Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oreooo

Wskazania do CC-proszę o radę

Polecane posty

Gość Oreooo

Czy możecie mi powiedzieć jakie są wskazania do cc?coreczka jest okrecona pepowina wokół szyi,ginekolog ostatnio stwierdził,ze dość konkretnie bo chyba dwa razy ma ja owinieta.naczytalam sie o porodach w takiej sytuacji,o podduszonych dzieciach czy z zamartwica i bardzo sie boje.termin mam na polowe lipca. Synka urodziłam sn i nie wiem jak to jest w przypadku cc-czy to ginekolog wystawia skierowanie na cc?w którym tygodniu zazwyczaj jest wykonywana?czy w szpitalu mogą nie respektować skierowania od ginekologa i mogą odmówić cc?z góry dziękuje za informacje

Gość madziulkaaaaa27
witam, moja córcia też była owinięta pepowina , ginekolog powiedział mi że w ciazy nie ma to żadnego znaczenia, może miec znaczenie przy porodzie, ze poprostu trzeba bardziej uwazac ale nie jest to wskazaniem do cc. Ale spokojnie , moja coreczka raz była owinieta pepowina raz nie , u ciebie tez jeszcze może sie odwinie

Gość madziulkaaaaa27
aha i co respektowania skierowania od gina na cesarke, szpital moze ci odmowic , ja miałam taka sytuacje

Gość Oreooo
No nie wiem czy sie odwinie bo juz od 20 tc jest owinieta,teraz jest 32 i to lekarza słowa,ze jest dość konkretnie owinieta.juz sie odwróciła głowa w dół wiec chyba marne szanse na zmianę dlatego chciałam sie dowiedzieć jak to jest z cc bo boje sie porodu sn w tym przypadku

Gość Oreooo
UP Moze jeszcze jakas mama sie wypowie

Gość inna pomarańcza
Moje dziecko było owinięte pępowiną i lekarz prowadzący stwierdził że nie jest to wskazanie do cc aczkolwiek zaznaczył mi to w karcie ciąży i kazał jeszcze na porodówce poinformować personel o tym aby uważali. No cuż ja panikara i znalazłam lekaża który jednak uważał że jest to wskazanie do cc i bez problemu podjął się cięcia. Sama też się naczytałam o tych podduszeniach niedotlenieniach a nawet śmierci maluszka jeszcze w brzuszku tuż przed porodem właśnie przez pępowinę. od 36 tc miałam skierowanie 3Xw tygodniu na ktg i jak mam jakieś wątpliwości zawsze też mogłam podejść.

Gość to jest jakaś kpina
inna pomarańcza - zacznij się uczyć na pamięć słownika ortograficznego, przecież tego czytać się nie da :-o

Gość inna pomarańcza
to nie czytaj

Gość sfgjtedfvhgrdd
Tyiyt

Gość Oreoo
Dzięki za odp.czyli mogą odmówić cc w szpitalu,tego sie właśnie obawiam.mysle,ze moj ginekolog wypisze mi takie skierowanie i nie wiem czy mam sie upierac w szpitalu jesli odmowia,czy to coś da w ogole?

Gość Dzwoń po szpitalach
i umawiaj się na rozmowy z ordynatorami. Powiedz, że będziesz miała skierowanie na cc, powiedz z jakich powodów i czy możesz się w związku z tym umówić wcześniej na termin cc (zazwyczaj cc jest na tydzień przed terminem). Wtedy będzie bez niespodzianek, bo jak przyjedziesz z bólami na IP to możesz mieć niemiłą niespodziankę w postaci odmowy cc.

Gość Oreooo
naprawde tak to dziala, ze musze wczesniej dzwonic do szpitala? myslalam, ze dostaje skierowanie na cc na konkretny dzien i wtedy jade do szpitala i robia cc.

Gość ja mialam skierowanie na cc
od okulisty i juz wczesniej szlam do ordynatora na rozmowe! mialam cesarke w 38 tygodniu...oczywiscie chodzilam tez do ginekologa, ktory pracowal w szpitalu. Musze przyznac, ze mialam przygotowane 2 tys w portfelu gdyby robili problemy...Nie jedz ze skurczami i ze skierowaniem na cc bo moga odmowic!!!! zalatwiaj wczesniej!!!

Gość no tak to działa
Skoro nie twój lekarz zrobi cc to musisz dać znać szpitalowi wcześniej, żeby cię uwzględnili w planach operacji na dany dzień. Mój lekarz pracuje w szpitalu, kazał mi przyjść w konkretny dzień i mi zrobił cc. Mojej przyjaciółce lekarka wydała skierowanie do szpitala na cc (sama w szpitalu nie pracowała) i kazała porozmawiać z ordynatorem, bo każdy szpital ma swój "dzień operacyjny" (np. czwartek), w którym są wykonywane zabiegi nie wymagające natychmiastowej ingerencji chirurgicznej, i w planach operacji na konkretny termin muszą taką kobietę ująć.

Gość 98766yujmn
okjn