzieci dostawała śniadanie (a często to nie były kanapki tylko drożdżówki lub jeszcze lepiej słodkie rogale typu 7days) i do tego butelka z sokiem przecierowym.. I wychodzimy na podwórko.. dzieciaki szaleją, biegają.. jest im gorąco i próbują potem ugasić pragnienie sokiem (a w sali koszmarnie gorąco, więc i picie ciepłe).. Ale były też dzieci, które dostawały normalne kanapki, wodę lub herbatę... ciekawe, że kupowane rogaliki czy drożdżówki zawsze miały te same dzieci.. (leniwi rodzice?)...

Gość sasassdsdfdfdfd
moja corka jakos tylko pije wode niegazowana. najbradziej jej smakuje.

Gość Liliana 1982
woda herbata z cytryna (bez cukru) kompot z rabarbaru i jabłek córka ma 2 lata

Gość Myśląca inaczej:)
sama nie wierzę w to co czytam. Moja córeczka pije wodę od małego. Teraz ma dwa latka. W życiu nie wypiła Kubusia czy innego syfu na szprycowanego cukrem. Czasem wypije kompocik do obiadu , ale taki domowy przeze mnie robiony. A na podwórku jak non stop biega przecież woda właśnie najlepiej gasi pragnienie. I lubi wodę, przyzwyczaiła się. Dziwi mnie fakt dlaczego już teraz kiedy nasze dzieci nie wiedzą co jest dla nich dobre mamy uczą swoje dzieci pić słodkie napoje pełne chemii i cukru.

Moja corka 4 letnia pije tylko wode, mam dzbanek z filtrem i praktycznie wszyscy pijemy tylko wode.

Gość JA KUPUJE SOK JABLKOWY
tymbark albo fortuna takie bez dodatku cukru i wlewam odrobinę a do reszty wodę mineralną tak ze woda ma tylko delikatny posmak jabłkowy i to daję do picia. Bo samej wody nie chce pić a taką delikatnie zaprawioną sokiem chętnie pije.

Gość JA KUPUJE SOK JABLKOWY
a starszej corce do szkoly robilam w zimie herbatę w termosie a teraz jak sie zrobilo cieplo kupuję mineralną aquarelkę taką malutką z dziubkiem i to jej pakuje. Ona bardzo lubi wodę. A w domu do dzbanka wlewam trochę tego soku do reszty woda albo woda i kilka plasterkó cytryny i to pije. Nalewa sobie do kubka jak ma ochotę. Herbaty w lecie prawie nie pijemy. Rano do śniadania kawę zbożową.

Gość jeeeeeeeeeeeee
Moja mala do 2 roku zycia pila soki i herbate, potem zasmakowala w wodzie niegazowanej. Teraz pije wszystko-lubi mleko, wode, herbate i soki.

Gość piciu piciu
marzenie. gdyby postawic na stołówce wiadro z kompotem(woda plus kompot) czy zwykłą herbatę i do tego kubki.dzieci moglyby sie napic. oczywiscie ktos to by posprzątał pozmywał.

Gość mama roczniaczkaa
ja podawałam własnie herbatki z hippa, sok bobovity/hipp od czasu do czasu rozcieńczony wodą (pił chyba tylko z 10 przez cale życie:D) Teraz pije tylko wode od jakiegoś czasu -tak go nauczyłam i tak zostało. od czasu do czasu dostanie soczek ale baardzo rzadko. Córka 3 latka pije tylko wode bo uwielbia:D co do sagi-prawde mówiąc herbatka z np.hippa jest "zdrowsza" niż saga - ma ściślejsze normy itp

Gość 900-0-0
moje dzieci (4 i 2 lata) od zawsze piją wodę. Zdarza się jakiś sok z kartonu ale zawsze rozcieńczam go z wodą. Od nas zalezy co bedą dzieci lubiły, jak podajecie soki, słodzone herbatki od początku to dziecko sie do tego przyzwyczaja i nie chce wody. Moja córka ma 4 lata i jak czasem wchodzimy do sklepu i jest spragniona, pytam się jej co chcesz do picia, z reguły odpowiada wodę, jej świadomy wybór, czasem skusi się na jakiś sok (np kartonik z hello kitty :) do niej bardziej przemówi ale z reguły nawet połowy nie wypije... widać że jej nie podchodzi.

Gość 900-0-0
a co do pytania to wg mnie najlepsza byłaby herbata owocowa normalna, Herbapol albo nawet ta Saga. Hipp jest przecież z cukrem i cena kosmiczna, płaci się chyba tylko za markę.

Gość hanusia__pensjonat
z moich obserwacji na placach zabaw też wynika że najczęstszą przekąską są słodkie drożdżówki i soki typu Kubuś. ostatnio babcia biegała za ok 2 letnim chłopcem z pączkiem .... no zjedz.. no jeszcze trochę... no jeszcze jeden kęs... i wepchnęła w niego całego pączka... po czym stwierdziła... no zaraz Kubusiu idziemy na obiadek...

Gość ta z zalesian
a moja 4 latka pije pepsi i zyje:) a czasem od męża kawy czarnej łyknie. wody się nie chyci

Gość ja pracuje w podstawówce
i tam dzieci dostaja mleko w kartonikach z rurka i zawsze stoi gar ugotowanego kompotu i szklanki. panie pomagaja nalewac mlodszym dzieciom. czyli jednak tak sie da.