Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turkusowyszafir

Spóżniony okres.

Polecane posty

Gość turkusowyszafir

Hej. 7 maja uprawiałam petting z chłopakiem, nie seks. Petting polegał na ocieraniu penisa o moje miejsca intymne. Penis jak twierdzi chłopak był suchy, a wytrysk nastąpił długo po tym już nie w moich okolicach tylko w spodniach za pomocą ręki. Okresy mam nieregularne i nie wiem czy miałam dni płodne. Mam dziś 33 dzień cyklu a okresu ani widu ani słychu. Schizuje od 7 że jestem w ciąży. Bolały mnie , teraz prawie nie, piersi i dzisiaj zaczęło lekko podbrzusze. Ale strasznie się boję ciąży, bo 17 lat to za mało... Jest w ogóle taka opcja? Przez 2tygodniowe nerwy mogę opóźnić okres? Ile mam czekać jeszcze? Najbardziej chce wiedziec czy to ocieranie moze doprowadzic do zapłodnienia ?

a to zalezy bo jesli wcale sucho nie bylo jak twierdzi chlopak to z preejakulatu mogly za pomoca twojego sluzu dostac sie do pochwy i przetrwac. ale to zalezy od ilosci jaka sie tam dostala. jakas szansa jest ale niewielka. nie schizuj jak sie nie bd pojawial to idz do lekarza

Gość ginekolog dr Błoński
Szansa, że jesteś w ciąży jest bliska zeru (raczej na pewno nie jesteś). Dla potwierdzenia zrób test ciążowy (po dwóch tygodniach od zdarzenia na pewno pokaże prawdę). Nieregularny okres związany jest z niedojrzałą gospodarką hormonalną i czasem może zdarzyć się okres nawet 40-dniowy. Sugeruję wizytę u ginekologa w celu zbadania poziomu hormonów.

Gość turkusowyszafir
ja tak schizuje że nie wiem no... ciągłe nerwy. w ogóle nie wiem czy można zajść przez takie ocieranie..

Gość ginekolog dr Błoński
No przecież napisałem, że nie można. W preejakulacie znajdują się plemniki słabe i w bardzo małej ilości lub wcale, tak głoszą najnowsze badania. Plemnik, który natychmiast nie dostanie się do środowiska mu przyjaznego (duża ilość śluzu z pochwy) bardzo szybko ginie. A skoro był suchy to na pewno nie jesteś w ciąży. Kup test za 10zł i dla dobrego samopoczucia potwierdź, że nie jesteś.

Nie mozna w ten sposob zajsc w ciaze Twoje objawy moga rowniez swiadczyc o nadchodzacej miesiaczce wiec glowa do gory - bedzie dobrze:-)

Nie mozna w ten sposob zajsc w ciaze Twoje objawy moga rowniez swiadczyc o nadchodzacej miesiaczce wiec glowa do gory - bedzie dobrze:-)

Gość turkusowyszafir
Ja schizowalam od 7 maja o tym i moze stres tez robi swoje. Dzis 34 dzien i nic...

Gość sbjhb
ja sie zastanawiam jak mozna zajsc w ciaze od pettingu...doucz sie nastolatko.

Gość turkusowyszafir
:(

Gość turkusowyszafir
Zawsze sadzilam ze nie mozna ale tyle sie juz naczytalam... Do tego penis byl blisko ppchwy ocieral sie o wargi sromowe wiec boje sie ze cos dostalo sie dalej

Gość turkusowyszafir
:( boje sie zrobic test bo jesli wyjdzie pozytyw to masakra. Przez taki kontakt typu peyting mogla bym zajsc :(