Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emigranti123

Szanse na znalezienie pracy

Polecane posty

Gość Emigranti123

Czesc wszystkim, prosze o Wasze opinie i pomoc. Mieszkam we Wloszech od 12 lat,praktycznie po ukonczeniu studiow zarzadzanie i marketing przyjechalam i utkwilam tutaj, dorabiajac sie praktycznie tylko synka (8 lat). Mam obecnie 37 lat i wielkie marzenie powrotu do kraju. Mam jakies szanse na znalezienie pracy wedlug Was?

Gość zielony knotek
ostano jakoś od połowy 2012 cienko w Polszczy jest

Gość hththtrfhrfhtrfhrfhrf
jak nie masz nic na oku i pewnosci ze bedziesz miec prace to lepiej zostan w tych Wloszech

Gość rzuciłam palenie
też tak myślę ja mieszkam we Francji chcę wrócić do kraju na stałe osiąść ale jak porównuję social tu a w Polsce to nie ma co porównywać chciałam wybudować dom w Polsce - zrezygnowałam we Francji jest dofinansowanie do budowy 40 tys e, w Polsce ani grosza koszt budowy domu z kupnem działki w Krakowie wynosił 670 a w strefie podmiejskiej Paryża 590 tys plus dofinansowanie do tego takich porównań można mnożyć no i nie wrócę do Polski prędko

Gość Emigranti123
Problem , ze we Wloszech tez coraz wiekszy kryzys i ciezej o prace.

Gość Emigranti123
Dom w polsce mam, brak mi tylko pracy aby sie utrzymac. Cos pomoze ojciec dziecka, tylko ta praca czy by byla na pewno?

Gość podłączonyyyy
12 lat we Włoszech i chcesz wracać? Dlaczego nie chcesz tam zostać? To że nie ma pracy, to nie jest argument. W całej Europie jest kryzys. Przez 12 lat człowiek powinien przywyknąć do obecnego środowiska i zostać na miejscu, a nie żyć na walizkach i szukać lepszego życia, kiedy tak naprawdę go nigdzie nie znajdzie, bo jak mawiają: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

Jak nie jesteś doświadczonym fachowcem, to nie radzę. Ja mam dość nietypowe umiejętności, więc zmieniałam niedawno pracę i znalazłam dość sensowną ofertę, ale znajomi się żalą, że kiedy szukają nowej pracy (bo albo stracili albo chcą zmienić), oferuje im się umowę zlecenie za okolice minimum krajowego. Są to ludzie, którzy już lata temu zarabiali znacznie powyżej średniej krajowej. Uważam że powrót do kraju i szukanie tu pracy to ostatnia głupota jaką możecie zrobić.

Wy chyba tam za granicami nie wiecie, jak tu wygląda. Jest duży rozrzut w płacach. Jak jesteś fachowcem, to zarobisz, choć gorzej, dużo gorzej niż za granicą. Jak miałaś jakąś przerwę, nie kontynuowałaś kariery,pracowałaś za granicą - a nie jesteś superzaradna i obrrotna, to zarobisz akurat na jedzenie dla siebie i dziecka. Jak Ci się uda. Skromne jedzenie. Wracają takie pensje, jak 10-15 lat temu przy 2x droższym życiu.