Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana93Lili

Euthyrox. Niedoczynność. Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość Załamana93Lili

Witam! Jestem chora na niedoczynność tarczycy, biorę od stycznia EUTHYROX. Z początku dawkę 25, a później 50 do teraz.. Na okres świąteczny wyjechałam do rodziny i zapomniałam tabletek. Nie brałam ich przez tydzień, później znów zaczęłam.. W międzyczasie zachorowałam i brałam antybiotyki. Okres miał być 2.04, a spóźnił się i zaczął 6.04 wieczorem. Wcześniej się to nie zdarzało.. Zawsze był regularny cykl co 31 dni... Myślałam, że to ze względu na przerwę w branu leku i antybiotykach. Okres był taki jak zwykle nie tylko krew, ale i błonki itp. Po spóźnieniu okres w tym miesiącu powinien być 7.05, ale nadal go nie ma.. Wyniki z TSH są dobre, biorę regularnie EUTHYROX 50. Współżyłam, ale nie doszło do wytrysku we mnie. Był stosunek przerywany. Czy mogę być w ciąży? Czy lek mi przestawił cykl? Nie mam żadnych objawów ciąży...

Gość www259
zrób test, jak pozytywny szybko do lekarzaa, by ustalić dobrą dawkę leków, bo słyszałam, że dziecko w pierwszych miesiacach pobiera ten hormon od matki - zadbaj o to, by było zdrowe i Ty też oczywiście.