Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzuzefa98908

wypadek komunikacyjny, uraz kręgosłupa, co dalej?

Polecane posty

Gość dzuzefa98908

Dziś rano w drodze do pracy miałam stłuczkę. Kierowca innego pojazdu wymusił pierwszeństwa i uderzył w drzwi od mojej strony (byłam kierowcą), cały bok mojego auta został zniszczony. Ja zaraz po zdarzeniu nie odczuwałam żadnych dolegliwości i po spisaniu oświdczenia pojechałam do pracy. Po godzinie zaczęło mi się robić słabo i niedobrze, odczuwałam niewilki ból pleców i szyi. Pojechałam wraz z mężem do przychodni, gdzie, po wykonaniu zdjęć rentgenowskich chirurg wykluczył uraz, ale dla pewności skierował mnie do neurologa. Neurolog stwierdził uraz kręgosłupa szyjnego i zalecił noszenie kołnierza ortopdeycznego i dał zwolnienie na 10 dni, potem konsultacja. Cały czas odczuwam lekki ból kręgosłupa, i głowy oraz ogólne osłabienie. Pwiedzcie czy wogóle warto składać wniosek o odszkodowanie i zadośćuczynienie, czy z takimi urazami nie mam szans? Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. O jaką kwotę ewentualnie wnioskować. Z góry dzięki

Gość Roman Chomik
Uraz kręgosłupa to bardzo niebezpieczna sytuacja-odezwie sie w niedalekiej przyszłości.Przed czterema laty miałem poważny wypadek -nie z mojej winy.Potężny ciągnik wjechał na mój samochód i wylądowałem na OIOMie w Polanicy-2 tygodnie pod respiratorem,2 miesiące na neurochirurgi .Ma 2 inplanty w szyi-uszkodzone kręgi C3 i C4.Cały czas boli mnie kark-i tak już będzie do końca-opinia chirurga. Przez ten czas poddaję się rechablitacji,zbieram rachunki itp. Moją sprawę o odszkodowanie powierzyłem F . AUXILIA z Wrocławia-i dobrze zrobiłem.Dostałem wysokie odszkodowanie i w przyszłości gdyby stan mojego zdrowia się pogorszył znowu zwrócę się do Auxili. Roman Chomik

Gość gośću
Idż do Biura Porad Obywatelskich. I zadzwoń na darmową infolinię Rzecznika Praw Pacjenta (dział ogólny i dział prawny) i pytaj SZCZEGÓŁOWO pod każdym kątem o WSZYSTKO, a jeśli potem trzeba będzie Ci adwokata to chyba najlepiej takiego który wynagrodzenie uzależnia od wygranej na Twoją korzyść, a nie niezależnie od tego czy wygrasz, czy przegrasz, bo tacy się bardziej starają, acz biorą więcej kasy.

Gość Stamira44
Powinnaś od razu załatwiać te wszystkie sprawy, no i to że od razu nie poszłaś na badania było trochę lekkomyślne, wiadomo że na początku jest się w szoku i nie czuje się bólu. kręgosłup to filar całego ciała, jak go się zniszczy to praktycznie już nic nie można robić, proszę na ten temat przeczytać artykuł http://studio81.com.pl/tata-leczy-prywatnie-uraz-kregoslupa-w-bydgoszczy/

Gość gość
Niewątpliwie EuCO jest najlepsze w takich sprawach.

Gość storka771
Czytałam właśnie opinie o EuCO i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona.

Gość matis6
Odszkodowanie po wypadku jest trudne do wyegzekwowania od ubezpieczyciela, niestety trzeba się postarac i wiedzieć jak to zrobić. Dobrym rozwiązaniem będzie zatrudnienie specjalistów np. Auxilia http://auxilia.pl/odszkodowanie-po-wypadku-czy-warto-sie-o-nie-starac/ to firma z wieloletnim doświadczenie, pomogła wielu osobom, można sobie poczytać opinie klientów na ich stronie. Bez firmy odszkodowawczej może być naprawdę trudno.

Gość gość
No właśnie na podstawie opinii znajomych i tych w necie zdecydowałam się na pomoc tego Europejskiego Centrum Odszkodowań. Zobaczymy co będzie :)