Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nicole1188

Dieta w ciąży:)

Polecane posty

Mój lekarz zabronił mi słodkiego :) Co prawda nie bardzo mam ochotę, no ale bez lodów to nie dam rady :) Minimum jeden dziennie:) A Wy Kobietki jakie zalecenia nakazy zakazy :)

Gość mama to bee
moja ciaza przebiega prawidlowo wiec nie mam jakiejs konkretnej diety jem co chce:)

Gość mamusiaRAZYdwa
zero ograniczeń, wiadomo, że trzeba uważać na chipsy czy zupki chińskie, więc siła rzeczy żywię się zdrowiej niż zwykle, ale jakoś bez szału, ciąża to nie choroba ;)

Gość alemama
2 mies po ślubie będziesz rodzić?tak masz w stopce....

no niby ja mam wzorowe wyniki badań już na pierwszej wizycie, gdy poszłam potwierdzić od razu mi zakazał słodyczy ... więc byłam ciekawa czy tylko mój tak wymyśla:)

ja jadlam to na co miałam ochotę.. a lody to chłonęłam litrami. starałam sie tylko nie jeść bardzo pikantnych potraw choć je uwielbiam.;)

Gość chyba ty
mam nie jeść na siłę, jak na coś nie mam ochoty. nie jem mięsa od początku ciąży i lekarz mi nie narzuca diety.

Gość a czemu zabronil słodyczy
na jakiem etapie jesteś ? masz cukrzycę ciązową ? generalnie nie ma żadnych ograniczeń, pod warunkiem, że odżywiasz się zdrowo: chipsów i zupek chińskim i tego typu badziewia nie jadłam nawet nie będąc w ciązy, więc nie rozumiem, jak można serwować to dziecku, ja samej siebie truć nie chcę a co dopiero teraz nie biorę żadnych witamin, a po prostu jem często, ale mniejsze posiłki: dużo owoców, warzyw, pełnowartościowych posiłków nie mówię, czasem mam smaka na colę np, ale od początku ciąży wypiłam w sumie ze 4 szklanki nie wolno jeśc produktów z niepsateryzowanego mleka, a więc jakieś sery pleśniowe itd, żadnych wędzonych, chyba, że jesteś pewna, że nie były wędzone w zbyt niskiej temperaturze (no ale tego nie sprawdzisz), żadnego surowego mięsa, jajek, ryb natomiast ryby niesurowe, czy niewędzone można jeść, ale tu znowu, nie masz pewności, czy nie mają za dużo ołowiu , dlatego w tym przypadku lepiej brac kwasy DHA ciąża to nie choroba ale jeśli ktoś wczesniej karmił się syfem i nie jest ona wystarcząjąą motywacją do tego aby coś zmienić, to pozostawiam to bez komentarza jest dużo stron, na których znajdziesz informacje na temat tego, co najlepiej jeść w danych miesiącach :) pozdrawiam, powodzenia gratulacje :)

Gość a czemu zabronil słodyczy
niepasteryzowane rzeczy moga powodować listeriozę a więc ograniczenia sa, ale naprawdę minimalne :) aa widze teraz, że początek ciązy, to masz czas na to, aby poczytać :) i powodzenia :)

Gość dfcvgbmnhbgvf
masz problemy z wagą, że lekarz zakazał Ci jedzenia słodyczy? Generalnie jedzenie słodyczy nie jest zdrowe, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić

nie wagę mam przeciętną 60 kg jeszcze teraz schudłam 2 kilo, tylko dzidzi rośnie szybko w ciągu miesiaca termin porodu skrócił się o 5-6 dni :) więc waga odpada. Cukrzycy też nie mam. heh