Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oliwiaaaaaaaaaa

Poronienie. czy konieczne jest łyżeczkowanie ?

Polecane posty

Poroniłam ciąże w 4 tyg i chciałam dowiedziec sie czy w tak wczesnym etapie ciąży konieczna jest konsultacja lekarza i łyżeczkowanie ? oraz czy mozna odrazu starac sie o następne dziecko czy odczekać jakiś czas po poronieniu ?

Gość skoro poroniłaś
w 4 tc tzn. że dostałaś normalnej miesiączki, a jeżeli miałaś ciążę potwierdzona to powinnas skonsultować się z lekarzem czy macica dobrze się oczyściła, choć 4 tc to żadne poronienie moim zdaniem

tak czy siak bym poszła do lekarza Jeśli organizm sam się oczyścił to zwykle od razu można się starać znowu

Gość skoro poroniłaś
nnn

Gość no nie wierze
4 tydz? przeciez to byłą zwykła miesiączka a ciaza biochemiczna wiec wszystko wypłynęło razem z krwią,starac mozesz sie od razu

Gość sczypiorkowa
Ja poronilam w 6tc dokladnie w 42dc. poniewaz mamn nieregularne cykle i dlugosci rozne to pewnie bym nawet nie wiedziala ze bylam w ciazy, ale cos mnie tknelo i zrobilam test. Nie bylam i gina, okres prawie nie roznil sie od normalnych lyzeczkowanie czesto sie w Polsce robi rutynowo a nie jest to wcale dobre, powinno byc robiono tylko z koniecznosci

Gość kdjlakjlaksd
coś ty na tym etapie łyżeczkowanie? nie ma problemu to jak po normalnym okresie, ja poroniłam w 8 tygodniu i obyło się bez łyżeczkowania, organizm sam się dobrze oczyścił

czyli nie musze nawet konsultowac tego z lekarzem ? no bylo to praktycznie jak normalna miesiączka tylko krawienie mniej skąpe.

Gość ania lez
przede wszystkim musis isc do lekarza, skad wiesz ze poronilas a moze nadal jestes w ciazy, zdarzaja sie krwawienia w ciazy, moze tez byc ciaza pozamaciczna musisz to skonsultowac z lekarzem

Gość To skąd wiesz, że
poroniłaś. Mniałaś bardziej skąpe krwawienie a to nie odrazu równa się z poronieniem. Też krwawiłam ale w 6tc a teraz czekam na poród.

napewno było to poronienie bo kiedy zaczełąm krawic lekarz zlecił badanie beta hcg wyszło 100 a po 48 godzinach bylo juz 3,2.