Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djtdtmtd

Imię dla chłopca.

Polecane posty

Gość cycyrydza
Tobiasz też fajne

Gość cycyrydza
To podziel się z nami swoim imieniem

Gość dorotkaaa8
Marek

Gość 76ikir76iyukr
Cycyrydza - oszalałaś. Nie będę chwalił się imieniem, którego nikt nie uznał za choć odrobinę interesujące... Chociaż noszę imię królów.

Gość cycyrydza
Co Mieszko czy Bolesław

Gość moj syn ma
na imie Tomek, skonczyl 8 miesiecy. i jestem bardzo zadowolona z tego imienia, bardzo

Gość cycyrydza
A może Maciej

Gość a co myslicie oooo
O imieniu Arek?

My też spodziewamy się Maluszka (płeć jeszcze nieznana) ale dla chłopca chcemy Alan właśnie i wcale nie myślimy o tym głupim przekręcaniu. Jak ktoś jest dogryźliwy to każdemu przekręci imię albo znajdzie beznadziejne przezwisko ... Rozmyślaliśmy jeszcze nad Emilem, Mikołajem, Kevinem, Brajanem. Bardzo ładne imiona to jeszcze Florian i Fabian (mój Kochany niestety źle kojarzy te imiona).

Gość aga;;;
narawdę odradzan Alana...moja znajoma ma syna Alana i wiesz jak na niego wołają w szkole...zamiast Alan to Alan...wiesz jakie to okrutne dla dziecka???cale zycie beda sie z niego smiac...

"Zamiast Alan to Alan.." dobrze, że wiem o co ci chodziło. Jak mówię znajomym, że będzie najprawdopodobniej Alanek to nikt tego w ten chory sposób nie komentuje. Nie wszyscy tak reagują..

Gość aga;;;
a tak miało być "anal" - ja nie mówię, że wszędzie tak jest, wszystko zależy od ludzi, ale jak to ludzie wiadomo jacy są a dzieci w szczególności, potrafią byc bardzo okrutne...

Gość sectusemprrra
Krzysztof: mały Krzyś, w szkole Krzysiek, w pracy Krzysztof. Ponadczasowe. Uniwersalne.

Wiemy o tym, ale gdyby tak głównie na pozostałe dzieci patrzeć to dookoła byłyby przykładowo same Kasie i Michały. A przezwiska zawsze ktoś wymyśli i nie muszą mieć one najmniejszego związku z nadanym imieniem. Nie można zawsze patrzec na ludzi, każdemu się coś podoba, a innemu już to samo podobać się nie musi

Gość mmmmmnn
mm

Gość Liloulu
Matko...przeciez kazdy ma wlasny gust.. Ja osobiscie nie trawie Stasiow, Franiow, Wiesiow, Lesiow itp..lubie oryginalne imiona ale musza pasowac i do dziecka, do rodzicow ( imion) i w miare do nazwiska. Ale spolszczone wersje BraJan, KeWin , AnDZelika no..nie rozumiem ale jak komus sie podoba to spoko.. Ktos pisal o Julianie, ze z Julka dziewczynka sie kojarzy..zniewiesciale?! A gdziez tam! teraz ok modne ale moj m Julian - Julek nigdy w zyciu nie spotkal sie ze zlym odbiorem tego imienia, wrecz przeciwnie, byl fajnym, oryginalnym chlopakiem, kazdy wiedzial o kogo chodzi;) Charakter to druga strona medalu co do imienia. Kazdy Jas ktory nie ma osobowosci bedzie wysmiewany,a Teofil fajny chlopak, z charakterem stanie sie super kolega nikt nie pomysli zastanawiac sie czy jego imie jest smieszne czy nie.. Bo tak to jest, Syn nasz ma imie nietypowe, pasujace do imienia meza ale i tak samo brzmiace po PL jak i angielsku bo mieszkamy na stale za granica. Tutaj na szczescie nie ma zupelnie problemu imienia bo ludzie nazywaja sie tak , ze czasem ciezko wymowic ;) To tylko w pl niestety ta mentalnosc... szkoda mam nadzieje, ze kiedys sie to zmieni. Naprawde nie wiem czemu nazwanie dziecka Kasia czy Adam jest akceptowalne a kazde inne mniej znane imie odrazy musi byc obrazane i wytykane. O co chodzi ?? Chyba sie nie dowiem..

Gość zielona herbata z maliną
Popieram imię - Maciej - "podoba mnie się" :) Janek również, ale to dlatego, że miałam cudownego dziadka o tym imieniu. Maksymiliana też polecam (przystojny kolega na studiach :) ). I mam słabość do imienia Wojtek.

Gość Z problemem ...
Moze MAKSYMILIAN

Gość Tradycyjnie
np. Józef, Stanisław, Jan, Wojciech ...

Gość poooczątkujaca w kuchni
Może Łukasz Łukaszek albo Krzysztof-jak ktoś już napisał ponadczasowe. Krzysiu Krzysiek Krzychu. Mam brata o tym imieniu chciałam dać synkowi ale mężowi się źle kojarzyło. A synek Sebastian chociaż ja na początku chciałam Antek ale dobrze że się nie zdecydowaliśmy bo teraz dużo Antków wśród znajomych

Gość więc i ja się wypowiem........
Mama dwóch synów 9 i 5 lat i mają na imię 1. Oskar , 2. Natan też nie mieliśmy pomysłu na imiona dla nich, ale w końcu tak postanowiliśmy a co najważniejsze fajnie się łączą z naszym nazwiskiem

Gość więc i ja się wypowiem........
Napisze jeszcze że kolezanka ostatnio urodziła synka i dała Bartuś, Fajnie brzmi Bartek Bartłomiej.

Gość sejmu
Z mężem postanowiliśmy, że albo Maciej, albo Alan, albo Dawid.

Gość sejmu
Fajne imiona, tylko jeszcze nie wiemy które damy ja rodze za 3miesiące. Mi się Rafał podoba ale mężowi nie.

Gość papryczkachili123456789
Maciej,bo wszystkie Maćki to super chłopaki

LILOULU : To właśnie też mi się w Polsce nie podoba, że nie możesz całkowicie sama zdecydować jakie imię Dzidziusiowi nadać. Zawsze w urzędzie możesz usłyszeć jakieś ale i wysłuchiwać gderania urzędnika, jeśli tylko wybierasz imię inne niż pospolite imiona polskie. A przecież to nie jego sprawa, nie jego dziecko. Polska jest całkowicie w tyle co do tej sprawy. Szkoda, bo jest masa świetnych imion zagranicznych, a tutaj albo wcale nie pozwolą nadać takiego imienia (poza niewieloma wyjątkami wynikającymi zapewne ze znajomości), albo każą je spolszczyć, np. Brajan zamiast Brajan, Kewin-Kevin, Ksawier-Ksavier/Xavier, Kimberli-Kimberly, Dżesika-Jessica, Andżelika-Angelika, Karmen-Carmen. Sami chcielibyśmy (gdybyśmy mieli córeczkę) mieć Kimi (Kimberly), ale nie widzi Nam się pisownia polska -.-

Skąd dziecko w przedszkolu ma wiedzieć co to anal i skojarzyć to z imieniem kolegi? Oczywiscie od durnych rodziców którzy podpuszczaja swoje kilkuletnie dzieci przeciw innym ucząc słów nieprzeznaczonych dla kilkuletniego dziecka, nienawisci, wywyzszania się a wszystko by leczyć kompleksy rodzicow .To się tyczy skojarzeń imion z prostytutkami czy patologia.