Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkowaa piwonia

śluby w plenerze od 2015

Polecane posty

Gość malinkowaa piwonia

dziś w sejmie rząd postanowił wprowadzić nowa ustawę odnośnie udzielania ślubów cywilnych w plenerze, mają w niej być zawarte wskazówki dla urzędników, którzy mogą udzielić zgody na ślub cywilny w plenerze lub w innym miejscu poza USC taka zgoda może zapaść jeśli miejsce uroczystości będzie godne, dostojne i zapewniające bezpieczeństwo gości i nowożeńców, np. w zabytkowym pałacyku wiec drogie przyszłe panny młode może od 2015 roku ślub w plenerze? pałacu? parku?

Gość malinkowaa piwonia
mozna ale ze zgodą trudniej, po zmianach ma być prosciej w uzyskaniu zgody na to

to świetnie, będzie to na pewno duże ułatwienie dla osób marzących o ślubie w plenerze!

Gość znam taki przypadek
dwie moje kolezanki, wlasnie w plenerze mialy slub i dzis bardzo tego zaluja. Daly sie pokierowac dzisiejszej modzie. Pozniej jednak stwierdzily ze w klasyczny sposob jest lepiej. dodam ze one sie nie znaja.

Gość ale czego żałują???
Nie rozumie, czego niby mają żałować? No bo albo plener i ładna oprawa albo paskudny USC (zazwyczaj, bo niewiele jest ładnych pałaców ślubu). Wiem, że to dla niektórych szokująca wiadomość, ale śluby cywilne biorą nie tylko rozwodnicy. W tym kraju są również ludzie niewierzący lub innego wyznania niż jaśnie panujący katolicyzm i dla nich ślub cywilny jest jedynym. Niby dlaczego ma się odbywać w obskurnym postprlowskim budynku? Przynajmniej ludzie nie są hipokrytami i nie nawracają się chwilowo żeby mieć ślub kościelny bo co babcia/sąsiadka powie...żenua...

Gość mojrapaskudna
zgadzam się z przedmówczynią z jednym wyjątkiem - ludzie innego wyznania niż "jaśnie panujący katolicyzm" mogą wszak brać śluby w swoich świątyniach, zgodnie z obowiązującym w nich przebiegiem ceremonii, inną obrzędowością itd. Dla wierzących to przecież najważniejsze: połączyć się przed Bogiem, w swojej wspólnocie i tylko taki ślub się liczy. Ślub cywilny to dla protestantów czy muzułmanów tylko formalność, tak jak i dla katolików z prawdziwego zdarzenia, jeszcze 7 lat temu - stąd udziwnianie go plenerem jest w tej sytuacji wyjątkowo rzadkim pomysłem

Gość Kino 34
Nasz ślub bardzo nas stresował. Ogromnie stresowała nas cała otoczka wesela- kupno sukni, wybór zespołu itp. Nie pomyśleliśmy o dekoracjach. Postanowiliśmy niektóre zadania przekażemy fachowcom , i nie żałujemy. Najpiękniejsze dekoracje jakie widziałam, dekoracje jak z bajki Polecamy http://www.dekoracjetorun.pl/.