Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niteczka73

wypukłe pręgi jak gąsience

Polecane posty

Gość Niteczka73

Witam, od p.pól roku nęka mnie okropne swędzenie skóry, lecz ostatnio zauważyłam półokrągłe wypukłe pręgi, są one czerwone, jak gąsienice pod moją skóra. Robiłam do alergologa badanie kału na pasożyty, we krwi z rozmazem nic nie wykazało.Jak łyknę Alertec, lub xyzal to 2 dni mam spokoju. Ale potem jest makabra, swędzą mnie dłonie,nogi, brzuch, nawet skóra włosów.Co to jest?

Gość hejhejkupseklej
sadze,ze skoro pomogly ci leki na alergie to z pewnoscia winowajca bedzie tu jakis alergen ,moze np . pierze,kurz lub siersc zwierzeca,człowiek moze sie uczulic w kazdym etapie zycia ,jest wiosna wszystko pyli ,ale skoro tak dlugo itrzymuja sie twoje objawy to najpredzej postailabym na ktorys z powyższych alergenów,sprawdz tez czy nie reagujesz w ten sposob na kosmetyk badz proszek do prania,bo czesto wystepuje taka reakcja na nieodpowiednie srodki chemiczne,wypij sobie chociaz od rana wapno zobaczysz czy cos pomoze i wybierz sie do lekarza rodzinnego po skierowanie do alergologa bo kolejki na nfz sa kosmiczne ,u mnie na ten rok juz nie ma nawet zapisów,chyba ze orywatnie wtedy okolo tydzien do dwóch ,wizyta z testami(jednym panelem ,a sa 3) to koszt okolo 180-200zl

Gość hejhejkupseklej
aaa i jeszcze mi sie przypomnialo ze tak czesto sie objawia uczulenie na roztocza!;) oraz anemia,lub nerwica;) wiec jak widzisz przyczyn jest tyyyyyyyyllleeee :)