Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna ... ..

Na komunię daję 500 zł i nie obchodzi mnie to ile dają inni.

Polecane posty

Gość Martyna ... ..

500 zł to i tak bardzo dużo dla takiego dziecka, pewnie wyda na głupoty, albo mu rodzice zabiorą.

Gość Matuuuuaaa
Ja mimo, że mam pieniądze, to daję medalik i biblię, bo to święto to nie polega na dawaniu pieniędzy.

Gość rwerwerwerwe
teraz w ogóle trzeba koniecznie gotówę? Nie lepiej kupic prezent, np. spytac co potrzeba? sąsiadka faktycznie uzbierała 3 tys tzn jej syn, a ona od niego pozyczyła to na remont...

Gość qqaaaaaq
Ja na swoja komunię 14 lat temu dostawałam po 50, 100 zł i cieszyłam się jak głupia :classic_cool: tylko od chrzestnych dostałam odpowiednia 600 zł i 300 zł 🖐️

Gość Taki jeden chłopek
Pamiętam swoją komunię, to już 19 lat minęło. Z tego co pamiętam to w sumie dostałem 17 milionów, zegarek i medalik.

Gość W dzisiejszych czasach
Jetem zaproszona na komunie do znajomych wnuczki.Dam 200 zł.Na więcej mnie nie stać.

Gość juyujyuj
ile 500 zł??? i nie wstyd ci, ja bym takich ludzi na zapraszała co takie drobiazgi przynoszą

Gość Martyna ... ..
Jestem chrzestną

Gość Ojciec chrzestny 30
Słowo ZAPRASZAM ma swoje znaczenie. I jeżeli gospodarze oczekują, że osoby zaproszone na przyjęcie zapłacą (najlepiej z naddatkiem) za swój "talerzyk" to znaczy, że gospodarze są zwykłymi organizatorami imprezy komercyjnej na której chcą zarobić. Więc niech nie robią ceregieli, na zaproszeniu niech napiszą "bilet wstępu" i podadzą żądaną cenę. W przeciwnym razie, niech nie oczekują cudów. Każdy daje tyle ile może i na ile go stać. I jeżeli ktoś radzi żeby wziąć kredyt na prezent, to niech puknie się w czoło.

Gość ahrhgv
popieram w 100%

Gość chmmmmm
jakie to są pieniądze dziecka? dziecko w drugiej klasie nie umie zarządzać kasą i od tego są rodzice , oni wiedzą co jest potrzebne dasz dziecku 3 tyś i powiesz rób co chcesz bo to twoje???? druga sprawa to już cyrki odchodzą z całą oprawą komunijną , w Polsce niby bieda, ale postaw się a zastaw w krajach bogatszych jest ten dzień skromny bez pompy , a Polacy zapomnieli już o co w tym wszystkim chodzi

Gość cgdhnjtgfnjjfrtrh
ja swoją komunię miałam 15 lat temu i pamiętam że dostałam rower, złoty pierścionek i 1700zł w pieniądzach. Teraz to jest masakra.

Gość dfssfsdff
500 zł?To ile na ślub dasz?3000?

Gość jhd kjfds gkjhs
Ciekawe, czy te osoby które wymagają drogich prezentów lub pieniędzy do dziecka, modlą się za te dzieci? I to nie tylko w dniu I Komunii Świętej, ale w inne dni również. I czy błogosławią te dzieci?

Gość bezcenna rada
nie ide w tym roku na zadna komunie, ale w zyciu nie dalabym pwoyzej 300 zl i to tylko dla najblizej rodziny, bieda, bezrobocie, a myslenie w tej Polsce jak na trzecim swiecie..dla organizujacych takie imprezy mam jedna rade: chcesz wymagac- zacznij od siebie :D

Gość do tak małego dziecka
500zł to kupa kasy i w zupełności wystarczy...daliśmy się zapędzić w jakieś wariactwo, uważam ze ludzie rozsądni nie powinni poddawać się tej chorej modzie robienia z sakramentu festiwalu próżności

Gość idiots everywhere. Gimbus
Moja komunia była w 2008 roku. Nie pamiętam, ale pewnie nie dali mi żadnego prezentu. Za rok mam bierzmowanie - za miesiąc mam egzamin prowadzony przez księdza, który stwierdzi, czy mogę przyjąć bierzmowanie xD

Gość Fruuuu
Ja pieniędzy, które dostałam na komunię do tej pory nie zobaczyłam, gdyż zostały "pożyczone" rodzicom ;D