Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anabella897

problem - tradzik vs upławy

Polecane posty

Gość anabella897

Witam, mam dosyć poważny problem związany ze zdrowiem. Od kilku lat cierpię na trądzik z powodu podwyższonego testosteronu. Leczyłam go androcurem i yasminem (androcur tylko kilka miesięcy poźniej na stałe yasmin) z bardzo dobrym skutkiem. Żadna kuracja dermatologiczna nie dała takich efektów. Niestety po kilku latach brania tabletek antykoncepcyjnych zaczęły się u mnie nawracające grzybice pochwy. Nie pomagaja regularnie stosowane probiotyki. Lekarz stwierdził, że trzeba odstawić tabletki antykoncepcyjne, gdyz one są przyczyną stanów zapalnych pochwy. Niestety po odstawieniu bardzo szybko i znacznie pogorszył się stan cery, lekarz z powodu pogorszenia zalecił znowy stosowanie androcuru + yasmin pomimo ryzyka infekcji. Teraz infekcja powróciła. Jednak w międzyczasie dopadła mie choroba, którą musiałam leczyć antybiotykiem. Skoro jednak do tej pory infekcje nawracały to mogę się spodziewać, że nadal tak będzie nawet jeśli nie będę stosować antybiotyków. Czy z tej sytuacji jest jakieś wyjście? Dodam, że stan cery bez leków jest naprawdę zły, nie jest to kilka pryszczy tylko poważne guzy zapalne, dlatego nie mogę odpuścić sobie leczenia antyandrogennego.

Gość MałaMi30
Współczuję Ci a jednocześnie wiem o czym mówisz, mój stan nie był tak poważny jak Ty opisałaś ale na całej twarzy miałam podskórne tłuszczaki, które później wychodziły na wierzch i robiła się wielka rana. Leczyłam się u kilku dermatologów z przerwami bo nie miałam już na to siły aż w końcu trafiłam do pani Politowskiej w Krakowie, bardzo mi pomogła, stosowałam 2 maści i wszystko znikło normalnie nie mogłam uwierzyć. Polecam ją, jeśli chodzi o infekcji to mnie bardzo pomaga invag, który zawiera 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego, ma pozytywną opinie PTG, zakłada się go dopochwowo, natychmiast odbudowuje mikroflorę. Pozdrawiam.

Gość klooklo
mam to samo ;/ tyle ze ja nie uzywam tabletek anty. biore axotret i po 3 miesiącach dostalam grzybicy pochwy, po kolejnym miesiącu znowu;/ zaluje, ze nie wystartowalam z tabletkami anty, bo chociaz mialabym regularne "miesiączki", a tak to mam ładny cyrk, ostatnio 44 dni czekałam na okres, który był tak ubogi ze łooo. mam wrażenie, że ten lek wysusza mnie od środka. no za wyjątkiem 2 fazy cyklu, wtedy cieknie ze mnie jak nie wiem....biały nadmierny gęsty śluz :/ a kuracje mam do sierpnia:(