Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grtghrth

DO OSÓB Z TŁUSTĄ CERĄ -JAK SOBIE RADZICIE ?

Polecane posty

Gość grtghrth

Ja już nie mam siły. Mam okropnie tłustą cerę, a teraz jak są jeszcze te upały to po godzinie mam już warstwę tłuszczu na całej twarzy :o. Nie mam cery mieszanej, tylko tłustą bo policzki też mi się przetłuszczają. Już nie wiem co robić, czego używać, bo chyba próbowałam już wszystkiego :o . Kremy matujące dają odwrotny efekt, wszelkie pudry, podkłady - drogie, średnie, tanie - nie dają nic, wszystko ze mnie spływa. Czy ktoś ma podobny problem ? Jak sobie radzicie ?

Gość mama czterolatka
Spróbuj serie Clinique 3 kroki. Dla mnie rewelacja. Zawsze na lato zmienia mi się cera na tłustą i dzięki tej serii wkońcu wyglądam jak człowiek w ciepłe dni. Najlepiej na początek kupić zestaw 3 kroków w malutkich buteleczkach po 30 ml bodajże. Koszt to 33 zł w Douglasie. Ale wiem że nie zawsze są one w sprzedaży. Dodatkowo dobry jest krem superdefence do cery tlustej i peeling tej samej firmy. Krem to koszt 160 zł a peeling 79 chyba. Ale warto.

Gość mama czterolatka
A w ciagu dnia do poprawienia twarzy z makijażem super są bibułki kosmetyczne.

Gość mama czterolatka
DO makijażu jak narazie najbardziej mi podpasował krem BB z Garniera do cery tlustej + puder w kamieniu Astor Perfect Stay. Ladnie matowi.

Gość izzzkkkka
Już linkowałam, poczytaj bo to podstawy: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html?sid=190512c8b2037c1df1f94f3a898d879c www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html

Ja polecam serię z Iwostin Purritin. Sama używałam żelu i kremu nawilżającego. Dobry jest też żel z serii SVR, ale drogi. Najlepiej by było jakbyś udała się do dermatologa, bo myślę że same kosmetyki bez recepty ci nie pomogą. Być może trzeba będzie zastosować tabletki lub/i maści, które ograniczą wydzielanie sebum. Być może masz zaburzenia hormonalne- przy wizycie u dermy wato zahaczyć o ten temat- skieruje cię na odpowiednie badania.

Gość grtghrth
Dzięki za odpowiedzi. Zagłębie się temat diety, nie jem w ogóle mięsa, produktów mlecznych właściwie w ogóle - raz na jakiś czas wypije kefir czy zjem jogurt naturalny i to wszystko. Mleka nie pije w ogóle od lat. Już słyszałam o tym, że to niby produkty mleczne są odpowiedzialne na stan cery, ale tak jak wspomniałam ja ich prawie nie jem, a po wypiciu kefiru nie widzę żadnych zmian. Poczytam o tym indeksie glikemicznym. Jem bardzo dużo warzyw, owoców, pije dużo wody. Słodyczy prawie nie jem, raz na jakiś czas kawałek ciasta. Wysoko-przetworzonych rzeczy nie jem w ogóle. Teraz jeszcze dowiedziałam się, że wpływ na cerę może mieć również gluten. Tylko nie wiem jak ja dam radę jeszcze bez produktów mącznych ... Nie wiem co będę jadła, na samym ryżu i warzywach może być ciężko. Jestem załamana. Chodziłam do dermatologa, nawet do kilku, ale naprawdę żaden mi nie pomógł, żaden... :(

Gość grtghrth
No i wychodzi na to, że należy ograniczyć węglowodany i rzucić się na mięso - u mnie to nie wchodzi w grę. Nie cierpię mięsa. W ogóle są jakiś doustne środki które są wstanie ograniczyć wydzielanie sebum ? Nie myślę o izoteku , a o czym mniej inwazyjnym ... ?

Gość Meniomonia
Może bys sie przeszła po porade do kosmetologa

Gość Moge sie pochwalic
Chodze do kosmetyczki i robi mi specjalne zabiegi Thalgo dla cery tłustej z prawdziwymi algami - chyba mikronizowanymi czy jakos tak podobnie sie nazywają.

Ja polecam kosmetyki z e-naturalne. Bogaty wybór i sama możesz je tworzyć, a to oznacza, że możesz dobrać składniki, które są potrzebne twojej skórze.

Gość kosmetyczka5
ja używam glinki czerwonej, hydrolatu rumiankowego i oleju z krokosza i widzę super zmianę u siebie i u swoich klientek, w swoim salonie używam tych z www.manufakturakosmetyczna.pl/

Gość edro555
Całe życie mam problem z tłustą cerą. Stosowałam wszystkie możliwe kremy i preparaty do cery tłustej od 12 zł do 120 zł. I efekt oczywiście był taki, że problem powracał. Pewnego dnia w jednej z drogerii pani sprzedawczyni zapytała czego szukam, więc ja opowiedziała całą historię z tłustą cerą. A ona na to, że cery tłustej nie można wysuszać, bo się broni i produkuje jeszcze więcej sebum. Należy ją nawilżać bardziej niż cuchą. W pierwszym odruchu pomyślałam, że ale się zna.... Ale postanowiłam spróbować i tu znowu mnie zaskoczyła, poleciła mi czysty kolagen w ampułkach 7 sztuk za ok 20 zł.( Można stosować na dzień na noc, pod podkład jak wygodniej. Podałabym nazwę ale nie pamiętam, a tych co ja kupowałam w tej chwili nie widzę na allegro. Są ale drogie. ) Stosuje się na twarz, dekolt i starczy na dłonie. Efekt w końcu pozbyłam się sebum. Dekolt się wygadza dłonie też. Jeśli problem powraca kupuję kolagen. Kosmetyczki zarabiają na nas tylko pieniądze, zabiegi są drogie i krótkotrwałe. Naprawdę polecam kolagen w ampułkach.

Gość gość
I ty mowisz, ze nie przeplacasz? Za 7 ampulek dalas 20 zl? Ile one maja po 2ml :) i jeszcze pytanie - jaki jest sklad tego twojego specyfiku, moze napisz INCI. Zresztą od nawilzania cery jest kwas hialuronowy a nie kolagen :)

Gość edro555
Znalazłam preparat, o którym pisałam, Pierre Rene MODIC ampułki kolagenowe, (są na allegro 22 zł, ale nie mogę dodać strony ), zresztą ja kupuję w drogerii to nie ma kosztów przesyłki,ampułka ma 2 ml, ale spokojnie starczy na 2 razy. W moim przypadku efekt był po pierwszej kuracji teraz stosuję 2-3 razy do roku. Jeśli komuś pomaga kwas hialuronowy to ok. mi nie pomógł choć stosowałam go w salonach kosmetycznych. Opisuję swój problem i co mi pomogło.

Mi tłusta cera przysparza wiele kłopotów. Nie wygląda ładnie, na twarzy pojawiają się świecące plamy. Wiele osób ma ten problem i nieustannie walczy z przetłuszczającą się skórą. Korzystałam jż z różnych porad ale nie znalazłam na nią jeszcze złotego środka

Gość gość
Ja stosuję na noc olej kokosowy, bardzo ładnie łagodzi zmiany trądzikowe, jest przeciwbakteryjny i przeciwwirusowy, pomaga zachować równowagę skóry, mi bardzo pomaga a zmagam się już od lat z tłustą cerą. Polecam ten naturalny bez żadnych dodatków http://hh-life.pl/produkt/olej-kokosowy-ekogram-280g/