Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bialkatatrz

Co dzis jadly wasze dzieci?

Polecane posty

Gość bialkatatrz

I w jakich ilosciach? W jakim sa wieku. Mamy niemowlat - zwlaszcza, wpisywac! :)

Gość moje ma 5 lat
śniadanie Lubiś i soczek Kubuś, banan drugie śniadanie kanapka z nutellą oraz herbata obiad Happy Meal plus jabłko i sok kolacja rogalik z dzemem, kinder mleczna kanapka, Kubuś i parę chipsów

Gość bialkatatrz
Moja ma 8 miesiec. Czy jakies "niedozwolone, dorosle" rzeczy jadaly wasze dzieci w tym wieku? Moja dzisiaj zjadla: - 180 ml sinlaca ze swiezymi malinami - 125 gr obiadu - krolik, buraki, cukinia, kalarepa, ziemniak -wafelek od loda, wafel ryzowy - 60 ml kaszy jaglanej z gruszka - mleko z piersi.

Gość 6 m-cy
cały dzień pierś na żądanie i pierwszy raz obiadek - sama gotowałam - marchewka, ziemniak i brokuł. A i wczesniej troszkę jabłuszka startego na tarce.

Gość eeeellllllaaaaaaa
ten drugi wpis to dla jaj? czy naprawdę ktoś podaje dziecku taką paszę

Gość kAfio ooo
mojee dzidzi sniadanie -- 500 ml mleka bebiko gr obiad 800 ml zupy pomidorowej z ryzem podwieczorek - 4 serki danio max kolacja - pól paczki biszkoptów i szklanka 500 ml kakao

Gość kokoklposs
kiszeczka na cebulce i smalczyku do tego setka wódki, a potem kawulec taki czarny jak smoła, i na koniec sobie jeszzce zajarał

Gość jajecznica z 5 jaj
3 golonki, troszkę kiełbasy zwyczajnej, 4 kilo kiszki serdelki

Gość hbvjhvbk
14mis- kaszka owsiane sniadanko 150 ml, piers, zypa jarzynowa, piers, pol wafelka goralki, kubus play, perozek z serem, piers , paluszki, jupik, jajecznica na szynce , piers

Gość jhdjhvf
nic

Gość nie róbcie sobie jaj..
Nie wierzę... laski... jaja sobie robicie.. Dziecko 4 miesiące i 2 dni 6- 130ml mleka 9- 160ml mleka 12:30 marchewka z ryżem (zawartość połowy słoiczka) i 90ml mleka 15:30 160ml mleka 18:45 120 ml mleka i kleik ryżowy (robiony na 40ml mleka), ale nie zjadł całego (normalnie do tej pory wieczorem pił mleko zagęszczone kleikiem, chciałam zobaczyć czy inaczej się da) U nas jest mleko 3-4 razy dziennie (najczęściej 150ml wody +5 miarek mleka, plus nutriton), połowa zawartości słoiczka (delikatna marchewka, marchewka z ryżem, jabłuszko, jabłuszko z marchewką). Wieczorne mleko było zagęszczane kleikiem.. dziecko w nocy od dawna nie je... dopiero dziś jadł o 6 rano... wcześniej dopiero o 7-8..

Gość ma dwa lata i tak jada
śniadanie: kubek mleka i 2 biszkopty 2 śniadanie: jabłko obiad: makaron z sosem warzywnym i kawałek pizzy własnej roboty podwieczorek: jogurt kolacja: pierozki rawioli z miesem przed snem kubek mleka różnie je, czesto wiecej owoców, dziś tak wypadło, że mniej. pije tylko wodę i poki co nie je słodyczy, poza biszkoptami i czasami czekoladę.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja 14 msc. Śniadanie kanapka z szynką, serem i pomidorem, II śniadanie parę herbatników, Obiad Kotlet mielony, ziemniak i marchew z groszkiem, prę frytek. Deser kisiel truskawkowy, jabłko. Kolacja kanapka z szynką, jajkiem i ogórkiem 270 ml kakao. W ciągu dnia pije wode i ok 500 ml soku owocowego

Gość moj ma 19 miesiecy
sniadanie: kaszka na mmleku, i ciasto drozdzowe obiad! marchewka brakuly piers z kurczaka i jogurt podwieczorek: mus owowcwy, cisto z czekolada banan kolacja: zmienkai plasterek szynki i mus owocowy

17 mies sniadanie kaszka toksyczna niedobra z samym cukrem nestle ze szczurami czy drugie pasudztwo bobovita :P drugie sniadanie banan i podplomyk obiad- krupnik podwieczorek- kisiel z jablkiem pare kesow chlena z maslem i serem zoltym mleko z kleikiem 240 ml

Gość moje zjadly tak
corcia 19 mc, synek prawie 4 latka. Corcia: sniadanie: 150 ml kaszki ze starta polowa jablka, 2 sniadanie: kanapka z serkiem czosnkowym i pol danio, do picia herbata z mlekiem (bez cukru) obiad: ziemniaczki z sosem, mieskiem i fasolka szparagowa, jogurt, podwieczorek: starte jablko, mango i gruszka, kolacja: 180 ml kaszki, plasterek szynki w miedzyczasie pije wode Synek sniadanie: pol kromki z zoltym serem i kubek cieplego mleka, 2 sniadanie to samo, co corcia tylko zjadl cale daio, obiad tez to samo, podwieczorek tez tylko wszystko oczywiscie w kawalku, kolacja 1 kromka chleba z serkiem i salami, herbata z sokiem malinowym w miedzyczasie pije wode oraz 1 sok kubus dziennie