Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość get in xp

Czy to prawda...? UK

Polecane posty

Gość get in xp

Czy to prawda, ze teraz do prac typu zmywak, fabryka, magazyn, sprzatanie...w UK wymagane jest doswiadczenie, referencje i b.dobry angielski...?

Gość weronikaumiera25
nie prawda. Jesli pracujesz przez agencje to nie jest duzo wymagane. tylko podstawowy angielski, doswiadczenia miec nie musisz a jak musisz to mozna sklamac ze w polsce oni tego nie sprawdza I tak. Do fabryk biora hurtowo byle co.

Gość gigi gigi
oprócz doświadczenie, referencji i języka zaczynają ostatnio wymagać udokumentowania pobytu na wyspach w ciągu ostatnich dwóch lat - zaczynają się bronić przed następnymi imigrantami - zresztą słusznie - ludzi już przyjechało stanowczo za dużo!

Gość gigi gigi
pierdzielona reklama!

Gość heh....... X
No to raj w UK sie skonczyl...

Gość mama nastolatki...
A czy to prawda, ze w UK jest taka beznadziejna opieka medyczna?

Gość internetowy poeta
@mama nastolatki - prawda alze zalezy czego potrzebujesz :) jeslic hodzi o to ,ze jak masz grype to masz ja wylezec anie truc sie antybiotykami to ja akurat jestem za. W polsce liczy sie tylko sprzedac lekarst wystarczy popatrzyc na reklamy po godzinie 18, jak nie lek na sraczke to na inne pryszcze itd itd..

Gość gigi gigi
w UK jest bardzo dobra opieka medyczna ale w klinikach przyszpitalnych a nie w GP

Gość OpiekaUK
A ja tam nie jestem zadowolona z opieki medycznej. Chodzę do kliniki i dostaję np leki, które wymagają monitorowania USG, bo są bardzo silne, a oni mi przepisują je jak witaminki, bez żadnej obserwacji - i nie tylko mi, bo mam kilka koleżanek w UK, które przechodzą przez to samo z tymi lekami.

Gość a jakie to leki???
tak konkretnie bo "jakies leki" to mowi tyle co nic :D

Gość znam...............
Znam takich co prawie zero angielskiego, a pracę mają i żyje się im nieźle

Gość gigi gigi
na razie jeszcze mają...

Gość OpiekaUK
Nie napiszę nazwy leku, bo to zdradzi na co się leczę, a to moja prywatna sprawa ;) Dodam, że mój szwagier po wypadku samochodowym czeka już 2 lata na operację nogi, która mu się źle zrosła... Cały czas przeciągają i odkładają termin. Mnie po operacji wypisali już tego samego dnia chociaż mdlałam, ale żeby się mnie pozbyć, to przyprowadzili wózek i kazali mojemu mężowi dowieść mnie do samochodu. Potem zero kontroli.

Gość ukejka
Opieka medyczna PRZEFATALNA!!!

Gość do gigi gigi
W porę się chyba opamiętali i teraz się już języka uczą...

Gość a ja nie narzekam
na opieke medyczna w UK. Oczywiscie, jezeli porownujemy panstwowa sluzbe zdrowia w Wielkiej Brytanii i w Polsce. Panstwowa w obu krajach a nie panstwowa w UK i prywatna w PL, co czyni wiekszosc :D Na specjaliste czekam kilka tygodni a jezeli jest emergency to mam natychmiast. W Polsce moja chora na serce babcia dostala wizyte u kardiologa....na listopad. Jak dozyje :O Nie latam z kazdym gownem do GP wiec jak przychodze to nigdy nie zostalam odeslana z kwitkiem, dostaje antybiotyk jak trzeba, nigdy nie mialam przepisanego paracetamolu - brytyjscy lekarze tak reaguja na polskie histeryczki :D

Gość do giggi
A ja wrecz przeciwnie, nie biore antybiotykow chyba ze naprawde potrzebuje, a poszlam do lekarki w UK i nie tylko, ze nawet mnie nie sluchala, to ocenila, ze mam alergie i dala mi antybiotyk. Tymczasem moja alergia to bylo pogryzienie, inna lekarka wyslala mnie do kliniki chorob wenerycznych, bo mialam krostki w miejscu intymnym od golenia.

no i nie ważne z czym przyjdziesz do lekarza, jeżeli jesteś młodą kobietą to na 100% ciąża lub choroba weneryczna :P

Gość ktoś............ x x p p c c
Znam osobę, która przyjechała do UK zaraz po skończeniu LO - w maju matury, a we wrześniu już była w UK, CV miała 'puste', wpisała sobie opiekę nad dzieckiem i sprzątanie, praca 4 mc bodajże,a znajomi jej mamy, która w UK była już od jakiegoś czasu wszystko telefonicznie potwierdzili, zakres jej obowiązków, wystawili referencje...Bo też wszędzie wymagali od tego kogoś doświadczenia i referencji, na dzień dobry...Ja tego nie pochwalam, ale cóż...Rożni są ludzie, a każdy orze jak może ...:/

Gość Członek_Forum
Wczoraj czytałem w telegazecie że z Irlandii w ciągu 4 lat wyjechało 400.000 Irlandczyków bo nie ma pracy.A jeszcze kilka lat temu był to kraj mlekiem i miodem płynący!

Gość gigi gigi
tam gdzie pojadą do pracy Polacy to po paru latach tylko zgliszcza i ćwierć satawki

Gość gigi gigi
* stawki miało być

Gość do Członek_Forum
Niestety teraz w Irlandii nie ma już czego szukać...:/

Gość hhannna barbera
Brytyjczycy tez sciemniaja referencje, sama bylam referencjami dla mojego kolegi Anglika, z ktorym pracowalam przez jakis czas. Jego manadzerka juz tam dawno nie pracowala, nie mial do niej numeru telefonu ani zadnego kontaktu, wiec podal mnie, ze bylam managerka, dzwonili do mnie z agencji, zebym im cos o nim powiedziala, potwierdzilam, ze jest uczciwy, pracowity i takie tam.

Gość ciągle tylko...
Ciągle tylko słyszę zewsząd, że dobre czasy w Anglii już minęły, że nie ma pracy, że kryzys itd. ...

Gość dora irlandia33
zgodze zie w irlandii jest dramat nie ma juz nic a nic znalezc prace to cud jakis , nawet ludzie co siedza tu 10 lat siedza na socjalach bo co jak co to maja dobre

Gość gigi gigi
no niestety dobrze słyszysz

Gość Do gigi gigi
Nie przesadzaj! Praca jest, tylko jak ktos ma puste CV, woli siedziec na zasilkach i tym podobne, to twierdzi, ze pracy nie ma ... Wiadomo, ze to juz nie tr czasy, co 10 lat temu, ze prace sie mialo, ze tak powiem 'z ulicy' i tej pracy nie brakowalo, wszystko bylo znacznie tansze (mieszkania, transport, jedzenie), ale tez bez zartow, ze jest tu teraz az tak zle. No ludzie...Skoro jest taki kryzys, recesja i bezrobocie to po co tam siedzicie??? Kraju idealnego nigdzie nie ma...Kryzys prsktycznie wszedzie daje sie we znaki...Jak ktos jest nieudacznikiem to wszedzie bedzie mu zle i nigdzie sobie nie poradzi!

Gość gigi gigi
łe no, przecież wiadomo, ze źle nie jest - ale lepiej nie będzie tylko z każdym rokiem coraz gorzej

Gość ???????? W h a t
A Ty jakis prorok? Czy moze jasnowidz jestes? Skoro masz takie "optymistyczne" podejscie to co tu jeszcze robisz? Tak sie sklada, ze w moim gronie sa ambitni ludzie i jakos nie 'placza', ze zle i z roku na rok bedzie gorzej...To nadal kraj dajacy wiele mozliwosci...