Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bimut

kobiety z uk prosze o pomoc

Polecane posty

Gość bimut

jak to było jak zaszliscie w ciaze kiedy wykonywaliscie pierwsze badanie ?

Gość madziuleczka
wiem ale ja bym wolałą sobie popisac z dziewczynami poradzic sie a samo czytanie to nie to samo ale dziekujeee:*

Gość madziuleczka
a niekt nie poradzi:(

Gość odpieluchowana córeczka
jeśli ciąża przebiega bez problemów, to w okolicy 7 - 8 tc idź do GP i powiedz w recepcji że chciałabyś zgłosić ciążę. Babka da Ci formularz do wypełnienia i na jego podstawie w odpowiednim czasie zgłosi się do Ciebie Midwife żeby umówić na pierwsze spotkanie. Jeśli będziesz miała jakiekolwiek krwawienie to leć prosto do szpitala do dziełu wczesnych ciąż, tam przyjmą Cię tego samego dnia na badania i zabukują scan.

Gość heeeeelll2
ty się zdecyduj może na jeden konkretny nick :O a po drugie "zaszliscie"?!?1 to mężczyźni też zachodzą?

Gość bylobylominon
robisz test, jesli jest pozytywny to dzwonisz do GP , ktory pewnie ci powie ze masz isc do recepcji i zarejestrowac ciaze (zalozyc kartoteke) ok 12 tygodnia masz pierwszego scana(usg), przyjdzie ci list z gdzie co i jak, po 12 tygodniu zobaczysz sie z polozna ktora zwazy cie ,poslucha serca, pobierze krew.bedzie ona cie przyjmowac w przychodni lub tez bedzie przychodzic do ciebie do domu. okolo 20 tyg. masz kolejnego scana (usg)

Gość bylobylominon
w uk nie podtrzymuja wczesnych ciazy

Gość umow sie z gpa on
Cie zglosi do poloznej a ona cie juz dalej pokieruje z badaniami

Gość bimut
jakas laska chyba sie za mnie podszywa!!!!

Gość bimut
aha a jak przebiega porod? daja jakies srodki przeciw bolowe ? mozna rodzic w wannie?

Za pierwszym razem mialam spotkanie z polozna (wywiad, badanie krwi) w 9 tygodniu, a 2 dni pozniej pierwsze usg. Za drugim razem polozna w 12 tygodniu, usg w 13 tygodniu.

Gość odpieluchowana córeczka
przeciwbólowe są bezpłatne, po prostu położna się Ciebie pyta czy chcesz epidurol i albo się zgadzasz albo nie. Ktoś mówił że w uk nie podtrzymuje się wczesnych ciąż. Ja jak byłam 3 tyg i 5 dni w ciąży zaczęłam krwawić, był to dzień w którym z testu wyszło mi że jestem w ciąży. Poszłam szybko do GP a one odesłały mnie do szpitala. Zrobili mi badanie krwi, a po dwóch dniach powtórzyli. Mimo okresu mój hormon rósł. Powiedziały mi że muszę teraz być pod stałą kontrolą dopóki mój poziom hormony przekroczy 1500, wtedy wpiszą mnie na scan. I właśnie w taki sposób pierwszy scan miałam gdy byłam w 5tym tc. Kolejny mi zrobili w 7 tc aby znów sprawdzić czy wszystko ok, następny miałam w 11 tc, i pierwszy planowy w 13tc. Następnie miałam problemy z wodami płodowymi w 15 i 16 tc, zrobili mi więc kolejny - ostatni nieplanowany. Miałam się zgłaszać do szpitala jak tylko poczuję że coś jest nie tak. Jeśli będziesz miała jakiekolwiek problemy w ciąży idź i mów. Ja trafiałam ba bardzo sympatyczne kobitki:)

Gość bylobylominon
porod to na luzie , masz do dyspozycji gaz, daja tez zasrzyki ze srodkiem przeciwbolowym (ja mialam i nic niepodzialalo) juz nie pamietam co to bylo i masz epidural(to cie kompletnie znieczuli) ktorego nie polecam, nie ma cesarki na zyczenie (nawet sie o to nie pytaj bo cie wysmieja)

Gość bylobylominon
moze i podtrzymuja zaleznie gdzie mieszkasz, ja niestety mam wiele kolezanek ktore stracily ciaze wczesnie i nic nie bylo z tym robione , w tym trzy dziewczyny ktore wielokrotnie poronily , ostatnia miesiac temu.

Gość bimut
a dziewczyny gdzie mieszkacie

Gość bylobylominon
chrabstwo somerset