Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ganjaqueen

Matura o Holocauscie pomocy !!

Polecane posty

Gość ganjaqueen

Cześć! mam we wtorek maturę ustną z polskiego. Temat mojej pracy to: Holokaust w literaturze i filmie. Omów problem na podstawie wybranych utworach. I bardzo, ale to bardzo prosiłabym o jakieś PRZYKŁADOWE PYTANIA do Mojej pracy które mogę dostać od komisji. DO BIBLIOGRAFI WYBRAŁAM: chłopiec w pasiastej piżamie, życie jest piękne, u nas w auschwitzu-opowiadania borowskiego, medaliony, zdążyć przed panem bogiem Dziękuje z góry !

- Porównaj obraz Holocaustu w filmie i w literaturze- jakie są podobieństwa a jakie różnice? Który obraz jest bardziej rzeczywisty? - który obraz Holocaustu bardziej do Ciebie trafia? Dlaczego? - Dlaczego wybrałeś ten wlaśnie temat? - Co sprawiło Ci największą trudność w przygotowaniach do prezentacji?

Gość xyz matuuuura
wiesz co ja miałam w tamtym roku tylko z twoich borowskiego to zadawali mi pyt ze wszystkich opowiadan nie tylko z jednego

Gość hali-butt
o matko ... dziecko przeżywasz tę maturą jak stonka wykopki, uspokuj się wiadomo przcież że zdasz ten ustny polski, a jeśli nie zdasz to jesteś debilką i się lepiej nie odzywaj

Gość ganjaqueen
jesl jestescie w stanie podac mi jeszcze pare pytac, bede wdzieczna ! nie wiem z czego mam sie jeszcze przygotowac