Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienka z okienka

dziecko macha rękami

Polecane posty

Gość kasienka z okienka

dziewczyny czy ktorejś dziecko jak się ekscytuje macha rękami i podskakuje? moje ma 3 lata i tak robi jak coś go cieszy, skacze jak piłeczka czy mam się martwić?

Gość ale mam nerwa..........
tak martw sie ale o swoja głupotę.

gdybyś widziała co wyrabia mój 3 letni chrześniak....przygotowuję sie fizycznie i psychicznie na jego odwiedziny:)

Gość kasienka z okienka
no właśnie nie żart jak coś je cieszy to podksakuje i macha rączkami, raczej jest za duze na takie odruchy, ale sama juz nie wiem pytam czy czyjeś dziecko ma takie odruchy?

Gość kasienka z okienka
młoda mama moje tez wyprawia różne cuda, ale to podskakiwanie w miejscu jest poniekąd dziwne być moze dzieci różnie reagują jak sie ekscytują

Gość kasienka z okienka
hop hop

wiem o czym mowa, moja trzyletnia córcia robi motyla (tak ja to nazywam) zawsze kiedy jest zachwycona, robi coś nowego, tak przeżywa i w ogóle nad tym nie panuje. Było z nią tak od zawsze i nie wyrasta z tego. Zastanawiam się nad wizytą u neurologa.

Gość gość
i odrazu autyzm co ? haha jedno macha inne sie smieje a inne skacze -normalka moje samo kiedyz troche machało rączkami a jest normalne

Gość gość
Naprawdę mnie powalają rozterki niektórych matek... a nigdy nie widziałaś dorosłego który, mocno czymś podniecony, macha rękami? Tak, widziałam dzieci które tak robią, w różnym wieku- również szkolne, mój akurat jak jest czymś bardzo mocno przejęty robi się cichy i wyłamuje palce albo skubie paznokcie.

Gość gość
Skontaktuj sie z psychologiem, to moze byc Asperger.

Gość gość
to ja autorka autyzm? śmiechu warte, asperger tez nie, poza tym machaniem jest całkiem normalne, ma niecałe 4 lata dałam juz spokój, bo tego machania jest mniej i mniej, gdzies czytałam, ze do 7 roku życia wyrasta się z tego

Gość gość
no niestety nie wyrasta, zanikają pewne objawy i tyle. To może być Asperger, a nawet jestem pewna,że to coś ze spektrum autyzmu. Przykro mi, taka jest prawda. Moja przyjaciółka miała podobnie: dziecko niby normalne, trochę dziwne, bo macha rączkami, a potem po okresie przedszkolnym odruch zanika. Problem pojawił się wtedy, gdy dziecko trafiło do szkoły podstawowej: inni powiedzieliby: "tak już ma - spokojny, może trochę wstydliwy, może trzyma się trochę na uboczu, ale inteligentny, więc nie ma się czym martwić". Na szczęście pedagodzy ze szkoły nie uogólnili kolejnego "typowego" przypadku i wysłali na diagnostykę, diagnoza : Zespół Asperegera, dzięki czemu rodzice mogli zainterweniować i pomóc maluchowi.