Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrian84_PL

Wyjazd do ANGLII

Polecane posty

Gość Adrian84_PL

Witam Mam okazję wyjechać z rodziną (żona i syn 5 lat) do ( Desborough Road, High Wycombe, Wielka Brytania ) - szwagier tam pracuje i chce nas ściągnąć.W Polsce nic nas nie trzyma(małe zarobki,mieszkanie wynajmujemy itd.) Mam własne auto i tu pytanie-czy warto jechać swoim,przeraża mnie trochę ta podróż.Nie mam pojęcia jak tam dojechać,polegał bym na nawigacji ale bez spania i jakiegoś noclegu to chyba ciężko będzie.Dodam że auto na LPG.Proszę o porady bo muszę to jakoś ogarnąć

Gość nie lepszy lot samolotem?
http://maps.google.pl/maps?saddr=Warszawa&daddr=Desborough+Road,+High+Wycombe,+Wielka+Brytania&hl=pl&sll=52.24755,21.193789&sspn=4.365758,8.470459&geocode=FSz2HAMdBZ9AASkBn4aaZsweRzH80-qIKr7wcg%3BFTzUEwMdImj0_ymL9gYz1mF2SDGH9OZsntVf0Q&oq=Desborough+Road,+High+Wycombe,+Wielka+Brytania&mra=ls&t=m&z=5

Nor warto! Lepiej sprzedaj to auto w uk kupisz taniej. Poza tym polskim autem sie nie najezdzisz w uk a Nikt go od ciebie tam nie kupi.

Gość Adrian84_PL
Auto i tak niewiele warte NUBIRA z 98r.A jak bym tam dojechał,tam po jakimś czasie złomowanie i samochód od nich.Chciał bym trochę gratów zabrać-TV,PC itp.

Gość wowowowowowo
WArto!!!!!! Ja mam polski samochod w uk I jezdze I powiem szczerze policja mniemod czasi do czasu kontroluje ale jak masz oc I przeglad to spoko. Co, do, podrozy jamjezdze do centralnej polski I jade jeden dzien bez spania, od biedy mozna sie przespac na parkingu na autostradzie i na promie, samochodem zabierzesz comchcesz lpg jest w uk tanie. Oszczedasz na road taxie I ubezpieczeniu setkimfuntow rocznie. Takze wsiadac I smigac.

Gość wowowowowowo
Mozesz spokojnie przyjechac zarobisz kupisz tu drugi a tego ciapatym na czesci sprzedasz.

My w UK mamy samochód z Polski. Spokojnie można nim tu poruszać się. Też kilka razy jechaliśmy z Polski do UK samochodem. Podróż faktycznie jest męcząca. Musisz mieć nawigację to podstawa. Nasza nawigacja poprowadziła dobrze. Najtrudniej przejechać przez Niemcy, bo ciągną się..... i polecam przez Niemcy jechać w nocy wtedy nie ma korków. W dzień ludzie jadą do pracy i jak np jest remont na trasie to od razu są korki. My trochę rzeczy np filmy, płyty zabraliśmy do UK. Sprzęt cały kupiliśmy tu bo w sumie takie rzeczy są tu dość tanie.

Gość tryptyk
Jeśli chodzi o kasację pojazdu to wiele ułatwia strona carsheaven.eu, na której po wpisaniu modelu auta od razu dostaniesz listę stacji demontażu w okolicy i wycenę.