Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewsafs

doradzcie, co?

Polecane posty

Gość ewsafs

hej mam taki problem: maż od ponad roku szuka pracy zgodnej ze swoim kierunieim studiów (informatyka) ale nie moze i przez to pracuje ciezko po 12 godzin na budowie. mamy malego synka (3 latka). mąż wyjezdza o 6 rano wraca ok 20. maly czasami wcale go nie widuje. w wekendy ma studia wiec tez wraca wieczorami. ciezko jest...to sa drugie studia męża. zdecydowal sie na nie poniewaz pierzwsy kierunek nei dawal sznas na prace.no i tak mało sie przez to widzimy...a na dodatek jak juz skonczy mu sie szkoła w czerwcu to pojawiła sie okazja do zrobienia warsztatów z informatyki w duzej firmie: 2 weekendy certyfikat i dla najlepszych mozliwosc płatnego stazu. mąż chce tam pojsc ale to oznacza koleje weekendy w plecy dla rodziny...nie ma kiedy pójsc z malym na basen, do zoo, piaskownicy... co z tego ze ja pojde, jak on woła: tata, tata... wiem ze te warsztaty to dla niego szansa al eco z nami? szkoda mi małego...w dodatku w tym czasie przyjezdza do nas rodzina bo mamy rocznice ślubu i my i rodzice okragla. i go znowu nie bedzie. wróci wieczorem i ani nie pomoze ani nic. i jeszcze bede słuchac ze tego mojego meza non stop nie ma itd. pokłóciliśmy sie dziś o to...on chce tych warsztatów, ja sie nei zgadzam...nie mam racji?

Gość fafsfgfsg fcvg
a ja miałem żonę ruchnąć we wtorek, a musiałem iść do pracy.

nie masz racji przecierpiałaś jego studia to jeszcze te dwa tygodnie warsztatów dasz radę, a może to przynieść dużą korzyść bo pracę w normalnych godzinach a nie na budowie po 14 godzin rodzinie powiedz żeby nie przyjeżdżali, że przekładacie spotkania rodzinne na za miesiąc i już

Gość ewsafs
oj nie przejdzie bo maja juz załatwione urlopy.....

Gość malamimałami
to po jaką cholerę kończyć studia jak z góry wiadomo, że nie będzie później pracy?? W dzisiejszch czasach liczą studia techniczne a nie pierdoły typu resocjalizacja. Jak ktoś kończy polibudę to i z pracą nie ma problemu.

Gość zonaKraka
Też uważam że powinnaś przemilczeć jeszcze 2 weekendy, dla niego to też przecież nie jest czysty relaks i nie robi tego dla własnej rozrywki, przecież po to robił studia żeby później gdzieś pracę znaleźć. Wspieraj go teraz, bo w im lepszej formie będzie tym lepiej mu może tam pójść, a to ważne. Nawet jak nie będzie miał pracy potem, to już ma kolejny punkt w cv. A ta praca na budowie konieczna w takim wymiarze godzin? Bo raczej nad tym bym myślała, żeby szukał czegoś lżejszego na co dzień, niż żeby odpuszczał szansę na jakiś rozwój zawodowy.