Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Histaminaaaaa

Czy cesarka na życzenie to grzech?

Polecane posty

Gość Histaminaaaaa

Chciałabym zapłacić za cesarskie cięcie, nie chcę rodzić naturalnie, ale ze wzgledu iż jestem wyznania katolickiego zastanawiam się cyz to czasem nie jest grzech?

A ja zapytam w takim razie czy zadbanie w tym przypadku o swoje zdrowie można nazwać grzechem? Bo gdybyśmy rodziły naturalnie ale tak bez stresu, nacinania, oksytocyny i balonika Foleya. To wtedy można się czepiać że chcesz niepotrzebnie zabiegu! Ale prawda taka że w polsce na porodówkach jest jak w fabryce przy jadącej taśmie. Jak nie ma postępu porodu to kroplówkę aby szybciej. Jak idzie to tniemy a potem zszyje cię pan doktor i zostawi dziurkę według swojego uznania i jeszcze jak popękasz w środku to zrosty będziesz czuła do końca życia. I jaka później przyjemność z kochania? Mamy 21 wiek i pełne prawo do decydowania o tym jak rodzić. To nasze ciało a skoro jest alternatywa dla "naturalnego"porodu to kto chce niech korzysta. Dziękuje bogu za cesarke bo uratowała życie mi i dziecku. Ale przez 9 miesięcy chciałam urodzić naturalnie. Teraz jak słyszę koleżanki że miałam szczęście w nieszczęściu że trzeba było cesarki to się cieszę że ją miałam.

Gość dix ae
grzechem jest naturalny poród (kto widzial zeby obcy chlop ogladal twoja pisde!), trzeba potem ze trzy dni plackiem przed oltarzem lezeć!

Gość gość
ja też chcę cc na życzenie ale niektórzy z mojej rodziny są przeciw bo... to grzech! i co ludzie powiedzą, że stchórzyłam itp. i że się da urodzić nawet 5 kg dziecko bo moja babka rodziła... pewnie że się da ale co ja potem będę czuc to każdy ma gdzieś, byle co ludzie powiedzą!!!

Gość gość
Zaden grzech tylko dbanie o swoje własne dooopsko bardziej niż o zdrowie dziecka. To coś na kształt "nie będę karmiła piersią bo mi cycki opadną". Najpierw poczytajcie o zaletach rodzenia sn i zastanówcie się, czy warto odbierać je dziecku.

Gość gość
nie zmyślaj, moja mama jest z bardzo pobożnej rodziny, sama dewotka, a miała cesarka, mnóstwo katoliczek,które znam tak rodziły, to z wiarą nie ma nic wspólnego, rodzisz jak chcesz i tyle, po to Bóg dał wiedzę lekarzom żeby pomagali rodzić ;)

Gość gość
gość Zaden grzech tylko dbanie o swoje własne dooopsko bardziej niż o zdrowie dziecka. x x x widac że nie masz podstawowej medycznej wiedzy, z punku widzenia medycznego najbezpieczniejsze dla dziecka jest cesarskie ciecie zaplanowane właśnie!!! (nie na wariata jak juz spada tętno dzieciątka tylko cc zaplanowane z góry!!!)

Gość iluzionn
grzech bo naturalny poród jest tylko chrzescijanski

Gość gość
dajcie spokój kiedyś celibat nie był grzechem, tak samo jak nie nazywano Maryi dziewicą weszło to dopiero potem... dzisiaj mówią tak, a za tydzień inaczej, zresztą kogo to obchodzi jak KK i tak nie szanuje kobiet...Kobieta jest nieczysta dla KK dopóki nie urodzi dziecka, jak urodzi chłopca to jest nieczysta z tego co pamiętam 40 dni, a dziewczynkę to niestety aż 80 dni, mężczyzna od początku jest "czysty" tak jest zapisane w Biblii, masakra nie?

Gość gość
żenada ten KK

Gość gość
Zaden grzech ale trzeba byc DEBILEM zeby chciec cesarke jesli nie ma do tego waznych wskazan. To jest operacja a kazda operacja zwlaszcza niepotrzebna tylko na zyczenie jest niebezpieczna ! mozna sie nie wybudzic ja znam osobiscie 3 takie przypadki. Ja cesarke owszem ale tylko jesli bedzie taka koniecznosc bo np koebieta nie da rady urodzic naturalnie.

Gość gość
Dokladnie kobiety chca cesarki tylko zeby nie czuc bolu.Wogole nie widza zagrozenia i nie rozumieja ze to jest normalna operacja ktora niesie ze soba ryzyko. teraz sa takie znieczulenia (za ktore naturalnie trzeba zaplacic ale za cesarke na zyczenie tez ) ze mozna prawie nic nie czuc rodzac naturalnie.

Gość gość
Episkopat sugerował nawet ekskomunikę, podobno wysłali w tej sprawie delegację do swojego szefa, tak że ja na twoim miejscu bym się mocno zastanowiła.

Gość gość
Dokladnie kobiety chca cesarki tylko zeby nie czuc bolu.Wogole nie widza zagrozenia i nie rozumieja ze to jest normalna operacja ktora niesie ze soba ryzyko. teraz sa takie znieczulenia (za ktore naturalnie trzeba zaplacic ale za cesarke na zyczenie tez ) ze mozna prawie nic nie czuc rodzac naturalnie. xxx bo poród siłami natury nie niesie za sobą ryzyka. I co to za fanaberie żeby nie chcieć czuć bólu?? R*******a pochwa to też babska fanaberia i egoizm. Jak sobie któraś nie daje rozwalić pochwy to trzeba ją wyzwać niech chociaż tyle pocierpi.