Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bimut

mam pytanie prosze o odpowiedzi

Polecane posty

Gość bimut

staram sie odziecko mam okres niereguralny i moje pytanie dzis dostałam okres wiec kiedy najlepiej zaczac sie starac kiedy sa te dni!!!

Gość bimut
dziewczyny napiszcie prosze:(

Gość Skoro masz nieregularne
cykle to nigdy nie wiadomo kiedy będzie owulacja o ile nie masz cykli bezowulacyjnych. Wybierz się lepiej do ginekologa.

Gość ale wy musicie się nudzić
wkurza mnie określenie "starać się" o dziecko :( Chcesz mieć dziecko i nie wiesz kiedy masz potencjalne dni płodne? Idź do gina to ci wytłumaczy w czym rzecz. Na ogół jest to 14 dni przed nastepnym okresem. Mierz sobie temperaturę przez pół roku, zapisuj jak to wygląda i wszystko będziesz wiedziała. Albo kup test owulacyjny. Ja nie wiem, chcesz być matką a o wszystko pytasz kafeterię jakbyś własnego rozumu w ogóle nie miała :(

Gość bimut
dlaczego mnie krytykujesz po prostu chce sie dowedziec bo nie wiem pytam dziewczyn bo sa tu naprawde madre i mi doradza

Gość wiśnióweczka
teoretycznie w połowie cyklu powinno być najłatwiej zajść w ciążę, myślę, że od razu po miesiączce i jeszcze przez około tydzień jest największa szansa. Najlepiej po prostu często współżyj, nawet codziennie przez ten czas, bo przy nieregularnych miesiączkach ciężko określić termin owulacji.

Gość bimut
jezeli ktos sobie z tym poradził prosze niech napisze:(

Gość bimut
dziekuje wisnioweczka:*

Gość wiśnióweczka
nie prawda, że 14 dni przed miesiączką; dni płodne zaczynają się około 10 dnia cyklu i trwają około 7 dni.

Gość wiśnióweczka
oczywiście pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki, więc jak teraz masz miesiączkę to sobie oblicz i już na 6-7 dzień od początku tej miesiączki próbuj i najlepiej w odstępach nie więcej niż 2 dniowych przez kolejny tydzień - 10 dni od pierwszego stosunku

Gość wiśnióweczka
życzę Ci powodzenia, nie zrażaj się tylko i staraj się nie "działać" pod presją, na pewno się uda ;-)

Gość ooooo jestem jaka jestem
przeciez odpisaly Ci dziewczyny, co jeszcze wiecej chcesz wiedziec? obserwuj swój sluzjak jest lepki i rozciagliwy i czujesz ze masz go duzo to sa wlasnie te dni, jak kolezanka wyzej napisala najlepiej kup sobie test owulacyjny dostepny w kazdej aptece

Gość bimut
piszczie jeszcze jakies rady :)

Gość ufffff:))
nie rozumiem wypowiedzi które piętnują autorkę posta... Jeśli nie masz zamiaru odpowiadać na jej pytanie to po sie udzielasz??? wszak czytanie i odpowiadanie na posty nie jest przymusowe;) Jeśli uważasz ze są tu poruszane błahe tematy to poczytaj książkę lub idż na bardziej ambitne stonki - no chyba że bluzganie po ludziach daje ci satysfakcje:)) wiem że nie jest to normalne zachowanie a zagłuszanie własnych ilustracji... tyle w temacie "przemiłej" wypowiedzi;) wo Autorko sama zmagam się z problemem nieregularnych miesiączek i zapewniam cię ze pomiary temp to nie jest lekarstwo... najlepiej idź do gina i niech on sie wypwie w temacie... moje doświadczenie: najdłuższy cykl 70 dni-@ wywołana... Staranie o dziecko rok nic po II kresach poronienie;(( kolejna ciąża w 1 cylku starań w teoretycznie w dni nie płodne(stosunek w 4- 5 dniu cyklu lub jak kto woli 2 -3 dniu po @)- i mamy zdrowego syna:)

Gość bimut
bo ja mieszkam w UK i nie wiem czy tu dostane ale popytam :)

Gość Jak ma nieregularne cykle
to napewno będzie miała dni płodne od 10dnia cyklu :o ale bzdury...

Gość bimut
uffff:) bardzo dziekuje ci za rade:*

Gość bimut
Jak ma nieregularne cykle pisz jak to u cb jest?

Gość bimut
piszcie ? a jak pojde do lekarza to on moze i dac jakies tabletki zebym miała reguralny okres?

Gość bimut
napisze ktos poradzi mnie moze sa tu jakies dziewczyny z UK?

Gość nie ma tabletek na regularny
okres. W czasie brania "anty" masz regularny, ale wtedy w ciążę nie zajdziesz. A jak przestaniesz zażywać to będzie znów nieregularny. A nieregularny u ciebie to jaki rozrzut? Jak to wygląda w ciągu roku? Daj jakiś przykład

Gość bimut
czekam na odpowiedzi

Gość bimut
no to jest tak raz nawet miałam reguralny pozniej znowu nie reguralny

Gość i znów się zacinają

a co dla ciebie jest regularny i jak ten nieregularny ma się do regularnego? Ile dni dłużej lub krócej? Bo równo co 28 dni to ma 5% kobiet, chyba wiesz o tym?

Gość bimut
nie wiem co jest a mieszkam w uk i niewiem czy lekarz da mi np tu jakes tabletki na uregulowanie okressu:/

Gość bimut
ja mam np o podam ci na ostatnich 3 miesiaczkach jak wygladał u mnie okres 3.03 5.04 15.05 co sadzisz o tym?

Gość bimut
no niby tak ale moj okres wyglada tak podam ci na moich ostatnich 3.03 5.04 15.05

Gość bimut
to napiszesz mi jak to jest?

up