Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiki D

Co myslicie o tym zeby na obiad jadac same zupy

Polecane posty

Gość Kiki D

Tak sobie ostatnio analizowałam swój jadłospis i zauważyłam że wcale nie jadam zup. A zupy nie dość że są mniej kaloryczne to jeszcze tańsze w wykonaniu niż drugie danie, a więc nie dość że ograniczę kalorię to jeszcze trochę zaoszczędzę ;) . Myślicie, że zastępując np 4 obiady zupą- przyspieszę swoje odchudzanie?

Gość lolitte
ale zupy na mięsie?

Gość lubie zupy bardzo
wcale nie sa tansze w wykonaniu warzywa sa drogie mieso teraz jest tanie

Gość Kiki D
No np zupy na rosole ugotowanym powiedzmy na udku z kurczaka i włoszczyzny, np rosół, pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, soczewicowa oraz zupy na samym wywarze warzywnym. Wg mnie taniej ugotować zupę niż np zrobić drugie danie. Takie udko- koszt niewielki, warzywa- też kilka złotych, myślę że koszt garnka zupy to góra 5 złotych, no i pewnie kaloryczność też niższa niż np gotowanej piersi z kurczaka z warzywami i np ryżem. Oczywiście drugie dania też bym robiła, ale np 3 raz w tygodniu, 4 razy- zupy. Chcę odchudzić siebie i męża, ale- no właśnie, czy go nie wykończę w ten sposób?

jak ugotujesz gar zupy za 5zeta to jesteś mistrzyni świata

Gość hdhdg
Świetny pomysł. Zupa jest genialnym posiłkiem. Tylko żeby uczciwą zupę ugotować to jest koszt 20-30 złotych, a nie pięć. Jak chcesz zaoszczędzić, to wody z kranu się napij. A jak chcesz ugotować zdrowy, pełnowartościowy posiłek, to trzeba conieco do garnka włożyć, co nie zmienia faktu, że jedna porcja rzeczywiście nie wychodzi drogo.

Gość dobra zupa kosztuje nistety
u mnie sama soczewica kosztuje ponad 5zl a co z reszta?

Gość Kiki D
No nie wiem, wydawało mi się, ze to nie tak drogo jak Wy piszecie. Włoszczyzna to koszt rzędu 2-3 złotych, udko z kurczaka- z 2 złote? Puszka pomidorów do pomidorowej- 2 złote (koszt zupy- 6 zł), ogórki od babci do ogórkowej- 0 zł, śmietana- 1,50 zł (koszt ogórkowej- 5,50). Czy się mylę? ;) Zresztą mam w domu zapas soczewicy, kasz, ziół, puszek pomidorów w domu, więc koszt ograniczyłby się tylko do ugotowania rosołu, ale może zbyt optymistycznie liczę ;) Zresztą temat jest w pierwszej kolejności o odchudzaniu i to główny cel- aby było zdrowiej i mniej kalorycznie.

Gość ale w pęczku włoszczyzny
jest tak mało warzyw , ze tylko rosół na niej wyjdzie. Poza tym do ceny zupy powinnaś liczyć wszystko , a nie -ogórków nie policzysz bo masz od babci - może mi też twoja babcia da te ogórki? bo ja nie mam babci ...

Gość Kiki D
Ale ja piszę o sobie a nie o tobie :D

Gość khgfdxbm
Ja dawniej gotowalsm rosol taki prawdziwy i potem robilam porcje na zupy zamrazalam.i potem wyciagalam i gotowalam zupe raz pomidoriwa potem ogorkoea jarzynowa itd

Gość Olcia Dubicka
W każdym posiłku powinny się znaleźć węglowodany złożone, białko i zdrowe tłuszcze. Sama zupa to tylko węglowodany. Ma długo energii to Ci nie da. Zupa ma to do siebie że jedzona na ciepło przyśpiesza metabolizm aby ochłodzić tą zupę bo organizm przyjmuje pożywnie tylko w takiej temperaturze w jakim sam funkcjonuje a co do samego odchudzania. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)