Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja9494

matura 2013

Polecane posty

Gość maja9494

hej, musze się podzielić tym z wami, bo nie wiem co robić. otóż jestem w trakcie matur, jestem dobra uczennica, zawsze miałam dobre wyniki w nauce i chciałam isc na dobre studia, bardzo podobał mi się kierunek fizjoterapii. niestety ewidentnie nie poszedł mi polski i angielski, jestem załamana bo nie iwem czy wgl to zdam. nie wiem czy skladac papiery czy nie, czeka mnie jeszcze egz ustny z angielskiego i polskiego, oraz biologia pisemna. nie wiem co ja będę robic przez ten rok, wstyd mi nawet odebrać wyniki.. to najwieksza porazka mojego zycia

Gość wqlje324
mi tez zle poszedl angol i polski z angola mam 9pk nie nazbieram 6 zeby zdac :( tragedia... w ogloszeniu sie nie podpisalam :( to juz w ogole chyba zero co? Jak myslisz?

Gość maja9494
ja tez miałam 9 tylko.. i też się nie podpisałam w ogłoszeniu.. więc czuje że nic z tego nie będzie..

Gość vrvrvrvrv
Za brak podpisu mogą Ci odjąć 1 punkt- nie więcej. Maja- sprawdz sobie wyniki w Internecie a dopiero potem rozpaczaj.

Gość wqlje324
no to jestesmy w tej samej sytuacji :( ja nie dam rady tych 6pkt nazbierac...a z polaka nie zdazylam napisac wypracowania ostatnie 30 min mi zostalo i na szybko robilam..

Gość wqlje324
a mata zdana? ja raczej mam 16pkt z zamknietych ale na 100 procent pewna nie jestem...A z otwartych tylko nierówność :( Kiepsko mi poszlo stres mnie zjadł probne zawsze zdane na 50 co najmniej procent a teraz? wstyd mi

Gość szeferudycjiiwiedzy
Wy cholerne gimbazjalne nieroby. Szlag człowieka może trafić. Ta matura jest na takim poziomie, że małpa z telefonem komórkowym wyciągnęłaby po 80% z każdej postawy. Wy już dostajecie wszystko. Bezstresowe wychowanie, nietykalność, ustępstwa, a potem są efekty k*rwa.

Gość rabbit junk
Może nie jest tak źle, z resztą jeszcze biologia Ci została do napisania, a skoro się uczyłaś to mozesz wyciągnąć się na więcej, niż myślisz. Moja koleżanka myślała, że zawaliła polski, a dostała 91%, więc nie ma się co przejmować na zapas, szczególnie, że ilość % z polskiego trudno obliczyć :P No i łączę się z Tobą w bólu, bo ja zawaliłam całe słuchanie na rozsz. angielskim przez akustykę na sali... Z obliczeń wychodzi mi 70%, jednak oczekiwałam wyższego wyniku :(

Gość maja9494
tylko że ja się na maturę uczyłam i robiłam mnóstwo czytań ze zrozumieniem i wszystko wychodziło dość dobrze, nie bałam się tego, a przyszła matura i jest źle. a niektórzy się wgl nie uczyli i zdali bo strzelali odpowiedzi, i to jest niesprawiedliwie, matma mi poszła ok, ok 70% będzie..

Gość Anitaaaa93
Hej dziewczyny... Ja podobnie jak ty maja zawsze miałam dobre oceny średnia dużo powyżej 4 a tu polski zawaliłam i ang też mi nie poszedł :/ tylko z matmy mi to poszło i powinnam mieć ok.90% ale co z tego jak pol i ang mogę nie zdać :(

Gość Mandarynek88
Teraz są już przecież akrusze i odpowiedzi przykładowo z geografii czy z polskiego już są http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Matura-2013-geografia-na-poziomie-podstawowym-i-rozszerzonym-arkusze-i-odpowiedzi,wid,15645431,wiadomosc.html

Gość Feng
Reforma edukacji MATURALNEJ w Polsce na przykładzie zadania z matematyki: 1950 r. Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa kosztowało go 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal? 1980 r. Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Ile zarobił drwal? 2000 r. Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Drwal zarobił 20 zł. Zakreśl liczbę 20. 2010 r. (tylko dla zainteresowanych) Drwal sprzedał drewno za 100 zł. W tym celu musiał wyciąć kilka starych drzew. Podzielcie się na grupy i odegrajcie krótkie przedstawienie, w którym postarajcie się przedstawić, jak w tej sytuacji czuły się biedne zwierzątka leśne i rośliny. 2014 r. Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Pokoloruj drwala. Można się śmiać, można też zapłakać. Jednakże tyle jest do powiedzenia na temat PSEUDOMATURZYSTÓW I PSEUDOMATUR!

Gość niewiemcoztamatura
Hej :) Dzisiaj, to jest 1 lipca, złożyłam w OKE w Warszawie wniosek o ponowne sprawdzenie mojej matury. Pan któremu wręczyłam wniosek raczył poinformować mnie, że czeka się ok. tygodnia. Chciałam się jednak zapytać czy ktoś wie jak to dokładnie wygląda? Czy będę musiała czekać mniej niż tydzień czy właśnie raczej dłużej, ponad tydzień?