Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam - kobieta pytająca

dostałam dom... nowy, mały 90 m2 - utrzymanie domu a moje zarobki...

Polecane posty

zarabiam 2500 zł na rękę sądzicie że dam radę opłacić wszelkie rachunki, mieć kasę na jedzenie i zostanie mi trochę kasy?

Gość giennka
To zależy od tego jak duże sa koszty utrzymania np. ogrzewanie. Ale myslę, ze dasz radę. A jak nie dasz to weźmiesz sobie lokatorke.

dom ma solary, ma zbiornik solarowy - więc ciepła woda od wiosny do jesieni z tego bojlera a zimą ogrzewanie wody piecem z centralnego wiem że tona węgla to koszt 850 zł ale dochodzą inne opłaty za dom największy koszt to chyba opał na zimę wydaję mi się że 4 tony to minimum ja pochodzę z domu gdzie na zimę tata zamiawiał 10t węgla i zawsze na styk było - ale metraż domu 3 razy większy niż mój

Gość kiepsko to widzę, ogrzewanie
, prąd, woda, śmieci, ścieki. Podatek. A gdzie wyżywienie, środki czystosciowe, paliwo itp... a wygody -fryzjer, onternet, tv, puby itp....? A skąd dostalas dom? Sama mieszkasz?

pieniądze na ogrzewanie mogę odkładać przez półó roku dom dostałam od rodziców mieszkam sama no zobaczymy najwyżej będę brała dodatkowe zlecenia w pracy jak krucho będzie albo chłopa znajdę

Gość dasz radę, ja mam podobnie
i nie mam problemów z utrzymaniem. Ogrzewanie gazowe - ok 2000 rocznie, drewno do kominka -600,podatek 300, kominiarz 60, ubezpieczenie 310. Co miesiąc za prąd -100, telefony, internet, telewizja -150, śmieci - płaciłam 30 zł, teraz po zmianie stawek będę płaciła 11, woda ok 30 -40. O czymś zapomniałam? Mieszkam sama.

Dzięki za szczegółową odpowiedź :)

Gość akacjowa dama
ja mam dom 110m, 4 tony to malo- 5 starczy. Ogolnie z jakies 500 zl przeznaczam na rachunki.

Gość dasz radę, ja mam podobnie
Miło mi, że mogłam pomóc. Zapomniałam o abonamencie RTV - kwartalnie nieco powyżej 50 zł.

to pewnie rodzice ci pomoga, albo bedziesz sie u nich stolowac. Mieszakcie blisko? Jak dla mnie nierealne, a w srodku juz urzadzone?

800zł - żywnośc 400 - kosmetyki 700 oplaty??? Ale to chyba mało.... paliwo, wydatki na ciuchy, kosmetyczke, fryzjera, wypady ze znajomymi itp? 500zl no moze na styk!!! i to w sezonie letnim a zima?

Gość akacjowa dama
haha. 400 zl na kosmetyki? Nie wiem co msialabym kupic zeby tyle zaplacic chociaz uzywam kosmetykow do wszystkiego. Nie dołuj dziewczyny.

a zimą poproszę tatę by kupił opał jestem jedynaczką, rodzice biedni nie są więc może sypnie kasą

Gość fsww3w
domy sa tansze w utrzymaniu niz meiszkanai

no właśnie 400 zł na kosmetyki? a do fryzjera nie chodzę często...

Gość janjanjan
ja już od dłuższego czasu korzystam z usług firmy SmartTrans. Dostałem namiary na tą firmę polecenia znajomych i jestem zadowolony. Za tonę koksu płaciłem w tym roku 970zł. Z tego co sie orientuję to mają ciekawe oferty promocyjne w tym miesiącu. numer do nich to 503 352 341