Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhuh83

badania kontrolne po urlopie wychowawczym

Polecane posty

Gość uhuh83

Witam! czy ktoś sie orientuje jak to jest z badaniami przed przystapieniem do pracy po wykorzystanym urlopie wychowawczym? czy musze je zrobic przed rozpoczęciem pracy ( 1 dzień pracy przypada na 20 maja br.)? czy w pierwszym dniu pracy pracodawca daje skierowanie?czy wtedy już należy złozyc zaswiadczenie od lekarza? czy jeśli przychodnia znajduję sie w innej miejscowosći to mozna ubiegac sie o zwrot kosztów dojazdu? jesli ktos sie orientuje w tych sprawach to bede bardzo wdzieczna za pomoc!

Gość zxzx
A byłaś w czasie ciąży na chorobowym ponad miesiąc? jeśli tak to trzeba robić badania kontrolne przed rozpoczęciem pracy

Gość uhuh83
Tak byłam pod koniec ciąży na zwolnieniu.dzięki za odpowiedź

Gość Mama dwójki.
Przed przystąpieniem do pracy musisz mieć już zrobione badania, wiec lepiej wcześniej poproś o skierowanie.

Gość uhuh83
witam. dzis bylam na "badaniach" bo mialam juz skierowanie.lekarz wypisał mi zaswiadczenie i tyle. zadnego badania nie wykonał.wizyta trwała moze 3 minuty:) nie wiem czy to dobrze bo mam miec prace przykomputerze a nawet nie bylo okulisty choc mam dosc duza wade wzroku:/

Gość zxzx
A żeby była wymagana wizyta u okulisty to musi być dopisek o pracy przy monitorze ekranowym powyżej 4godz. Ale takie dopiski są tylko na skierowaniach na badania okresowe (robi się je co 5 lat bodajże) a nie przy badaniach kontrolnych.

Gość uhuh83
Tak też miałam napisane na skierowaniu,że praca przy monitorze ponad położę czasu pracy..