Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Khaleese

Tort muffinowy

Polecane posty

Gość Khaleese

Byliście na weselu gdzie taki był? Będziecie mieli? Co myślicie o takich tortach? Znacie jakieś cukiernie albo prywatną osobę w mazowieckim gdzie robią ładne muffiny do 7zł za sztukę?

Gość dsdksdksjdksjdskjds
nie spotkałam się. Chyba lepiej wybrać tradycyjny, chyba że się szuka oryginalności na siłę. Ale to tylko moje zdanie, nie tierdzę ze to zły pomysł

Gość dfsttertr89
nie podoba mi się ten pomysł- rzadko mam okazję zjeść dobry tort, a muffiny jadam dość często i to dla mnie taka zwyczajna przegryzka do kawy. tort górą

Gość juzpo1
Na moim weselu był duży pojedynczy tort z białej czekolady ,wykończony różami a na paterach ułożone były identyczne miniaturki takie 10dekowe.-około 100 sztuk.

Gość indianeczka87
Ja stawiam na tradycyjny tort :) coraz więcej tych udziwnien. Albo ja jestem w tyle;P

Gość hermionaona
tort muffinowy to żadne udziwienie, jest zwyczajnie praktyczniejszy. Nie trzeba nic kroić, każdy bierze po babeczce i już

Gość dfsttertr89
paczka herbatników też jest praktyczniejsza- każdy bierze po herbatniku i nie trzeba nic kroić.. to nie jest argument. sterta mufinów, bombonierka czy miska cukierków, to nie tort i tyle. i nazwijmy, to po imieniu: zaden tam tort muffinowy tylko pryzma muffinów..

Gość lolakola
a czy to jakiś przymus, że musi być tort?

Gość dfsttertr89
ale oczywiście, że nie musi być tortu- każdy sobie może zorganizować swoje wesele jak mu się żywnie podoba. autorka ma zamian podać gościom po ciastku i jej sprawa jej wesele. ja wyrażam tylko swoją opinię- od tego są fora i tego dotyczyło pytanie autorki.

Gość Kwiatuszekk majowy
jak chcesz mozesz zrobic tort z mufin ale jak dla mnie to zadna rewelacja, jadam mufiny normanie do kawy a na weslu spodziewam sie czegos bardziej eleganckiego niz jaks tam mufinka

Gość Kwiatuszekk majowy
jaki glupi argument z tym krojeniem!przeciesz i tak tort kroi i rozdaje obsluga, juz widze jak panstwo mlodzi stoja przy torcie a raczej kupie z mufin i sie nimi ciapkaja, napewno zrobi to wrazenie

Gość hermionaona
co to znaczy, że "sie nimi ciapkaja"?

Gość klaudia1617
mufonowy tort to chyba zly pomysl chyba ze sa to mini torciki takie z masa itd na kształt muffinek, ale na typowe myffiny bym sie nie zdecydowala...

Gość allebul
byle muffinka kupię sobie w pierwszej lepszej cukierni albo nawet w supermarkecie między bułkami, a tort weselny je się tylko kilka razy w całym życiu. Jeśli chcesz podać muffinki to podaj jako dodatkowe ciastka ale z tortu nie rezygnuj.

Gość allebul
byle muffinka kupię sobie w pierwszej lepszej cukierni albo nawet w supermarkecie między bułkami, a tort weselny je się tylko kilka razy w całym życiu. Jeśli chcesz podać muffinki to podaj jako dodatkowe ciastka ale z tortu nie rezygnuj.

Gość dfsttertr89
no i ładne te muffinki, ale nadal wyglądają jak patera z muffinami, a nie tort. dodam, że zdarza mi się kupować bardzo "ekskluzywne" i drogie jak skurczybyk muffiny dla siebie albo na prezent, ale to nadal tylko babeczki. tort je bije na głowę- zarówno smakiem jak i wyglądem[zakładając, że to porządny tort]

Gość gość
Takie torty wyglądają świetnie! Dodatkowo odchodzi problem krojenia:) Kwestia tylko, aby muffiny były ładne, a mało która cukiernia potrafi je naprawdę pięknie ozdobić... Ja słyszałam, że w cukierni Lukrecja robią bardzo ładne (i przede wszystkim pyszne!) muffiny;) Sprawdź sobie koniecznie http://www.cukiernia-lukrecja.com.pl/

Gość gość
dla zainteresowanych, fajny pomysl https://www.google.de/search?q=tort+muffinkowy+na+wesele&client=firefox-a&hs=adX&rls=org.mozilla:de:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ahQ4Uu_bJ8fIhAfN_oDYBQ&ved=0CC8QsAQ&biw=1680&bih=815&dpr=1

Gość gość
Na ostatnim weselu, na którym byłam, był tort "na sztuki". Nie były to jednak muffinki, tylko małe torciki, miniaturki tego, który był ułożony na najwyższym piętrze, wyglądały dokładnie tak samo jak ten "główny" tort. Nawet mi się to podobało.

Gość gość
Ale te muffiny, to taki zwykłe babeczki tylko ładniej ozdobione? Jak tak, to jestem na nie, babeczki sobie można sobie w domu upiec, a tort to już wyższa szkoła jazdy ;]