Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cynka29

Na jak dlugo - do mam niemowlat.

Polecane posty

Gość cynka29

wychodzicie dziennie na spacer z niemowlakami? Ja do dzisiaj wychodzilam na 5- 6 h i przez to kulaly u mnie porzadki, przygotowania posilkow, zabawy, etc. Chyba wystarczy jak bede szla na spacer na 2h dziennie i wiekszosc weekendu? Ps. macie b. czysto w domu? Jaki macie system sprzatania przy przemieszczajacym sie niemowlaku?

Przy noworodku było fajnie bo można była na pół dnia wyjść bo głównie spała. Teraz dwa razy po ok godzinie bo się nudzi. System sprzątania taki jak zawsze czyli staram się ogarniać na bieżąco. Wieczorem jak jest mąż to np myję podłogii

U mnie 3 godziny spaceru "z dala od domu", i w miarę możliwości zabawa na podwórku. Sprzątam jak mała się bawi, jak idę robić obiad to zazwyczaj i tak idzie za mną, daje jej do zabawy garnuszki, łyżeczki i spokojnie mogę robić swoje. A z porządkiem jest tak, że kurze mam zawsze starte, dywany odkurzone, podłogi umyte, ale przy dużej ilości porozrzucanych wszędzie zabawek i tak wygląda jakby był wieczny burdel :)

Gość ja jestem na spacerku
Właśnie jestem z córką na spacerku :) ona akurat siedzi w piaskownicy. odkąd się zrobiło w miarę ciepło (tak gdzieś od początku kwietnia) wychodzimy koło 7, mała wstaje o 6. Na dworze jesteśmy do 9-10. o 10 wracamy na drugie śniadanie i mała idzie spac na godzinę a ja robię obiad lub sprzątam (co drugi dzień na zmianę). później bawię się z nią, o 14 podaje jej obiad i mała idzie na 1.5h spac a ja mam czas dla siebie. ok 16 daje jej podwieczorek i idziemy jeszcze na godzinę-półtorej na dwór. Zimą spacer był od 12-14. Mała ma 9 miesięcy.

Gość cynka29
Moja lubi spacery i spokojnie wysiedzi 4 h w wozku - jednak staram sie wychodzic z nia np na plaze i daje zabawki na kocu, etc. Ale po 2 tygodniach takich calodziennych wycieczek mam zwyczajnie zapusczone mieszkanie, niby wyglada ze jest czysto, ale gdzie nie zajrzysz tam syf, ktory sie az tak nie rzuca w oczy ;) Moja mala tez ma 9 miesiecy. Nie wpuszczalam jej jeszcze do piaskownicy - u nas nie ma takich krytych wszedzie laza koty. Macie zamykane piaskownice?

Gość znowu nie widać postów
5-6 godzin spaceru w tym godzina plotki z psiapsiółką, godzina w galerii handlowej, kolejna w markecie, godzina pod blokiem z sąsiadką a reszta to gadanie przez telefon z mamą/teściową/mężem i siedzenie w internecie ;) tak widzę te wasze spacerki zapomniałam jeszcze kawusia w kafejce.

Gość cynka29
up

Gość zsfd
Na 1.5-2 h