Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykro mi strasznie

rak szyjki macicy?

Polecane posty

mam 20 lat, 1.5 roku temu pierwszy raz spałam z mężczyzną, nie wykonałam jeszcze cytologii, strasznie się boje, że mogę mieć raka szyjki macicy, zwłaszcza, że często mam infekcje (czytałam,że to wspomaga rozwój nowotworu). Czy to mozliwe?

Gość cóż......
a dlaczego miałabyś mieć raka? jesteś obciążona genetyczne? przypadki w tak młodym wieku są raczej rzadkie...

Gość ove27
20 lat i nie byłaś jeszcze u gina? Wstydź się

Byłam u ginekolga, ale z innym problemem, namawiał na cytologię, ale boje się jak cholera, nikt w rodzinie nie miał raka szyjki macicy.

Gość cóż......
to czego się boisz? nie wymyślaj sobie choroby, na pewno jest ok, tym bardziej jeśli nie miałaś wielu partnerów.

Gość Eertyg
Nie masz raka, to prawie niemozliwe w tym wieku, ale idz do lekarza, za drugim razem nie bedziesz sie juz bac

dziewczyno, wmawiasz sobie! Po pierwsze pobranie wymazu cytologicznego nie boli. Po drugie rak szyjki macicy "rosnie" do pelnoobjawowego stadium mniej wiecej 10 lat, wiec zakladajac nawet najgorsze, w tej chwili mozesz miec co najwyzej cin1 czy 2, a to jest w stu procentach wyleczalne!!!! ...a podejrzewam, ze masz co najwyzej jakies podraznienie, czy zaburzenie flory bakteryjnej i tyle ;) idz do ginekologa i uspokoj nerwy. Wynik cyto z pewnoscia bedzie dobry :) a Ty sie przekonasz, ze regularna kontrola wystarczy, by spac spokojnie. Tak z facetem, jak i bez niego;) Pamietaj tez o zabezpieczeniu :)

Gość bezcenna rada
idz i nie boj sie!

a, teraz widze :) idz do gina, autorko, nie lekaj sie ;) wybierz dobrego, popytaj kolezanek, albo zobacz w necie, ktory ma dobre opinie, a ma gabinet w Twojej okolicy, strona www.znanylekarz.pl moze byc pomocna

Gość w radiu maryja jest codzienie
tak szybo konskwencje grzechu nie przychodza a szkoda to by mniejludzi by grzeszyło bóg daje czas na opamientanie a potem kaze

Gość w radiu maryja jest codzienie
np fatimie muwił o kaze i dał im czas pokuty az do 1939 ale ludzie nie skozystali

Gość kafe swiruje
znow gubi posty