Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Karo. WantItBuyItWearIt

Dlaczego tak trudno o unikatowe ubrania u nas?

Polecane posty

Na wst臋pie od razu podkre艣lam, 偶e moje przemy艣lenia dotycz膮 g艂贸wnie modowego aspektu 偶ycia kobiet, aczkolwiek Pan贸w r贸wnie偶 zapraszam do lektury ;) Ostatnio trafi艂am w Super Stacji na program, w kt贸rym wypowiada艂y si臋 m艂ode Polki, Celebrytki na temat markowych rzeczy. Tak naprawd臋 w Polsce kupno "niesieciowych" ubra艅 wi膮偶e si臋 albo z cudem, albo z grubym portfelem. Ale co maj膮 zrobi膰 dziewczyny, m艂ode kobiety, kt贸re nie lubi膮 powiela膰 schemat贸w? Te, kt贸re ceni膮 sobie indywidualny styl, unikatowo艣膰, oryginalno艣膰? Rzeczywi艣cie mamy z tym problem. Marki cenione na Zachodzie Europy, czy w USA s膮 zupe艂nie nieznane u Nas. Nie ma sklep贸w, kt贸re oferuj膮 ich produkty. Nawet robi膮c research w Internecie nie natrafi艂am na wiarygodny sklep internetowy, kt贸ry mia艂by cho膰by kilka sztuk, czego艣 innego, niestandardowego.Trudno si臋 nie zgodzi膰 ze stwierdzeniem, 偶e brakuje Nam marek, kt贸re oferuj膮 dobre gatunkowo ubrania za niewielk膮 cen臋 i nie s膮 standardowym rozwi膮zaniem. Mo偶ecie zapyta膰 po co nam wi臋cej? Przecie偶 rynek modowy w Polsce i tak rozwin膮艂 si臋 w przeci膮gu kilku ostatnich lat. Owszem, ale czy nie zauwa偶yli艣cie, 偶e te rzeczy, kt贸re oferuj膮 nam "sieci贸wki" s膮 coraz dro偶sze i s艂absze gatunkowo? Na razie to, co docenia Zach贸d jest dla Nas nieosi膮galne, ale mo偶e warto pr贸bowa膰 to zmieni膰. Uwa偶am, 偶e powinni艣my promowa膰 to, co dobre, sprawdzone, a u nas nieznane. A Internet w dzisiejszych czasach potrafi zdzia艂a膰 cuda ;) Podsumowuj膮c: brakuje unikatowych, ciekawych rozwi膮za艅 modowych dla nietuzinkowych, m艂odych Polek. Ja jestem mi艂o艣niczk膮 oryginalno艣ci za przyst臋pn膮 cen臋, dlatego te偶 staram si臋 wyszukiwa膰, zamawia膰, przywozi膰 ubrania i dodatki innych marek ni偶 te, kt贸re widzimy na co dzie艅. Pisz臋 blog-shop o tej tematyce i staram si臋 na ka偶dym kroku zwraca膰 na to uwag臋. Macie tak jak ja i te偶 nie lubicie standardowych rozwi膮za艅 z "sieci贸wek"?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Niestety tak, musz臋 si臋 zgodzi膰. Sieci贸wki niekiedy ceny maj膮 kosmiczne, na pewno nie adekwatne do jako艣ci. O wzornictwie nie wspominaj膮c... S膮 marki polskie "gwiazdroskie" i te na prawie ka偶d膮 kiesze艅. Co powiesz na przyk艂ad na temat marki borska? http://malkiszia.blogspot.com/2013/05/fashion.html ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hhhhhhhhhhfh
dylsien - won z reklam膮, myslisz ze jestesmy az tak g艂upie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a u u iu
dziwne macie problemy...wi臋kszo艣膰 Polak贸w ubiera sie w szmateksach, bo na dro偶sze rzeczy ich zwyczajnie nie sta膰. Bierzcie pod uwag臋 stosunek cen odzie偶y w Polsce do zarobk贸w przeci臋tnego Kowalskiego...zreszta o oryginalne i unikatowe ubrania w takim sklepie nie trudno.

Udost臋pnij ten post

Memsen bardzo fajne ubranka, przede wszystkim nietypowe i wlasnie o to chodzi ;) Ja sprowadzam rzeczy bardziej komercyjnych marek, ktore uwazam s膮 godne uwagi tym bardziej, 偶e mo偶na je dosta膰 za duze pieniadze (spokojnie w cenach sieciowek) co o nich myslisz teraz Ty? ;) http://wantitbuyitwearit.blogspot.com/ Auuiu: to nie s膮 problemy, tylko dodatkowe rozwi膮zania. ka偶da z nas lubi zakupy. Ja jestem zadania, 偶e czasem warto nawet odlozyc troche pieniedzy, a miec jedna porz膮dna, dobra gatunkowo i unikatow膮 rzecz, ni偶 mas臋 nijakich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no przeciez sa na to sposoby ale tylko jak sie wie jak sie to robi i wtedy spoko sloneczko :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmiikkaa
Zawsze pozostaje szansa, 偶e wyszukamy sobie co艣 w secendhendach . nie b臋d臋 wam zdradza膰 swoich magicznych miejsc贸wek ale 1 mog臋 podes艂a膰 cz臋sto du偶o tam rzeczy od projektant贸w kt贸rych w Polsce nie wida膰 , du偶o tam wyszpera艂am ale i tak ju偶 w Krakowie nie mieszkam wiec nic nie trac臋 :P https://www.facebook.com/moda.tania.odziez?fref=ts

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wlasnie, ja szukam czerwonej koszuli z dlugim rekawem i tez nie moge znalezc, ewentualnie 3/4 rekaw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ech Polsza :D Jednak UK lepsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale to te偶 si臋 zmienia, powstaj膮 te偶 nowe marki, jak Just Your Story, kt贸ra zainspirowana by艂a ksi膮偶k膮 Najszcz臋艣liwsza dziewczyna na 艣wiecie, nie pomy艣la艂abym, 偶e literatura mo偶e by膰 inspiracj膮 dla mody.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powstaje coraz wiecej firm z unikatowymi ubraniami, wiele kryje sie pod anglojezycznymi nazwami tak jak Miss behave - msbhv.com czy jakis tak i ostatnio widzialam Holy Mess -holymess.eu, bardzo ciekawy start. Zobaczyny co z tego wyjdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szczerze m贸wi膮c to mam wra偶enie, 偶e wszystkie sieci贸wki oferuj膮 to samo... Te same fasony, tylko inne kolory i metka. Kiedy艣 mi to nie przeszkadza艂o, ale dzi艣 patrz膮c na ulice miast, na kt贸rych ka偶dy wygl膮da praktycznie tak samo, szukam sklep贸w, kt贸re maj膮 do zaoferowania "co艣 wi臋cej". I tak trafi艂am na PasujeMi.pl. Bardzo lubi臋 ten sklep, bo ma naprawd臋 oryginalne, niebanalne rzeczy. Ciekawe fasony, w ko艅cu jaki艣 "powiew 艣wie偶o艣ci" ;-) Sprawd藕 sobie: https://pasujemi.pl/ubrania/wszystkie My艣l臋, 偶e znajdziesz te偶 co艣 dla siebie. ;-) Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

My艣l臋 偶e troch臋 szukaj膮c w internecie mo偶esz znale藕膰 odzie偶 unikatow膮 :), wystarczy poszuka膰. Zajrzyj do nas mamy r贸偶ne modele kt贸re nie znajdziesz w sieci贸wkach www.lagres.pl

Udost臋pnij ten post