Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dalekowidzka aaa

co byście wybrali-siedzieć na garnuszku rodziców czy tyrać um-zl.za 1000zł. ?

Polecane posty

Gość dalekowidzka aaa

załóżmy, że dawaliby na wasze potrzeby (te najpotrzebniejsze), czy lepiej pracować na umowę zlecenie za takie grosze gdzie nie odłożycie nawet na emeryturę?

Gość a co mi tam!
pracować, odciązyć rodziców, chyba ze są bogaci, ale siedziec bezczynnie i prosić o kase na jakieś wyjście byloby mi wstyd, zależy też ile masz lat

Gość pomeraninia
jesli głod w oczy nie zaglada to nie pracowac na takim gównie

Gość zero myśli inwestycyjnej
A nie można tego robić naraz? Mieszkać u rodziców, a z zarobionego 1000 zł mieć dla siebie choćby połowę? PS. Na emeryturę z ZUSu nie licz.

Gość matuszkkka
dalekowidzka aaa jako matka dorosłego dzecka napsizę Ci,ze zarabiając 1 tys zł i tak bedziesz siedziec na garnuszku u rodziców,bo 1 tys to żadna kwota na zamieszkanie osobno,opłacenie wszelkich mediów,wyżywienie,zakupy,imprezy etc.

Gość matuszkkka
Ale lepiej mieć te 1 tys zł.niz ich nie mieć.

Gość dalekowidzka aaa
może to nie są rewelacyjne pieniądze, kwota, za którą ledwo można się utrzymać, ale też mi się wydaje, że chyba lepiej pójść do pracy, tak jak piszecie, odciążę trochę rodziców. Za takie pieniądze nie odłożę za dużo. Przyznam, że jakiś czas temu pracowałam już za taką kwotę. Opłacałam bilet miesięczny, jedzenie dla siebie (nie wyciągałam od rodziców), czasem jakieś ubranie, książka, trochę rodzicom dopłaciłam do czynszu. Pod koniec miesiąca na koncie zostawały mi grosze :-( Nawet nie opłaciłabym z tego wynajmu pokoju. matuszkkka - dziękuję serdecznie za radę.