Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhmkytu6uj56

Kiedy dziecko

Polecane posty

Gość jhmkytu6uj56

mamy taka sytuacje mieszkanie na maly kredyt, oboje praca na umowe na czas nieokreslony, ja 30 lat, maz 34, ja problemy z sercem, mąż padaczka remontujemy dom moich rodziców, tam jest duzo miejsca, mieszkanie chcemy wynajac, dom remontuje mój tato bo taniej nas to wyniesie, roboty jest sporo własnie sie dowiedzielismy , ze mój tata ma podejzenie raka nerki:( jesli to sie potwierdzi zostajemy na lodzie z domem bo on tego juz nie bedzie w stanie wykonczyc, przeniesc sie musimy bo nie damy rady z kasą a ja nie mam siły dzien w dzien jezdzic do rodziców i im cos pomagac, lepiej byc na miejscu i teraz sprawa, ze chcemy miec dziecko, nie ma tam teraz w czasie remontu tam miejsca na nas wszystkich, w mieszkaniu tez nie chce byc bo moja mama cos mi pomoze i jest nam latwiej co robic?? czy mimo wszystko decydowac sie na dziecko???

Gość lolaaw
posłuchaj, jeżeli pragniecie mieć dziecko to zacznijcie starania 1 po 1 ludzie mają gorsze warunki, niekiedy brak warunków- a mimo wszystko decydują się na nie, bo pragną tego najbardziej na świecie. Nie ma idealnego momentu "na dziecko" ... to kwestia psychiki, miłości i chęci . .... Pozatym nikt nie mówi, że ot tak - już - od razu zajdziesz w ciąże itp .... a momentu gdzie bedziecie mieli wszystko sorry ,ale pewnie nigdy nie będzie !

Gość jhmkytu6uj56
tak własnie sobie mysle, bo odkładalismy ta decyzje az da sie po ludzku zamieszkac u rodziców, dam w sumie bedzie sporo miejsca, oni na gorze 100 m , my na dole 130, taraz, duuzy ogrod, bardzo lubie ten dom nasze zarobki na dzien dzisiejszy ja 1700 netto , maz 3600 netto, jakbysmy wynajeli mieszkanie to licze gdzies 1600 zł ale oplacic musze kredyt i opłaty tam to jakies 1200, moze uda sie za ciut wiecej wynajac wiem, ze nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko bo zawsze cos

Gość nm,fyu,ry
up

Gość dziewczyno ile razy jeszcze
załozysz taki sam temat?:O

Gość wiśnióweczka
Skoro planujecie to dobrze przeanalizujcie, czy to ten moment. Niby nigdy nie ma dobrego momentu, bo zawsze coś, ale jednak dziecko zmienia życie i jeżeli ciąża nie jest zaskoczeniem to można sobie ułożyć tak, żeby nie pokomplikowała za bardzo planów. To jest Wasz decyzja - Twoja i męża, ale ja w podobnej sytuacji chyba najpierw wyremontowałabym dom, gdzie mamy mieszkać. W ciąży przeprowadzki i remonty nie są dobrym pomysłem.