Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miś Wojtek

Miłość psa do człowieka jest fenomenem, który bije wszystkie ludzkie uczucia

Polecane posty

Jestem tego samego zdania. Mój pies choć już staruszek [ 13 lat] zawsze z radością pobiegnie ze mną na długi spacer, wystarczy, że gwizdnę :) a te jego wierne, kochające oczy, nie da się opisać.

Gość nie kocham męża ale akceptuje
również podpisuję się pod tym stwierdzeniem rękami i nogami ;)

Psy traktuje jak ludzi czyli na takich do zabicia i takich do kochania, z tym że psy nie posiadają zdolności abstrakcyjnego myślenia. Żyją w swoim psim świecie.

chodzi o milicjanta? :classic_cool: bzdura 💤 Miłość Boga do człowieka jest największym fenomenem , który bije wszystkie rekordy - cierpliwości też :classic_cool:

nie jest to odkrywcze stwierdzenia, od dawna wiadomo, że pies jest najlepszym przyjacielem człowieka ale co racja, to racja, te pełne bezwarunkowej miłości ślepia i merdający ogon - bezcenne :)

pies kocha, bo się go karmi, nie wiadomo jak Bóg kocha ludzi, bo jego istnienie nie zostało potwierdzone, a nie ma Boga, nie ma miłości, a nawet jesli, to tak nas straszliwie kocha, że pozwala małym dzieciom umierać z głodu, albo przez ciężkie choroby?

pies jest wierny kiełbasie, a nie człowiekowi. prawda stara jak świat. gdyby waszych milusińskich ktoś ukradł i przez rok tuczył dobrej jakości mięsem, to po tym roku ten pies by was nie poznał.

Gość To zależy ...
To prawda, że ze zwierząt domowych pies jest wyjątkiem w oddaniu dla "pana", zawsze wie, gdzie jest jego miejsce, nawet karcony, będzie dalej tak samo wierny i oddany. Można powiedzieć, że pies jest bezgranicznie "wdzięczny" ..... na swój sposób.

kiedy byłam młoda i nawet nie zastanawiałam się czym nasze psy są karmione, i czy w ogóle, one wciąż garnęły się do mnie, z takim samym oddaniem, szczęściem na mój widok i miłością więc nie tylko kiełbasa

a dlaczego nie garnęły sie do obcych, a wręcz pzreciwnie? skoro dokarmienie miało wystarczyć?

Gość qeqeqezcxx
axaasx

doprawdy? aż tak precyzyjnie to miały wykalkulowane? że ich miłość ma zależeć od lokalizacji kiełbasy w konkretnych ścianach? a przecież one nie mają możliwości abstrakcyjnego myślenia, wiec jak tak? :)