Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra K.

Dlaczego Polscy mężczyźni tak słabo wypadają na tle mężczyzn z zachodu?

Polecane posty

Kora, najpierw piszesz specyficznie o Polkach jako o krolujacych na wybiegach, a teraz nagle generalnie o "bialoskorych" modelkach? ;) Ogladalas kiedys swiatowe wybiegi? Pelno na nich czarnoskorych dziewczat, bo sa oryginalne, a poza tym maja ciekawy ksztalt twarzy. Sa dobrym materialem na reklamowanie markowych ubran. Modelka nie musi byc pieknoscia. Musi miec ciekawa twarz, dobre kosci policzkowe, musi byc wysoka i chuda oraz perfekcyjnie chodzic. Czy taka zalozmy Kate Moss jest ladna? Nie. Jest przepita i przepalona. Ale jest jedna z top model tak samo jak przepita Naomi Campbell (czarnoskora btw jakbys nie wiedziala). Reasumujac: Albo dyskutujesz o Polkach jako modelkach, ktore raczkuja w swiatowej modzie albo dyskutujemy o generalnie białych Europejkach. Sprecyzuj o co ci chodzi, bo zagubilas sie lekko w swojej teorii.

aa: Czyli powiekszanie sobie oczu i robienie kosci czyli praktycznie zmiana wygladu twarzy to jest wedlug Ciebie kaprys, jak zrobie sobie lokow. No niezle rozumowanie. x kazdy z tych zabiegow ma doprowadzic do zmiany wygladu, as easy as it is;-) z tym ze ta zmiana moze byc na chwile, na dluzej lub za zawzse. ale u podstaw kazdej lezy kaprys i nie wiedze w tym nic zlego;-) sa laski ktore potrafia przed impreza spedzic 4-5h u fryzjera a sa takie co przechodza kilkumisieczne bolezne zabiegi zeby wygladac 'lpeiej" - ich subiektywnym zfdaniem. nie wiedze tutaj wyzszosci tych pierwszych nad tymi drugimi;-)

" jedno nie wyklucza drugiego one sie wybielaja a np. Polki stosuja zabiegi przyciemniajace skore, opalanie, zele "brazujace" itd. - oczywiscie nie kazda, tak jak nie kazda azjatka sie wybiela" Wow, ale odkrycie. To chyba oczywiste jest, ze zawsze dazymy do tego czego nie mamy? Osoba z kreconymi wlosami chcialaby miec proste a osoba z wlosami prostymi jak drut chcialaby miec krecone. To nie swiadczy o niczym wiec jak ten 'argument' ma sie do naszej dyskusji? ;)

Gość kora82
tak znam modelki ktore sa twzrami znanych marek Giorgio Armani-Kasia Smutniak Monika Jagaciak Jac twarzą Valentino j/z 11/12 Anja Rubik+twarya Fendi 2010

Reasumujac: Albo dyskutujesz o Polkach jako modelkach, ktore raczkuja w swiatowej modzie albo dyskutujemy o generalnie białych Europejkach. Sprecyzuj o co ci chodzi, bo zagubilas sie lekko w swojej teorii. x ja w ogole nie widze zwiazku z tematem ;-) to nie ejst temat o wybiegac modowych czy modzie i trendach;-) moda to bardzo hermetyczny switek jesli chodzi o tych ktorzy tworza ten przemysl wiec w ogole bym tego nie uwzgledniala. nawet te tandetne konkursy pieknosci - ktore tez maja specyficzne jury - ale ile Polek wygrywa te konkursy, co?;-) Niektore Polki chca wierzyc ze sa najpiekniejsze na swiecie - wiec moze nie pozbawiajmy ich zludzen, co?;-)

Azjatycka Pani To nie swiadczy o niczym wiec jak ten 'argument' ma sie do naszej dyskusji? x to twoja opinia - ja z takimi nie dyskutuje ;-) natomaist napislam pozyzsez bo kora powiedziala ze azjatki chca byc jak biale - to jej pokazalam ze to dziala w dwie strony, as easy as it is;-) x kora82 tak znam modelki ktore sa twzrami znanych marek Giorgio Armani-Kasia Smutniak Monika Jagaciak Jac twarzą Valentino j/z 11/12 Anja Rubik+twarya Fendi 2010' x moze przenies sie na jakis topik o modzie, ok? bo ja naprawde nie znam tych pan - moze poza jedna i nie zmienia to faktu ze nawet 5 pan polek w swiatowej modzie jednak nie swiadczy o wieksozsci;-)

Gość kora82
Wow, ale odkrycie. To chyba oczywiste jest, ze zawsze dazymy do tego czego nie mamy? No wasnie wedlug wasyego rozumowania Polki robily by sobie skosne oczy, okragle twarye.I ogolnie chicialyby robic sie na Azjatki a jakos tego nie widze.

Gość dlaczego nie widac postow?
?

No wasnie wedlug wasyego rozumowania Polki robily by sobie skosne oczy, okragle twarye.I ogolnie chicialyby robic sie na Azjatki a jakos tego nie widze. x wypowidaj sie we wlasnym imienu - a nie podpierasz sie moim autorytetem;-) ja napisalam jakie jest moje "rozumowanie";-) ty tego nie jestes w stanie przysposobic najwyrazniej wiec poczelas parafrazowac to co ja napisalam;-) niespecjalnie intersuja mnie trendy w operacjach plastycznych u Polej, tak dodam na marginesie;-)

.I ogolnie chicialyby robic sie na Azjatki a jakos tego nie widze. x podobnie jak nie wiedzisz tez tego co robia/nie robia azjatki;-)

"No wasnie wedlug wasyego rozumowania Polki robily by sobie skosne oczy, okragle twarye.I ogolnie chicialyby robic sie na Azjatki a jakos tego nie widze." Jeju, ale co ty z tymi skosnymi oczami?? I sprecyzuj moze o jakie Ajztaki ci chodzi, bo nie wiem czy wiesz, ze Azja to baaardzo wieeelki kontynent i nie kazda Azjatka ma te twoje "skosne oczy". Sorry, ale proba twojego logicznego myslenia mnie bawi.

ROR aaa ""165 centymetrów wzrostu i prawie 68 kilogramów - to wymiary przeciętnej Polki. Jesteśmy cięższe niż jeszcze dziesięć lat temu, a co druga z nas ma problemy z dodatkowymi kilogramami." x zauwazcie ze nikt tutaj nie podaje zadnego zrodla badan a statystki bez zrodla sa warte tyle co karta kredytowa bez pokrycia rownie dobrze moge napisac ze stystyczna Polka ma 159 cm i wazy 65 kg RoR bredzisz kobieto - to wszystkie twoje posty nie maja pokrycia w prawdzie bo nie podalas zrodel skad masz ta wiedze, na jakiej podstawie tak wnioskujesz i jaka literatura mozesz to poprzec.....hipokrytka

Gość miszczu kozeryyy
A Polki to niby takie ladne? Heheheheh dobry zarcik :D byl ktos w Brazylii? W takim Rio de Janeiro na przyklad? Dziekuje nie mam wiecej pytan 🖐️

Gość hehehehehhe
upup

Gość hahalolman
Proste. Z moich obserwacji wynika, że dla większości kobiet najważniejszym atrybutem atrakcyjności mężczyzny jest jego stan posiadania. Jako że przeciętny facet na Zachodzie jest bogatszy od Polaka, stąd i taki efekt.

RoR bredzisz kobieto - " x twoja subiektywna opinia na moj temat lata mi kolo nosa;-) as easy as it is;-) x to wszystkie twoje posty nie maja pokrycia w prawdzie bo nie podalas zrodel skad masz ta wiedze, na jakiej podstawie tak wnioskujesz i jaka literatura mozesz to poprzec.....' x podalam - wyraznie zanaczylam ale nie wylapales tego - co bylo do przewidzenia;-) x hipokrytka x nie masz nic do powiedzenia w temacie wiec robisz wyecieczki personalne - slodziutki jestes;-)

zawsze szczery kurcze, czyli nie tylko zwrot "brac cos do siebie" jest ci obcy x jeszcze wiele zreczy cie zaskoczy - czytaj mnie uwaznie;-)

Proste. Z moich obserwacji wynika, że dla większości kobiet najważniejszym atrybutem atrakcyjności mężczyzny jest jego stan posiadania. Jako że przeciętny facet na Zachodzie jest bogatszy od Polaka, stąd i taki efekt. x tu nie chodzi o liczbe zer na koncie - Polacy ( nie wszyscy) ale czesciej , z moich obserwacji, sa bardzo spieci na tym punkcie - ze nie maja albo nie beda umieli zarobic pieniedzy.

zawsze szczery opowiedz wiecej o swoich obserwacjach x nie dla psa kielbasa;-) ale widze ze czytasz z wypiekami na twarzy;-) x zawsze szczery czytaj mnie uwaznie zglupialas?" x przygnial kociol garnkowi;-)

widze ror, ze nie tylko nei znasz elementarnych pojec typu "przysposobic" to jeszcze nie potrafisz zaczaic do kogo kieruje dany post x dla ulatwienia - ten jest do ciebie :-) o obserwacjach nie byl

zawsze szczery widze ror, ze nie tylko nei znasz elementarnych pojec typu "przysposobic" to jeszcze nie potrafisz zaczaic do kogo kieruje dany post xx nie watpie ze widzisz w koncu bardzo dokladnie mi sie przygladasz;-)

Gość fjdosgsjgi
Ror ale polki w wiekszosci sa materialistkami i sa leniwe wiec polacy maja pieniezny problem.

Gość kora82
Azjatycka Pani Proba poznania Twojego rozumowania tez mnie bawi. Na Pakstanki czy kobiety z Iranu Iraku czyli krajow muzumanskich mowi sie ogolnie Arabki a na kobiety skosnokie Azjatki. Na kobiety z Indii Hinduski. Kazdyd 5 latek to zrozumie.

Gość trochę rozumu
Ror ale polki w wiekszosci sa materialistkami i sa leniwe wiec polacy maja pieniezny problem." xxxxx Ot i kolejny znawca.

"oczywiscie, ze sroka skoncentryje sie na wlasnych brakach zamiast ciagle fantazjowac o mnie" x irytująca nie jesteś ty jako ty tylko twoja głupota i braki intelektualne połączone z rzadko spotykaną arogancją. ale to po prostu tak jest jak zauwazył już biskup ignacy krasicki: "wiesz dlaczego dzwon głośny? bo wewnątrz jest próżny" x a przysłowie na które nieudolnie próbowałaś się powołać brzmi: "każda pliszka swój ogonek chwali". gdzieś to zasłyszałaś i jak zwykle próbując pozować na "yntelektulaystkę" próbowałaś użyć. i wyszło też jak zwykle, czyli nędza intelektu wylazła w całej okazałości.

" Azjatycka Pani Proba poznania Twojego rozumowania tez mnie bawi. Na Pakstanki czy kobiety z Iranu Iraku czyli krajow muzumanskich mowi sie ogolnie Arabki a na kobiety skosnokie Azjatki. Na kobiety z Indii Hinduski. Kazdyd 5 latek to zrozumie." Dzidzia, czy ty w ogole czytasz to co piszesz? Ok. O modelingu nie masz pojecia, a teraz jeszcze wyszlo na jaw, ze na temat ras oraz nacji rowniez. Proponuje powrot do podstawowki oraz praktyczne douczenie sie, bo ty nie znasz podstawowych pojec jak : Arab, muzulmanin, Azja, Bliski Wschod itd... Ech... No załamka totalna ;)

Gość mi mala brazowa
Greek Cypriots (do lat 40) zdecydowanie rule w tym wzgledzie;)