Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazne!

czego nie mogą kobiety w ciazy ?

Polecane posty

Gość wazne!

Czego nie mogą ,a co jest jak najbardziej wskazane?

Gość pamm
zalezy o co pytasz...napewno wszelkiego rodzaju uzywki, alkohol. nie powinnas opalac brzucha...podnosic ciezkich rzeczy a tak to zyc normalnie:D ciesz sie tym stanem bo strasznie szybko ucieka ten czas...:)

nie mogą przede wszystkim alkoholu. a wskazane? hmm.. oczywiście zdrowa dieta i aktywność fizyczna ale nie zbyt intensywna..

Gość wazne!
Generalnie to pytam o jedzenie wskazane i zakazane:) lekarka mi zakazała orzechów wszelkiego rodzaju i co jeszcze ...według waszego doswiadczenia:)

Gość pamm
orzechow? pierwsze slysze, wiem ze nie mozna jak sie karmi bo sa mocno alergizujace. (urodzilam dziecko 2 miesiace temu:D:) a w ciazy jadlam duzo orzechow i nic sie nie dzialo. powinnas jesc duzo warzyw i owocow chociac ja i czasem na fast foody sobie pozwolilam bo wiedzialam ze jak urodze to szybko nie zjem bo karmie piersia:)

nie mogą zgłupieć, wskazane jest zachowanie przytomności umysłu i zdrowgo rozsądku - później też się przyda:)

Gość A ja wiem ze to nie ma nic do
Kobieta w ciąży nie powinna: -Spac na plecach po 20 tygodniu ciąży bo niedotlenia się lozysko(najlepiej na lewym boku) -Jeśc surowego miesa nieumytych owoców i warzyw, surowych jaj i serów pleśniowych. -dzwigac ciężarów-grozi odklejeniem lozyska lub przedwczesnym porodem -Używac lekow bez konsultacji z lekarzem -Pic alkoholu palic papierosów i zazywac narkotykow -Opalac brzucha-i ogólnie intensywnie się opalac -robic rentgena (przeswietlen) - przebyac w pobliżu włączonej kuchenki mikrofalowej(podgrzewającej jedzenie akuratmój gin powiedział mi) - spozywac produktów z witaminą A np. watróbka -obiety które nie przechodzily toksoplazmozy nie powinny dotykać kota -nurkować (np. na wycieczkach egzotycznych bo grozi to wytworzeniem się pęcherzykow powietrza czy czegos tam w płucach u dziecka czy ogólnie w worku owodniowym-gdzies było w gazecie) To taki maly dekalog:P

Gość A ja wiem ze to nie ma nic do
MI nikt nic nie mówił o orzechach, bo niby dlaczego? Jak się karmi to się nie powinno bo to silny alergen ale w ciąży? Głupota

Gość Po cesarce.
Kobiety w ciąży nie mogą...zajść w ciążę. :D

Gość BU HA HA NIE DOTYKAĆ KOTA
CO ZA BZDURA!!!!!

Nie można: ryb wędzonych na zimno (listeria), surowe mięso i kiełbasy (tatar, polska surowa), surowych jaj i niektórych rodzajów sera pleśniowego.