Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moga w ogólee

czy spotkalyscie sie w jakims przedszkolu zeby podcierano dzieciom pupy?

Polecane posty

Gość gość
w przedszkolu mojego syna pomagają pomoce przedszkolne ale jak potrzeba to i pani dyr pomoże , lepiej dziecku pomóc niż ma sobie tyłek odparzyć

Gość gość
Jak sobie raz tylek odparzy to będzie wiedział ze ma w gacie nie robić! Ja poszłam do przedszkola w wieku 4 lat i pierwszy dzień było i siku i kupa i tak cały dzień chodziłam aż mama mnie odebrała, panie w takich rzeczach nie pomagaly i to był pierwszy i ostatni raz jak w gacie narobiłam, po co posylacie dzieci do przedszkola jak nie są na to gotowe!

Gość gość
w naszym w przedszkolu pracuje specjalna pani,która zajmuje się tylko takimi rzeczami i sprzataniem WC i nie ma problemu

Gość gość
Tak. Sama jako nauczycielka podcierałam, choć uważam, że dziecko powinno chociaż spróbować wytrzeć pupe samo. Nie zrobi może tego dokładnie, ale ważne, że jest tego uczone przez rodziców i że próbuje.

Gość gość
kuzwa co za czasy, dlaczego w latach 80 w przedszkolach nie bylo takich praktyk jak my bylismy przedszkolakami!teraz albo rodzice za pozno biora sie za takie sprawy albo za wczesnie dzieci do przedszkola oddaja

Gość gość
U mojego syna pani często podciera ,a potem babra się w kupce po kryjomu jak już dziecko sobie pójdzie.Ręce myje proszkiem i mydłem tak że nie ma śladu.Kupka jest fajna,kto nie spróbował ten nie wie.A podobno tylko 2 latki to robią,a tu proszę!

Gość gość
We wszystkich w moim mieście jest taki zwyczaj.Jak ktoś się brzydzi to powinien zmienić zawód