Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RaRarRa :)

Ginekolog Biernacki Bielsko-Biała

Polecane posty

Witam chciałam zapytać czy są tu może dziewczyny które chodziły do ginekologa Biernackiego w Bielsku-Białej interesuje mnie koszt wizyty( z USG) czy jest on godny polecenia ?

Odpowie ktoś ?

nikt się nie wypowie ?

???

Ja chodzę do tego lekarza od 3 lat, prowadzi teraz moją ciążę (ale w Czarkowie k. Pszczyny, nie w Bielsku). Za wizytę płacę 100 zł (jestem stałą pacjentką, od 3 lat co miesiąc wizyta), ale wiem, że za badanie i usg kasuje czasem 150 zł. Nie wiem, od czego to zależy.

zuzka wielkie dzięki za odpisanie jutro sobie zadzwonię i zapytam kiedy przyjmuję i ile kosztuje wizyta a powiedz mi jaki jest ten lekarz czy jest kompetentny i czy nie jest gburowaty ? jestem w 5 tygodniu ciąży byłam w 4 u gina lecz nic nie widział na usg i powiedział mi że powinien być już widoczny pęcherzyk ciążowy nastraszył mnie że to może być ciąża pozamaciczna i teraz się boje dlatego chciałabym to skonsultować z innym lekarzem

tutaj jest dużo o tym lekarzu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3201579&start=18660 A czy jest kompetentny? Trudno mi to ocenić, bo nigdy nie byłam w zagrażającej sytuacji, ale ufam mu - inaczej bym do niego nie chodziła. Poza tym dzięki niemu jestem w ciąży. Pacjentki bardzo go chwalą, świetnie robi cesarki, ale preferuje porody sn koniecznie z podaniem znieczulenia, bo jak mówi - poziom świadomości medycznej i empatii w wielu polskich szpitalach bywa czasami druzgocący :O. Myślę, że to jeden z lepszych lekarzy na Podbeskidziu, a na pewno najlepszy, jakiego ja w życiu miałam przyjemność spotkać. Co do rozmowności, to różnie z tym u niego bywa - czasem jest wesoły i rozmowny, a czasem po prostu zmęczony i widzę, że nie ma ochoty na pogaduszki. Ale nigdy nie jest gburowaty - wysoka kultura, odpowiada wyczerpująco na wszystkie pytania. Ja jestem w 99% zadowolona (ten 1 % ujmuję za to, że ostatnio robi pobieżnie usg sprawdzając tylko bicie serca, a ja chciałabym wiedzieć, jak duże jest dziecko, czy jest już prawidłowo odwrócone itp).

Gość djkkdskdfk
Ja też do niego chodzę, a dokładnie prowadzę u niego ciążę. Jeżdżę do Czarkowa bo łatwiej się dostać i wizytę ustalam dzień wcześniej a nie jak w esculapie trzeba z 3 tyg wczesniej a nieraz jak coś się działo to do niego jechałam do Czarkowa a w escu musiałam odwoływać wizytę więc teraz tylko do czarkowa jeżdżę. Ja jestem póki co bardzo zadowolona. Jestem w 7 miesiącu ciąży, nie przechodzę jej lekko bo miałam kilka problemów i doktor zawsze mi pomógł. Mogę do niego zadzwonić w każdej chwili, jeśli nie może odebrać to oddzwania, gdzie rzadko który lekarz tak robi. Ogólnie polecam. Nie wiem jak z porodem bo jeszcze u niego nie rodziłam, chcę mieć cesarkę ale w szpitalu i mam nadzieję, że sie zgodzi jeśli nie będę miała wskazań.

Gość djkkdskdfk
a za wizytę płacę 100zł, chyba że robi mi dokładniejsze usg to wtedy 150zł. Naprawdę super lekarz. Miałam obawy co do ginekologa faceta, w koncu po przeczytaniu o nim opinii postanowiłam pójść do niego i nie żałuję, nawet mąż mówił że świetny lekarz ( był ze mna nieraz na usg) i nie pozwoliłby mi go zmienić

Gość djkkdskdfk
zuzka u mnie było zawsze dokladne usg, ostatnio właśnie tylko takie na szybko, sprawdził bicie serca i tyle, trochę wyszłam zawiedziona no ale następnym razem pewnie dokładnie znowu pomierzy dziecko. Ja jak czytam na innych forach jak dziewczyny opisują wizyty, za które też płacą 100-200zł, gdzie mają usg tylko kilka razy w ciąży a tak to albo samo badanie na fotelu albo najlepsze - pomacanie brzucha i do widzenia to się ciesze, że na takiego lekarza trafiłam, któremu się chce zrobic usg na każdej wizycie

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Tak, robi usg na każdej wizycie, ale ostatnio się pyta - kiedy było ostatnie usg i raz się zdarzyło, że było 2 tygodnie wcześniej, więc na tamtej wizycie nie zrobił usg. Ale rozumiem, za często też nie jest wskazane. A może mu się nie chciało w tym dniu, był zmęczony i miał usprawiedliwienie? Miesiąc temu upomniałam się o podanie wagi dziecka i rozmiarów i zapłaciłam 150 zł (powiedział, że 150 zł bo z usg), ale poza tym jednym razem zawsze mnie kasuje 100 zł (i zawsze, poza 1 przypadkiem, jest z usg - raz dokładniejszym, a raz mniej). Wydaje mi się, że ostatnio jest przemęczony, ma jeszcze dyżury w Żorach na porodówce, do tego Esculap i gabinet w Czarkowie. Ale i tak bym go nie zamieniła na innego. Jak to mówią - jak jest dobrze, to każdy lekarz jest dobry, a jak coś się dzieje - to już różnie bywa. Ja na szczęście nigdy nie byłam w zagrażającej sytuacji, ale mam nadzieję, że wtedy pan doktor by się sprawdził bez zarzutów. I potwierdzam, że zawsze oddzwania. Ja chodzę do niego długo i regularnie, więc zna mnie z nazwiska i imienia oraz historii ginekologicznej. To miłe, że nie muszę się przypominać. W zeszłym roku usuwał mi w Esculapie martwą ciążę - był bardzo ostrożny, bo u mnie zajście w ciążę to jak szczęśliwy los na loterii, do tego wiek też robi swoje. Wystarczy, że lekarze 17 lat temu bezmyślnie usunęli mi jajnik podczas operacji wyrostka, drastycznie zmniejszając moją rezerwę jajnikową. Co do porodu, to zostało mi jeszcze 5 tygodni. W sobotę wybieram się na porodówkę w Żorach, tak dla spokojnego sumienia, ale rodzić będę raczej w Pszczynie, więc bez swojego lekarza :(. Mam nadzieję, że mimo strachu i obaw pójdzie dobrze. Pozdrawiam.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
bbbbbb

Gość djkkdskdfk
Jeszcze w Żorach ma dyżury? W szpitalu wojewódzkim w BB również. Nie dziwię się, że jest czasami zmęczony. Zuzka w takim razie życzę powodzenia. Ja chciałabym cesarkę i mam nadzieję, że doktor się zgodzi i ustalę z nim taki termin by był akurat w wojewódzkim na dyżurze

myślałam, że on jest przeciwny cc na życzenie Esculap to co innego - tam mówisz (czyt. płacisz) i masz może i ja rozważę taką opcję w takim razie i porozmawiam z nim o tym na wizycie za tydzień? okropnie się boję komplikacji (dla dziecka) przy porodzie, bo przy pierwszym porodzie sn swoje przeżyłam ...

Gość djkkdskdfk
Ja mu już wspominałam, że naturalnie nie chcę rodzić bo strasznie się boję, tylko się uśmiechnął i nic nie powiedział, z tym że u mnie to dopiero 7 miesiąc więc mam jeszcze czas. W esculapie nie chcę mieć cesarki bo boję się ewentualnych komplikacji, że coś zacznie się dziać i będą przewozić do wojewódzkiego a nieraz liczą się ostatnie minuty, ja jestem panikara i zawsze widzę wszystko na czarno więc chcę na pewno rodzić w szpitalu. Nie wiem jak przekonam lekarza do cesarki, mam nadzieję że się jakoś uda. Jestem nawet skłonna zapłacić, chociaz nie mam też odwagi mu tego proponować :o Skoro masz takie problemy to tym bardziej możesz z nim o tym porozmawiać, nie zaszkodzi a może faktycznie ze względów bezpieczeństwa zaleci cc.

Gość gość
up

Gość gość
ma żonę ;), ale czy dzieci też, to nie wiem

Gość gość321
Hej, ma ktoś nr telefonu do dr biernackiego na paderewskiego bo nie mogę znależ na necie

Gość gość
Hej też potrzebuje numer do doktora Biernackiego