Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi danu mi

korona na zębach :(((

Polecane posty

Gość mimi danu mi

na jedynce i na dwójce mam koronę. Przez głupi wypadek z dzieciństwa ;( już drugi raz mi to pękło. Codziennie stres, że coś źle ugryzę... A mam dopiero 25 lat i już życie przez zęby zmarnowane ;(

Nie przesadzaj, ludzie nie mają rąk, nóg albo nawet nie dożywają TWojego wieku a Ty tak dramatyzujesz. Może rzeczywiście to małokomfortowa sytuacja, możesz sie z tym źle czuć, ale nie pisz bzdur o zmarnowanym życiu.

Gość panna popkins
Zainwestuj raz a dobrze w piękną cyrkonową koronę lub całkowicie porcelanową(bez metalu) a będziesz mieć spokój do starości.

Gość ja mam 30 lat
i przez głupote z niedbalstwem o zęby teraz mam 9 zębów sztucznych praktycznie całą górę nie wyglądają źle normalnie jem wszystko ale mimo że sztuczne nie przejmuję się tym zbytnio ważne jest mieć W OGÓLE zęby czy to koronki czy sztuczne itd nie przejmuj się to nie jest problem ;)

Gość mimi danu mi
nigdy wtedy nie peknie? Nie pamiętam jaka jest moja, ale kilka tyś kosztowały te zeby... chyba 2-3tyś ;(

Gość mimi danu mi
no ale własnie mi jedynka poleciała.... ;(

Gość panna popkins
2-3 tys ??? to powinnaś za tą cenę mieć najlepszej jakości cyrkon ,no to jak dla mnie masz źle ustawione korony w zgryzie ,jedząc coś wytwarza się zbyt duże naprężenie i korona pęka . Proponuję zmienić dentystę i opowiedzieć mu wszystkie swoje problemy i zastrzeżenia,jeśli dentysta sie przyłoży ,technik nie oszuka na jakości materiału to będziesz mieć koronę do starości.

Gość zainwestuj w drozsze
i jedz trzonowymi a nie przednimi!!

Gość rrrtrtttty
ja mam martwą jedynkę, dwojke i tez powinnam zalozyc korony bo są troszke ciemniejsze na tle innych zębow, ale wlasnie boję się tego ryzyka, że korona wypadnie, i nie bede miala polowy zęba.

Gość Pani Bovary kiedyś
Zapłaciłaś za jedną te 2-3 tys? To aż niemożliwe. Chyba, ze za dwie. Ja dwa lata temu za cyrkonową jedynkę zapłaciłam 2.000 ze wszystkim. I nie żałuję. Miałam jedynkę leczoną kanałowo, która zrobiła się szara, a że resztę zębów mam jasne to wyglądało to koszmarnie.

Gość panna popkins
Teraz są takie kleje-cementy,że korony nie wypadają. Tak ogólnie coś się może dziać niedopuszczalnego lub dziwnego z koronami jeżeli dentysta z technikiem spartolą robotę.

Gość rrrtrtttty
no mnie nie stac niestety, żeby za jeden ząb dac 2 tys, toż to cala pensja :O najfajniej mają gwiazdy, robią sobie cale uzebienie. a jak cos nie wyjdzie i sknocą mi zeba i bede musiala miec implanta za 5 tys :O to juz wole, zeby byly takie ciemniejsze, w sumie jak to sie mowi, i tak kazdy umrze, czy ma piekne zeby czy nie.

Gość przecież sztuczne zęby
to idealne rozwiązanie ja sobie wymieniam sukcesywnie od lat

Gość kozi_pazur
a może pomysl o implantach. Kurcze drogie są, ale przednie ząbki to taki ktorymi gryziemy, wiec jak tak psują ci sie koronki to moze zastanów się nad tym.

Gość asasassa
saffrf

Gość mimi danu mi
przeciez napisalam wyraźnie, ze oba kosztkowaly 2-3tys... ! "kilka tyś kosztowały te zeby... chyba 2-3tyś ;("