Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolowinkaa

Wolowina na kanapki..

Polecane posty

Gość wolowinkaa

Witam, Dostalam w prezencie wolowine i mam nie lada problem. Częsc zostawilam na gulasz, czesc na steki a jeden kawalek chcialam sprobowac upiec z tym ze nie do obiadu a na kanapki. Przejrzalam rozne przepisy ale wiekszosc jest do obiadu i nurtuje mnie jedna rzecz ... Otoz wolowiny przez smazeniem/pieczeniem nie powinno sie solic a w wiekszosci przypadkow pisza na odwrot. Druga sprawa czy przed pieczeniem obsmazyc ? Niektorzy dodaja ze pieka w rekawie... Czy zna ktos dobry przepis ktorym moglby sie podzielic? Z gory dziekuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to ....
wolowine przed smzeniem / pieczeniem jak najbardziej MOZNA solic ;) chodzi o to, zeby uzyc odpowiedniej wolowiny na odpowiedni cel. kark na gulasz, tulow/zebra na steki, udziec na pieczen (na gulasz tez moze byc. z jakies czesci wolowiny chcesz zrobic ta pieczen? bo od tego zaelzy ile i w jaki sposob pieczemy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wolowinkaa
Wybacz, ale steku nigdy nie sole przed smazeniem a jedynie przed samym podaniem. Aczkolwiek dziekuje za probe pomocy ale poradzilam sie juz czlowieka ktora ma ogromne doswiadczenie z wolowina. Dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to ....
alez, nie ma czego wybaczac ;) jezeli uwazasz, ze solenie miesa przed smazeniem przyniesie mu jakakolwiek ujme, masz prawo :) ja tam wole posolic, gdyz sol zatrzymuje w miesie miekkosc i soczystosc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×