Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaopolskieP

Niemowle płacze podczs jedzenia.......... :( prosze zajrzyjcie

Polecane posty

Gość gosiaopolskieP

dziewczyny od tygodnia mam problem z córeczką, ma 3 miesiace i od urodzenia karmiona jest Bebilonem . Kilka dni temu zaczeła mi płakać podczs karmień.... mysleliśmy ze smoczek sie zapowietrza lub jej sie zatyka wiec kupilosmy nowe... dalej to samo ... potem dalismy jej z wiekszym przepływem bo mysleliśmy ze moze sie denerwuje ze za wolno jej leci...też nie pomogło wkońcu pojechalismy na pogotowie, tam podejrzewali zapalenie ucha , że niby podczas ssania moze odczuwać ból , ale laryngolog stanowczo stwierdził że wszystko jest okej , bylismy tez u pediatry , dziecko zdrowe....gardełko zdrowe , wszystko okej ... a dziecko nadal płacze czy jedzeniu...kazali mała obserwowac i za 10 dni do kontoli, ale ja jestem wyczerpana , karmienie jej to horror, płacze i boje sie że mi sie zakrztusi ...dziewczyny co jeszcze moze być nie tak ? czy któras miała coś podobnego ? dodam że dziecko ogólnie jest spokojne i radosne , płacze tylko podczas jedzenia .....

moja ma podejrzenie refluksu i też tak ryczała przy karmieniu, wyginała się i prężyła, pewnie ją piekło po prostu. Teraz daje jej nutriton, potem karmię. przeszło. karmię piersią. mała wymiotowała mlekiem.

Gość niebieskakarolcia
a jakie dziurki w smoku, moze sie denerwuje, ze za wolno leci..

Gość gosiaopolskieP
a jak to stwierdzili ..? u nas pediatra to wykluczył ..

Gość tralala xxx
Zmien mleko jesli nie pomoze udaj sie do jakiegos fachowca co to zdiagnozuje :)

Gość biedactwo...
cholerka.. nietypowa sprawa,,, a spróbuj zmienić mleko.. no nie wiem.. tak nagle płacze.. skoro zdrowe, to kataru nie ma, żeby jej ciężko się oddychało podczas jedzenia.. Ja bym spróbowała zmienić mleko.. druga sprawa, dziecko ma skończone 3 miesiące, możesz spróbować dać jej coś innego do jedzenia, zobaczysz reakcję.. kup np. bobovta jabłuszko pierwsza łyżeczka i podaj.. zobaczysz, czy dziecko reaguje płaczem na butelkę, mleko, czy w ogóle na jedzenie,,, Wiem, że niby rozszerza się dietę po skończonym 4 miesiącu, ale jej nie zaszkodzisz.. mojemu dawałam kllka razu właśne jabłuszko.. a tydzień przed skończonym 4 miesącem zaczęłam już stale coś podawać.. także nie wiem, jak Ci pomóc, skoro lekarze mówią, że jest zdrowa.. ja bym wypróbowała zmianę mleka i podanie czegoś łyżeczką..

Gość tralala xxx
Jeszcze jedna rada moze pozycja jej nie odowiada przy karmieniu ???

Gość gosiaopolskieP
butelka avent seria natural , smoczek ma z dwoma dziurkami

Gość gosiaopolskieP
pozycja do karmienia raczej jest okej , zawsze tak jadła, mleczko tez jej zawsze smakowało , była wręcz łakomczuszkiem jadła 160mł mleka a teraz max zjada 140 i płacze ... a przeciez powinna jesc coraz wiecej a nie maniej :( naprawde sie martwie

Gość nesnesitelna
Moja córka w podobnym wieku miała to samo - nie chciała w ogóle mleka i strasznie płakała, dała się karmić tylko na śpiocha. Podejrzenia były różne: refluks, anemia, alergia. Byliśmy nawet w szpitalu, gdzie miała masę badań łącznie z dobową Ph-metrią, które absolutnie nic nie wykazały. Zmienialiśmy smoczki, butelko, mleka, pozycje karmienia - dosłownie wszystko.Męczyliśmy się jakieś 2 miesiące, potem zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy i jakoś to było. Mleko z butelki młoda zaczęła znowu "lubić" dopiero około roku i to tylko o jednej porze dnia. Teraz ma 1,5 roku i je w porządku - mogłoby być lepiej ale nie narzekam. Znam jeszcze jeden przypadek taki jak Twój i mój, przy czym to dziecko jest karmione piersią. Też nie znaleziono przyczyny, mała je w zasadzie tylko w nocy, a teraz już również stałe pokarmy. Nie rezygnuj oczywiście z badań, sprawdź czy dziecku nic nie dolega, ale licz się z tym, że możesz nie znaleźć odpowiedzi. Ja odchodziłam od zmysłów, ale to samo się jakoś uspokoiło.

Gość gosiaopolskieP
chyba faktycznie pójde jeszcze prywatnie, a zauwazułam tez że podczs jedzenia puszcza baczki i wtedy płacze ... moze to coś o to chodzi ...? choć nie zawsze tak jest

Gość joannitasa
moze to kolka?

Gość gosiaopolskieP
zauwazułam tez że podczs jedzenia puszcza bączki i zaraz potem płacze .... może to o to chodzi ..? chociaz nie zawsze tak robi

Gość gosiaopolskieP
kolka nie bo ona jest spokojna , tylko podczs jedzenia marudzi , po jedzeniu znowu jest pogodna

Gość gosiaopolskieP
moze to wzdecia ?

Gość gosiaopolskieP
?

Gość żyrafa155
być może ma refluks, moja płakała i prężyła się przy jedzeniu(chociaż nie każdym) a ma problemy z brzuszkiem i refluks

Gość gosiaopolskieP
jakie badania trzeba wykonac na ten refluks ? to stwierdza pediatra ? nam niby mówił ze mała tego nie ma....

Gość moze ma nietolerancje
laktozy? sprobuj spytac lekarza o mleko bezlaktozowe, choc nie wiem czy to by sie tak pozno objawilo. ja mialam podobnie z synkiem jak byl na piersi, ale od samego poczatku byla histeria. po przejsciu na bebilon pepti byla poprawa.z tym, ze moj maly mial rowniez problemy z robieniem kupki i musialam ja stymulowac.

Gość moze ma nietolerancje
refluks stwierdza w badaniu USG jamy brzusznej - moj maly mial to stwierdzone, ale byl to niewielki refluks i nie wymiotowal mlekiem.

Gość gość
U nas jest podobnie, od kilku dni córeczka reaguje histerycznym placzem na butelkę, mogą ją nakarmić tylko w trakcie spania pod warunkiem, że się nie wybudzi, bo jeśli tak to juz koniec picia. Już odchodzę od zmysłów, bardzo boję się, że się odwodni. Ma 3 miesiące i 10 dni, zawsze wypijała mniej niż zalecane dla jej wieku ale teraz jest tragicznie. Dodam, że ona nie chce pić czegokolwiek z butelki. Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być?

Gość gość
moje dziecko ma teraz 8 lat, do 9-miesięcy przez to przechodziłam chciał jeśc ale jak tylko caczął to okropnie płakał prężyl sie, tysiące lekarzy różne mleka , to kolka nikt nic na to nie poradził dziecko wyrosło, tez oprocz jedzenia był grzeczny,, ja na jednej ręce go trzymałam drugą karmiłam i chodziłam lub biegałam po pokoju, jak miałam kogos do pomocy to ten ktoś biegal ze mną i masował brzuszek lub suszył suszarką -ciepłe powietrze, teraz to mi sie śmieszne wydaje ale tylko tak mógł pojeść , teraz jest zdrowy

Gość gość
Przeczytałam "Niemowlę POCZĘTE podczas jedzenia" i zamarłam. Chyba pora na przerwę od kafeterii.

Gość REFLUKS
REFLUKS tyle w temacie. Nie musi wymiotowac, moze na upartego nawet specjalnie jakos nie ulewac ale mleko moze podchodzic do gardła i podrazniac. Skoro to nie: zapalenie ucha, zeby, kolka, alergia - a te objawy jak piszesz - refluks. Aha i bad usg zadko kiedy wykaze refluks sam lekarz który go robil mi to powiedzial, ale zrobic musza, pewna jest ph metria ale lekarze baaardzo niechetnie ją robią. * Tak czy siak idz - nie do pediatry (zwyklego) a najlepiej do gastrologa dzieciecego, predzej pomoze niz pediatra , jego działka w koncu bo pediatra to ogólniki same gada

Gość gość
refluks, w czasie usg mój synek miał badanie,

Gość gość
u mnie było podobnie,mała miała chyba ze miesiące i odstawiała mi cyrki podczas jedzenia mleka z butli, trwało to chyba ze 2 tygodnie, zaczęłam jej wydłużać trochę czas ale nie zbyt pomagało i też jadła mniej niż powinna. pod koniec 4 miesiąca zaczełam podawać marchewkę, zaraz na następny dzień z ziemniakiem i wróciła z zamiłowaniem do butli, za to teraz męczę się z karmieniem zupką :D

Gość gość
U nas tez to byl objaw refluksu :(( jadl tylko na spiocha a to jeszcze bardziej pogarsza sprawe. Teraz juz jet lepiej ale byla tragedia.