Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krypton

Kolorowe włosy

Polecane posty

Gość Krypton

Witam! Chciałam Was zapytać czy może orientujecie się w robieniu kolorowych włosów. To znaczy chciałam zapytać czy gdybym pofarbowała moje włosy (ciemny blond) na fioletowy kolor (ostatnio taki widziałam w rossmann'ie), a następnie je rozjaśniła to uzyskałabym może lawendowy kolor? (oczywiście rozjaśniacz na określony przeze mnie czas) Jakie ogólnie mogłyby wyjść kolory po takim rozjaśnianiu?

Rozjaśniacz będzie schodził do żółci/pomarańczu. Ewentualnie zrobisz sobie plamy na głowie. Od takiej koloryzacji są tonery i radzę zainwestować w toner, a nie majstrować nic przy farbach i rozjaśniaczach ;)

Gość Krypton
No tak, ale jak znalazłam tonery pastelowe, lawendowe to było napisane, że wcześniej włosy musiały być do bieli rozjaśniane, co mi jest nie na rękę... A z tym rozjaśnieniem chciałam lekko od dołu do połowy włosa (mam słowy dość długie) i chodziło mi o to, jaki wtedy kolor wyjdzie. NO ale dobrze, jeżeli taki toner kupię i na moje ciemne blond włosy nałożę to mi wyjdzie ten odcień, a nie jakieś nie wiadomo co?

Gość Krypton
Albo czy toner zadziała na pofarbowane włosy na biało?

Musiałabyś zobaczyć na opakowaniu. Skoro masz męczyć włosy fioletową farbą, a potem rozjaśniaczem i mogą wyjść plamy, to lepiej rozjaśnić całość i przykryć tonerem ;) Tylko przy wybieraniu rozjaśniacza poczytaj opinie np. na wizażu, żeby nie rozjaśniły się do wściekle żółtego. Pamiętaj, że włosy farbowane inaczej będą reagować na rozjaśniacz, więc też mogą wyjść plamy. Najważniejsze żeby kupić dwa opakowania rozjaśniacza, jeden na wstępne, a drugi do poprawek :) I polecam kupić do tego jeszcze odżywkę niebieską Joanny, która wypłukuje żółć z włosów. Ogółem mi najlepiej służył rozjaśniacz z Joanny, rozjaśniał do platynki ;) Profesjonalny rozjaśniacz Kallosa mi rozjaśniał do żółci, tak jak Garnier. Ale to musisz ocenić sama jaki sobie wybierzesz.

Gość Krypton
Raz rozjaśniałam farbą Joanny i wyszedł mi przez przypadek na odrostach żółć. Ale teraz jak będę w mieście sprawdzę z tą białą farbą bo mnie strasznie to ciekawi

Musisz to zrobić rozjaśniaczem, a nie białą farbą :) Farba nie rozjaśni do białego, za duży rozstaw kolorów :) Dlatego pisałam, że sama musisz wybrać sobie rozjaśniacz, bo to co innym służy może nie być dobre dla nas :)

Gość Krypton
No no... rozumiem. Bardzo dziękuję za poradę

Gość Krypton
A jeżeli chodzi o rozjaśniacz, to czy on zawsze odbarwia każdy kolor włosów tak samo? W sensie, że zawsze na żółto, a nie np czerwone włosy na pomarańczowo?

Gość little hollywood
Podbijam, marzy mi się róż lub fiolet? Jak uzyskać? Gdzie się udać? Wolałabym pójść do salonu niz sama kombinować, bo nie chciałabym skończyć ze spalonymi lub zielonymi włosami.

ja tam ufam tylko salonom i to z logo dobrej marki - poszukaj sobie w wyszukiwarce Salonów Ekspert - mają u siebie pełną gamę kolorów - łącznie z różem

dokładnie o takiej - a jeśli chodzi o tą dodatkową usługę to bardzo dobrze jest zadbać o włosy w trakcie koloryzacji. Zniszczone pozbawione blasku włosy dużo tracą ze swojego uroku - nawet najładniejszy kolor tego nie zatuszuje

Gość Mirq
A można spytać na czym to smartbond polega? Jestem zainteresowana, bo trochę podniszczyłam włosy farbowaniem.

Gość ala3215
A czy przy ubytku włosa też pomoże? Czy raz wystarczy tylko wykonać taką usługę czy trzeba kilka razy?

Gość little hollywood
Dziękuję, dokładnie o coś takiego mi chodziło. Znalazłam salon w okolicy, umówiłam się na piątek, właśnie na koloryzację + smartbond. Ktoś pytał co to jest, to taki zabieg który chroni włosy podczas koloryzacji. Z tego, co mi pani przez telefon tłumaczyła, to włosy się nie wysuszają, są gładkie, miękkie, pogrubione.

Mam nadzieje że po zabiegu odezwiesz sie i powiesz cos wiecej, chodzi i Twoje wrażenie oczywiscie i jaki kolor wybrałas?

Gość balocka
Czytałam o tym colofrulhair i może bym się zdecydowała skoro nie niszczy włosów, ale czy jest dużo kolorów do wyboru? Marzą mi się włosy w trzech kolorach. Ciekawe czy to realne.

Gość annkakkana
Tonert z Venity Trendy Color Cream to teraz nowość i efekt jest super, a odcieni duzo

balacka - widziałam już taką tęczę i powiem byłam zaskoczona efektem. Jeśli chodzi o powyższe pytania o co chodzi z smartbond - to troska o włosy zaraz przy farbowaniu

Gość Ernestam
No właśnie ja też raczej wybrałabym się do profesjonalnego salonu na taką koloryzację. Po pierwsze, nie chcę, żeby kolory z każdym myciem były coraz mniej intensywne, po drugie, właśnie dzięki smartbond włosy nie są zniszczone, a wiadomo jak działa na nie farbowanie.

Gość alaxandra
Nie ryzykowałabym z takim farbowaniem w domu, tylko profesjonalny salon. A co to ten smartbond?

Gość gość
Dziewczyny, a czy w Polsce nie ma tych wszystkich preparatow L'Oreala do kolorow? Spray utrzymuje sie jeden dzien, a jest i toner na kilka myc. Niestwty jasny roz i lawenda prawie niw daja efektu, ale turkus, blekit i ostry roz sa swietne. Wystaeczy muec naturalne jasne lub rozjasniane elisy i mozna eksperymentowac z kolorami.

Gość Mirq
Tak, ale jeżeli robię taki kolor to nie po to, by natychmiast się wypłukał. Uważam, że jak zrobią mi to w salonie, to po pierwsze będzie jednak lepsza trwałość, a po drugie mniej zniszczę włosy.

Gość groteka
Kilka razy już zmarnowałam czas, pieniądze i cierpliwość na farbowanie włosów samej w domu w takich kolorystycznych kombinacjach. Niestety nigdy nie wyszło mi to tak jak to colorfulhair więc nawet nie planuję kombinować tylko byłam w salonie i zrobiłam na wlosach rewolucję :) Wyszło świetnie, nie żałuję i na pewno nie zniszczyłam włosów.

Gość gość
raczej się to nie uda ;p

Gość Annnkanana
Jak różowe to wypróbuj z Venity toner Trendy Color w kremie - fajny róż wychodzi, taki delikatny perłowy;)