Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka palacej corki

moja 17 letnia corka pali papierosy

Polecane posty

Gość matka palacej corki

j witam drogie mamy. Mam problem z corka wczoraj znalazlam w jej bluzie paczke z papierosami twierdzi ze to sa jej kolezsnki a ona jej je tylko przechowuje.. my z mezem nie palimy, od niej nigdy nie wyczulam papierosow albo nie zwracalam uwagi. dodam ze z corka nie mamy problemow, nie szlaja sie wieczorami tak jak dziewczyny w jej wieku. Papierosy zabralam i kazalam jej dzisiaj po szkole przyjsc z ta kolezanka ale mowi ze dzisiaj tej dziewczyny w szkole nie bylo... Co myslec ???

Chce to pali,nic na to nie poradzisz jedyne co mzoesz zrobic to porozmawiac z nia szczerze tak bez krzykyw,a czy do tzre do niej to co powiesz to juz tylko od niej zalezy.Niestety gdy dzieci dorastaja nie mamy juz wiekszego wplywu na to co zrobia i jak beda zyc.Same musza sie uczyc na wlasnych bledach i decyzjach.

Gość matka palacej corki
upupup

Gość joannnnnaa...
ja mam 20 lat i pamietam ten wiek, dziewczyny paliły w szkole na przerwach . Kłamie że papierosy były koleżanki , niestety... a co możesz zrobic? NIC . Jak chce to bedzie paliła a twoje zakazy nic nie dadzą

Gość joannnnnaa...
nie każ jej przychodzić z koleżanką bo robisz jej wstyd

Walka z wiatrakami.Poparcia nie dalabym na palenie, oficjalnie zawsze mowie ,ze Ja paleniu sie sprzeciwiam,, ale awantur nie robila,bo nic tym nie wskora sie.I tak sie bedzie kryc i popalac Swoje zdanie wyraze ,ale 17 lat to jest taki wiek, ze ty swoje, ono i tak swoje

Gość takie tam z życia wzięte
cóż papierosy są jej na bank. chce to będzie palić w ukryciu. nic nie poradzisz. dzieci muszą swoje błędy popełnić...

Pewnie pali dla towarzystwa na przerwie ;) - zresztą zapytaj ja o to spokojnie. Zapewniam ze gdyby palila wiecej to wyczulibyscie to w jej oddechu a tym bardziej po ciuchach i wlosach, a zwlaszcza ze Wy sami nie palicie

Gość dfdsvfvf
kjhk

Myślę, że nie ma sensu naciskać. Córka i tak zrobi co będzie chciała. Nie jesteś wstanie jej dopilnować. Myślę, że szczera rozmowa chociaż rozjaśni sytuację czy rzeczywiście papierosy były jej czy koleżanki. Dla mnie najważniejsza jest szczerość. Krzykiem i zakazami czasami pogorszysz sytuację, a na pewno oddalisz córkę od siebie. Myślę, że córka powinna czuć zaufanie do matki. Ja tak pragnę od swojej córki

Gość ffggggyhjhy
Albo powiedziała prawdę ;) U mnie kilka koleżanek z czasów liceum przechowywało papierosy. Kiedyś mama odkryła fajkowe eldorado, miałam pogadankę, szlaban - tłumaczyłam i oczywiście nikt mi nie uwierzył. A najzabawniejsze, że jestem juz 30-tce i nigdy w życiu nie zapaliłam papierosa :)))) Wtedy też nie - naprawdę je tylko przechowywałam...

Gość pancerna brawo :)
x

Gość henieeeeeeeeeeeeek
ciekawe czy się rucha, bo chyba się rucha, skoro pali to pewnie sie ruchała i pali ze stresu, bo w ciaze zaszła

Gość Nie dawaj
jej kasy na papierosy, skoro jest taka dorosła, to niech sobie na nie sama zarobi.

Gość to jej fajki
Zabierz kieszonkowe na co najmniej pół roku a swój portfel noś zawsze przy tyłku, może przestaną ją częstować jak się nie będzie mogła zrewanżować.

Gość mama znalazla u mnie papierosy
jak mialam 16 lat. Nie klamalam, zreszta mam taka mame ze i tak by nie uwierzyla. Kieszonkowe? Nie dostawalam i tak, powiedzialam, ze chce palic i bede a jak mi zabierze ta paczke to kupie nowa:P Mama powiedziala do mnie tak: "pal, na zdrowie, jak bedziesz miala raka to podziekujesz sobie, ale nie chce bys sie chowala po krzakach z menelami zeby zapalic. Chcesz palic? pal na balkonie". No i tyle:P Mojej kolezanki mama zabronila jej, przeszukiwala, zabierala papierosy. Efekt? Wszyscy wiedzieli ze zadaje sie ona z nieciekawym towarzystwem z ktorym palila, z czasem pila.

Gość gość
Ona ma 17 lat jest prawie dorosła

Gość gość
Mam 20 lat i niestety sama zaczęłam palić w tym wieku. Szczerze to nic nie zrobisz. Powiedz że jesteś bardzo rozczarowana ale ze nie musi się kryć. Zakazany owoc smakuje najbardziej, będzie się jarac jakiś czas jakie to szalone i w ogóle dorosłe :D to jej bardziej pójdzie w pięty niż wszelkie awantury, uwierz. szczerze, to teraz, gdy nie muszę się przed nikim kryć, poznałam negatywne skutki palenia dokładnie (będę lekarzem), to palenie mnie po prostu znudziło. Popalam sobie jeszcze, ale przymierzam się poważnie do rzucenia. Twoja córka może kiedyś też do tego dojdzie

fuj, jak można palić, to co innego niż alkohol, który ma pozytywy, są jego plusy, a tu? co wam to daje, masakra, nie mówię o nastolatkach, palą dla szpanu, bo to zj****y wiek

Gość gość
a co ja mam zrobi? mój 16 latek nie pali ale handluje fajkami w swoim LO,kupuje paczkę po 14 i żeni po 1 zł szt,przedsiębiorczy psia mać!

Gość gość
Odetnij jej kieszonkowe, niech gówniara sobie na fajki zarobi.

Gość gość
17 lat to już prawie 18 .. Wiele nie zrobisz. Chce niech pali. A palić to robi napewno. Lepiej żeby paliła przy tobie niż po klatkach z menelami a ty wyjdziesz na jakaś dziwna mamusię. Takie życie naprawdę.. Ona żyje swoim juz życiem i w tym wieku kontroli nie bbedzie. Moja ciotka praktykowala powyżej u obu dzieciach. Chciały się napić? Napily pod jej kontrola. Palić? Zapalily. A teraz? Jedno i drugie nie pali i nie pije. Nie wiesz ze zakazany owoc najlepiej smakuje?

Gość gość
Ponieważ ja nie toleruję papierosów, to po pierwsze:rozmowa. Jeśli nic nie da, a córka dalej popala to odciąć od pieniędzy. Chyba, że sama zarobi. Nawet jakby skończyła 18-ja nie toleruję papierosów i nie chciałabym aby na nie szły moje pieniądze :/

Gość gość
Córka autorki ma już 21lat:-)

Gość gość
Zapewne, ale zakładam, że są rodzice którzy mają podobne problemy :) Tak jak pisałam-na początek spokojna rozmowa, dlaczego, po co, czy wie jakie są skutki. A jeśli to nie działa to odcięcie od pieniędzy. Jeśli tak zależy na psuciu zdrowia to niech kupuje za własne :)