Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzonaa32

Problematyczna depilacja

Polecane posty

Gość wkurzonaa32

Mam już dość. Wiecznie problemy z depilacją. Golić nie mogę, kremy za drogo wychodzą i dają efekt taki sam, jak po goleniu. Woskuję. Nie dość, że niektóre włoski odrastają po kilku dniach (wiem, pourywane są ale co zrobić jak po wosku odrastają włoski różnej długości) to jeszcze kilka dni później nogi mam całe w ropnych krostkach. Najgorzej uda, 2-3 dni po depilacji uda mam chropowate, pełno tych ropnych krostek. Na łydkach znowu strasznie wrastają, peelingi nie pomagają. Wrastają płytko pod skórą, rzadko na szczęście zdarza się, że bardzo głęboko. W efekcie mam nogi w krostkach gładkie przez jakiś tydzień może, nawet nie. Mam już dość. Nie proponujcie mi lasera bo mnie nie stać i prędko stać nie będzie.

Gość malajula
ok to laser odpada, ale moze dermatolog pomoze ? widocznie masz bardzo wrazliwa skore. dobierze kremy, ktore ci pomoga

Gość wkurzonaa32
nie mam nicka- dzięki, nie pomyślałam o google, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje :o. Myślicie, że dermatolog coś pomoże? Nie mam pieniędzy na drogie specyfiki.

Gość Wyprobuj moze akurat
Ja mam podobny problem. Myslalam ze wlasnie odkryłam cudowną pastę cukrową - co prawda usuwa włosy w całosci , nie zrywa ich. Tuż po depilacji mega gładka skora, zero podraznień. Niestety po dwoch tygodniach, bo tylko tyle sie cieszyłam włosy zaczynają odrastac, swędzi mnie to i przy niektórych włosach widac zaczerwienienie. Jest to lepsze niż wosk i maszynka do golenia, bo po maszynce zaczynają rosnąc nastepnego dnia.

Gość lola bb
Ja też miałam podobne kłopoty. Jednak, gdy zdecydowałam się na odpowiedni krem do depilacji ( dokładnie taki: http://www.revitol.pl/3,revitol-hair-removal-cream.html ) to już ani wrastające włoski, ani też krosty nie są moim zmartwieniem. Spróbuj tego kremu, bo być może i tobie pomoże.

Gość lola bb
Ja też miałam podobne kłopoty. Jednak, gdy zdecydowałam się na odpowiedni krem do depilacji ( dokładnie taki: http://www.revitol.pl/3,revitol-hair-removal-cream.html ) to już ani wrastające włoski, ani też krosty nie są moim zmartwieniem. Spróbuj tego kremu, bo być może i tobie pomoże.

Gość lola bb

Gość wkurzonaa32
lola bb- przestań spamować. Myślisz, że kupię krem za 160 zł, który starczy mi na zaledwie kilka razy? Nie. Już z tym wrastaniem się pogodziłam ale najbardziej wkurzają mnie stany zapalne po depilacji, te uda wyglądają masakrycznie kilka dni po, wszędzie pryszcze. A depilacji cukrowej próbowałam- nasiliła problem zamiast go zniwelować.

Gość lolabb
@ wkurzonaa32 - przypadkiem tyle razy mi się wkleił mój post, bo coś mi internet wariował. Mnie ten krem wystarcza na jakieś 2 miesiące, a nie na kilka razy. Ale nie musisz go kupować, jak nie chcesz. Tylko piszę, jak ja sobie poradziłam z wrastającymi włoskami. I teraz jest o niebo lepiej. A jak masz stan zapalny, to może idź do dermatologa? Ponoć antybiotyki pomagają i leczniczy peeling. Albo zastosuj tribiotic.

Gość Irmina
Moja młodsza siostra miała ten sam problem... ja bym Ci doradziła, żebyś mimo wszystko przerzuciła się na jakiś czas na zwykłą maszynkę a jak już wszystko Ci zejdzie może kup sobie nowy depilator bo faktycznie wydawanie po stówce na kremy czy maści na nie wiele się zda, bo problem będzie powracał. Philips ma taki z dyskami hipoalergicznymi - u niej się sprawdził. Po przerzuceniu się na maszynkę wiem też że smarowała te miejsca sudocremem - może to miało też jakiś wpływ.

Gość wkurzonaa32
lola bb- nie jestem zainteresowana tym kremem, wszędzie go reklamujesz, nie lubię nachalnych reklam. Maszynka u mnie całkowicie odpada- po goleniu na drugi dzień swędzi mnie skóra i również mam pełno ropnych krostek, włoski wrastają. Goliłam nogi maszynką może z 5 razy w życiu i nigdy więcej. Już z tymi wrastającymi włoskami mogę się jakoś pogodzić, trudno. Najgorsze są te stany zapalne na udach po depilacji, skóra nie jest gładka, tylko chropowata. Włoski na udach mam bardzo cienkie ale jednak długie i trochę widoczne więc niestety trzeba je depilować (kiedyś tego nie robiłam).

Gość evelyn lady
ten pomysl z sudocremem jest ok, ja zawsze po depilacji wklepuje go dosyc duzo, pozniej dla rozsmarowania nakladam balsam bezzapachowy, bezparabenowy AA (z serii body care program). obie opcje sa dosyc tanie a probke sudocremu mozesz sobie zamowic na ich stronie i sprawdzic, czy ci pasuje, ja i moja kolezanka dostalysmy, jak napisalysmy krotkiego maila z taka prosba. dodatkowo wklepuje masc cynkowa w okolice bikini, bo tam mi sie najb podraznia, w aptece ok 3zl tubka. bo wbrew pozorom nalezy wysuszac te podraznienia, a nie nawilzac. nawilzac mozna na nos balsamem jak sie idzie spac np, a nie zaraz po depilacji/goleniu. czasem jak mnie natchnie, to odkazam podrazniona skore czyms na bazie spirytusu, bo nie wolno dopuscic do tego, zeby te mikroranki sie zanieczyscily. i zawsze czysty sprzet do golenia, trzymany w sterylnym miejscu.

Gość evelyn lady
*na noc oczywiscie, nie na nos :D chociaz jak chcesz to na nos tez ;D

Gość leo_90
ja już się poddałam, nie ma cudownego leku... dermatolog- bezsilny wosk, pasta cukrowa, super kremy do depilacji, peelingi- nie działają zostało mi tylko i wyłącznie golenie używaną kilka razy maszynką, żeby nie zgalać mocno tylko tak żeby wystawały nad skórę i opalone nogi (mniej widać ciemne włoski) mam strasznie ciemne, grube i do tego grubą skórę potrafią po 2 cm pod skórą rosnąć, a jak odrastają to mam czerwone nogi jak bym miała uczulenie czy inną wysypkę czasem ropne krostki się robią i męczę się z tym baaaardzo długo, polecam golenie na gęsty żel pod prysznic i nieduszenie maszynką- efekt krótkotrwały, ale cóż- ja na nic lepszego jeszcze nie trafiłam P.S kilka moich koleżanek robiło laser i jak jest średnio zrobiony to marne są efekty, odratają też szybko i tak jak normalnie a a a a a a http://allegro.pl/seksowny-gorset-rozm-l-przesylka-gratis-radom-i3267013461.html